http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/11-judecatori-supremi-anchetati-pentru-coruptie-240384.html

România liberă informează despre anchetarea din aceste ore a 11 judecători, pentru gravă corupție. Despre crima organizată din Justiție, cu comandă politică sau ba, ne vorbește în mod explicit atât viața cotidiană din România, cât și Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Aceasta este cauza pentru care toți investitorii fug de România, dar și românii…

În articolul din România Liberă, jurnalista Ondine Gherguț observă cum Înalta Curte de Casație și Justiție colcăie de mocirla magistraților corupți. Citez, mai jos, articolul în întregime:

„La Inalta Curte de Casatie si Justitie colcaie coruptia: judecatorii Barsan si Pusoiu- invinuiti, trei judecatori sunt in cercetari prealabile, alti sase vor da declaratii de faptuitori.

Judecatoarea Gabriela Barsan, sefa Sectiei Contencios Adminsitrativ de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, si Iuliana Pusoiu, judecator la aceeasi sectie, sunt invinuite de procurorii anticoruptie ca au facut trafic de influenta pentru ca omul de afaceri Gabriel Chiriac sa castige procese. Omul de afaceri nu a fost gasit in Romania, el fiind localizat la Paris, unde domiciliaza cu familia.

Alaturi de judecatoarele Gabriela Barsan si Iuluiana Pusoiu mai sunt cercetati prealabil pentru favorizarea infractorului judecatorii Corina Corbu si Nicolae Manigutiu de la Sectia Contencios, precum si un judecator de la Sectia penala. Afaceristul Chiriac este invinuit de cumparare de influenta, iar avocata acestuia, Claudia Gherbovan-Silinescu este acuzata de complicitate. De asemenea, mai sunt cercetati prealabil sase judecatori de la Sectia Contencios, spun surse judiciare, care s-ar fi pronuntat in favoarea llui Chiriac.

Acest scandal zguduie temeliile Justitiei Romane deoarece survine dupa un altul in care fostul sef al sectiei civile de la Inalta Curte, Florin Costiniu, a fost trimis in judecata anul trecut, alaturi de senatorul PSD Catalin Voicu si de oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic. Atunci, prin senatorul Voicu si cu ajutorul lui Costiniu, afaceristii au facut trafic de influenta contra 260.000 de euro, pentru a castiga procese ce vizau licitatii tot la Sectia Contencios condusa de Barsan.

Trafic de influenta pe o perioada indelungata

Judecatorii Gabriela Barsan si Iuliana Pusoiu sunt acuzate de DNA ca ar fi facut trafic de influenta pentru cadouri scumpe : coliere cu pietre pretioase, excursii in Malaezia si la Paris, chirie platita intr-un imobil parizian pe o perioada indelungata (pentru fiul judecatoarei Barsan) etc. Cadourile ar fi fost transmise prin avocata Claudia Gherbovan- Silinescu, aparatoarea lui Chiriac in procesele de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Silinescu este prietena si fosta colega de instanta cu judecatoarele Barsan si Pusoiu. Traficul de influenta in favoarea lui Chiriac ar fi fost exercitat pe o perioada indelungată.

Despre participatia judecatorilor Corina Corbu si Nicolae Manigutiu, tot de la Sectia contencios al Inaltei Curti, s-a vehiculat initial informatia potrivit careia acestia ar fi dat solutii favorabile lui Chiriac. Ulterior, a aparut informatia potrivit careia cei doi le-au avertizat pe Barsan si Pusoiu ca sunt interceptate de SRI. Corbu si Manigutiu ar fi avut informatia (secret de serviciu) de la un alt judecator, colegul lor de la sectia Penala a Inaltei Curti, care a semnat mandatele de interceptare.

Judecatorii au picat pe tehnica SRI, care il monitoriza pe Chiriac

Pricipalele probe ale procurorilor sunt interceptarile telefonice realizate initial de SRI in baza Legii Sigurantei Nationale, „lucrarea” vizand exportul a sute de milioane de euro din tara spre paradisuri fiscale, spun surse judiciare la care ar fi participat si cumparatorul de influenta, Gabriel Chiriac. De mentionat ca locuintele judecatorilor Barsan si Pusoiu au fost perchezitionate joi seară, anchetatorii fiind interesati in special de laptopuri sau unitatile centrale ale calculatoarelor.

Chiriac s-a lipit de Inalta Curte pe holurile Camerei de Comert?

Gabriela Barsan, Iuliana Pusoiu, Claudia Gherbovan Silinescu au fost ani colege la instantele bucurestene. Silinescu, nepoata fostului adjunct la Serrviciul de Infoarmatii Externe generalul Tudor Constantin Silinescu, a iesit din magistratura în urma unui scandal de adoptii si a intrat in avocatura. Ea este si membra a Curtii de Arbitraj International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, care pare un fel de club in care activeaza si vreo 10 fosti magistrati de la Inalta curte de Casatie si justitie, unii dintre ei acuzati de legaturi cu fost Securitate, alaturi de fostul general de Militie Ion Suceava. Aceasta curte de arbitraj are relatii directe cu toate camerele de comert ale altor state de la Bucuresti, iar in una dintre ele ( Camera de Comert Romania – Israel) activeaza Gabriel Chiriac. Surse judiciare spun ca avocata Silinescu l-ar fi cunoscut pe omul de afaceri Chiriac in calitate de arbitru international.

„Avertizorii” Corina Corbu (fost secretar al CSM pe vremea echipei Lidia Barbulescu- Dan Luipascu, promovata la Inalta Curte in urma unui interviu banal) este apropiata familiei Barsan, iar Manigutiu ar fi aprropiat de familia Pusoiu.

Consiliu Superior al Magistraturii a declansat verificarea sentintelor date in dosarele lui Chiriac.

Cine este afaceristul Gabriel Chiriac

Fostul inginer Gabriel Chiriac la Intreprinderea „Electrocontact” de la Botosani a ajuns, dupa 1990, directorul intreprinderii. Colosul industrial, cu peste 8000 de salariati, a fost dus spre faliment de conducerea societatii. In primii ani, Chiriac a adunat actiuni din marea cuponioada initiata de fostul premier PDSR Nicolae Vacaroiu, Intreprinderea a fost desfacuta si vanduta pe bucati , cumparatorul final fiind insusi directorul societatii , Chiriac. Preluarile au fost facute nu pentru rentabilizare, ci pentru afacerile imobiliare cu zecile de hectare de teren din zestrea societatii. Din cei peste 8.000 de salariati dati afara afara fara salarii compensatorii, au mai ramas circa 135. Chiriac a avut numeroase procese ata procese de de munca cu fostii salariati cat si institutiile statului pentru neplata datoriilor la fisc si asigurarile sociale si de sanatate. In perioada in care a falimentat si apoi a preluat „Electrocontactul”, Chiriac era apropiatul presedintelui PSD Botosani Mihai Balta. Ulterior , el a pus mana si pe o alta intreprindere botosaneana care avea ca zester mult teren si anume : SC Electromining.
RETEAUA LUI CHIRIAC: EXPORT DE ZECI DE MILIOANE DE EURO CATRE CIPRU CU AJUTORUL UNOR POLITICIENI

Chiiriac apare in documente ale Oficiului National de Prevenire a Spalarii banilor ca participant intr-o retea prin care s-ar fi externalizat zeci de milioane de dolari si euro. In aceste documente ar aparea cel putin doua dintre firmele controlate de Chiriac si anume SC Romarta Sa si SC United Capital SA. Acest dosar ar fi instrumentat de SRI si DIICOT. Intre suspecti ar fi politicieni din toate partidele politice, spun sursele Romaniei Libere

Firmele lui Chiriac: Chiriac Trans; Electrocontact IT SRL, Grupul Industriaal Electrocontact SA ( care are cinci fabrici falimentare); Electrominig SA; Job Plasament SRL; Kyama SRL.; Real Ancuta SNC; Real Group SRL; Romarta SRL; Toranaga SRL; United Capital SA; Agromih Ripiceni ( fosst IAS, preluare fortata cu concursul presedintelui societatii, Eugen Nitura, pe atunci membru PRM)”

 ………………………………………………………………………………………

Pe 16 septembrie, pe acest blog, am început la rândul meu deconstruirea cazului de corupție și implicare în crima organizată din Justiție cu comandă politică din jurul lui Vasile Ilie, actual vicepreședinte al PD-L Suceava și vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava: ca președinte de PD în anii 90, acesta a delegat soția, judecătoare, numita Valeriana Ilie, să achite (în ciuda prevederilor codului penal) pe infractorul – coleg de PD cu ambii și jurist al PD-ului la acea vreme – Andronic Dorin, pentru fapte de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave comise în formă calificată și continuată, precum și fapta de exercitare fără drept a unei profesii; mai mult, Vasile Ilie, ca președinte de partid PD a prezentat electoratului pe Andronic Dorin candidat pentru Parlamentul României din partea PD, în ciuda faptelor grave, pentru care acela fusese arestat, apoi achitat la Tribunal de soția complice și apoi judecat mai departe în stare de libertate, iar finalmente, cu complicitatea unor procurori, magistrați și avocați, procesul a fost tergiversat, încălcând în mod grosolan toate legile, Constituția și Drepturile Omului și Cetățeanului.

În curând, noi dezvăluiri despre acest caz de înaltă corupție, de aceeași factură cu cel de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie…

(va urma)

Angela Furtună

9 octombrie 2011


VASILE ILIE – MONSTRUL POLITIC DE LA SUCEAVA. PARTIDUL DEMOCRAT ŞI CANDIDATURA PENTRU CAMERA DEPUTAŢILOR A UNUI INFRACTOR. UPDATES 5 OCTOMBRIE

Posted: octombrie 5, 2011 by angela2008furtuna in analiza sociologică, Analize, angela furtuna, jurnalism, vasile ilie, VASILE MANDICI
Etichete:, , , , ,

UPDATES 5 OCTOMBRIE

VASILE ILIE – MONSTRUL POLITIC DE LA SUCEAVA.

PARTIDUL DEMOCRAT ŞI CANDIDATURA PENTRU CAMERA DEPUTAŢILOR A UNUI INFRACTOR. UPDATES 5 OCTOMBRIE

Episoadele anterioare ale acestei vaste analize jurnalistice relevă câteva din mecanismele de funcţionare ale crimei organizate din Justiţia română, la comandă politică. Cercetarea este efectuată având ca eşantion de studiu dosarul numitului Andronic Dorin, un infractor sucevean care a fost arestat pentru comiterea, în anii 90, în formă calificată şi continuată, a faptelor de înşelăciune cu consecinţe deosbit de grave şi exercitarea fără drept a unei profesii. Pentru consultare de către specialişti, jurnalişti şi publicul interesat de istoria şi mecanismele Mafiei şi ale crimei organizate din Justiţie la comandă politică, dosarul este acum public. Procesul de albire a infractorului pe teritoriul României a durat circa 12 ani şi deja a luat sfârşit. Dar acest proces de spălare a vinovăţiei nu ar fi putut avea loc în absenţa Mafiei care conduce România, din care am identificat unele piese grele, demontându-le activitatea de favorizare a infractorului şi explicitând, după caz, tipurile de moduri de operare. Nume ca Vasile Ilie, fost preşedinte la PD Suceava în acei ani, Valeriana Ilie, ex-judecătoare la acea dată, soţia preşedintelui de PD şi colegă de partid cu infractorul, care era la rândul său juristul PD-ului, Vasile Mandici – procuror şef al Tribunalului Suceava, Ioan Ursărescu – Decanul la vremea aceea al Baroului Suceava, Aurel Curcă – Preşedintele Tribunalului Suceava, li altele care vor mai fi dezvăluite pe parcurs, sunt intim legate, pentru totdeauna, de infracţiunile lui Andronic Dorin precum şi de acoperirea premeditată a faptelor sale, cu scopul de a-l absolvi pe infractor de condamnarea penală cuvenită (conform legilor şi cu respectarea dreptului la un proces echitabil).

Problema care se pune în astfel de situaţii este mobilul faptelor. De obicei, mobilul sunt banii, relaţiile mafiote, îndeplinirea jurămintelor de fidelitate ale membrilor reţelei de crimă organizată cu gulere albe. Scapă-l tu pe ăsta al meu, că mâine îl scap eu pe ăla al tău. Şi banul curge…

Ce îl poate determina pe un Preşedinte de partid, ca Vasile Ilie, să stea cot la cot cu infractorii, chiar şi după dezvăluirea crimelor acestora?De ce nu se desolidarizează de Andronic, în momentul în care are revelaţia ticăloşiei aceluia?

Ce anume îl poate motiva pe un Preşedinte de partid, fie el PD, în speţa de faţă, anume Vasile Ilie, să-şi pună propria soţie, anume Valeriana Ilie, şi împotriva eticii şi a legii, să achite un coleg de partid (jurist al PD) ca Andronic Dorin.

Ce anume îl poate determina pe şeful procurorilor să inducă premeditat, cu bună ştiinţă, un viciu de procedură care zădărnicea total orice act ulterior de justiţie şi de drept?

Ce anume îl poate determina pe un Preşedinte de Tribunal să contribuie decisiv la spălarea infractorului?

Răspunsul e: banii, privilegiile, menţinerea protocoalelor Puterii lor în mâna unei caste a crimei şi a complicităţii la care doar ei se fac părtaşi, prin acceptarea mutuală a regulii: încălcarea legii este legea.

Se poate certamente demonstra că la mijloc a fost vorba de înaltă corupţie şi de bani şi privilegii, deoarece toţi aceşti monştri care erau verigi de bază din Politică şi din Justiţie, sub diriguirea lui Vasile Ilie, preşedintele PD, au ştiut de evidenţa gravităţii faptelor infractorului şi au pus mână de la mână pentru a ţese în Justiţie, la partid şi în subteran, iţele salvării lui şi ale nimicirii victimelor. Mai mult, infractorul Andronic Dorin, în ciuda faptului că fusese arestat, aşa cum am arătat în analiza din 16 septembrie, apoi achitat ilegal de Valeriana Ilie şi judecat până în 2009 (când pedeapsa s-a prescris) în stare de libertate, a candidat de patru ori în ultimii 15 ani, pentru poziţii înalte în Statul şi în Parlamentul României, astfel:

– în 1996 independent pentru Preşedinţia României

– la următoarele alegeri, pentru Camera Deputaţilor din partea PD

– la următoarele alegeri, pentru Senat la Partidul Neculai Cerveni

– la cele mai recente alegeri, pentru Camera Deputatilor pentru UDMR.

Aşadar, Vasile Ilie, monstrul politic de la Suceava, preşedintele PD, actualmente vicepreşedinte al PD-L Suceava şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava în prezent, ştia de calitatea de infractor a lui Andronic ( de aceea l-a şi achitat, în famiglie) şi îi acceptă, cu toate acestea, candidatura pe listele PD-ului pentru Camera Deputaţilor, în aceeaşi perioadă în care îşi pusese şi soţia să îl achite la prima instanţă pe Andronic.

Veritabila Mafia!

Se ştie că o acceptare de candidatură şi de promovare în partid, în orice partid, se face, în politica românească, în schimbul a foarte mulţi bani. Aşadar, Andronic Dorin înşelase atâţia oameni (numai în acest dosar au murit cinci, deja, şi numai trei victime mai luptăm pentru Adevăr) pentru a face rost de bani cu preţul crimei, iar despre bani se poate lesne deduce că au fost folosiţi de infractor pentru el şi pentru partid şi împreună cu Vasile Ilie, preşedintele PD et Co PD, precum şi restul Mafiei implicate de-a lungul timpului în salvarea acestui infractor cu guler alb, pentru promovarea lui între elitele care, la o adică, ar putea să conducă România. În timp ce eu eram dată afară din casa mea, iar alţi oameni lăsaţi fără sume mari de bani, ei făceau politică, împărţeau prada şi puneau ţara la cale. După jaf, se bucurau de averea altuia. Cum, altfel, se explică faptul că preşedintele PD a promovat la candidatură pentru Camera Deputaţilor un om de teapa lui Andronic Dorin, chiar în timp ce acesta operase de câteva ori şi înşelase numeroşi cetîţeni? Mobilul – banii – a atenuat toate problemele de ilegitimitate. Faptele care conjugă aceşti complici sunt tipice pentru crima organizată, iar cazul monstrului de la Suceava, Vasile Ilie, este de fapt cazul monştrilor care au luat în posesie România. Efortul lor se centrează în prezent pe ştergerea urmelor, denigrarea victimelor, intoxicarea publică. La vremea când aceşti oameni periculoşi operau în voie, tăiau şi spânzurau în Justiţia şi Politica românească, România nu era încă membră UE şi NATO cu puteri depline. Autorii fărădelegilor ştiau că sunt suverani în statul încă ceauşist şi nu erau îngrijoraţi de consecinţe. Acum a venit vremea să plătească, pentru că la CEDO se ştie totul despre infracţiunile lor grave, care compromit neîncetat România.

Mai întâi, legea morală, astăzi şi acum: făptuitorii să fie cunoscuţi aşa cum sunt, adică nişte infractori ce operează cu sânge rece şi pozează în elite, şi să fie împiedicaţi să mai acceadă la conducerea societăţii româneşti. Chiar dacă ei nu sunt nişte analfabeţi muritori de foame care fură o pâine pentru familia deznădăjduită, ci ditamai politcienii, demnitarii şi magistraţii care ar fi trebuit să apere valorile democraţiei şi să-şi respecte onoarea şi ţara, nu să dezvolte pe teritoriul propriei ţări cea mai cumplită Mafie. Cu astfel de oameni la conducerea unor instituţii şi partide sau a Justiţiei, se poate spune sigur că după năvălitorii otomani, tătari, ruşi, asiatici, au venit, acum, peste România, ai noştri

(va urma)

Angela Furtună

5 octombrie

……………………………………………………………………………………………….

UPDATES 1 OCTOMBRIE

În analiza jurnalistică începută pe 16 septembrie, concentrată pe mecanismele înaltei corupţii politice şi juridice de partid (aici, întâmplător, e vorba de PD) şi de stat din Suceava, caz emblematic pentru toată România – cazul soţii llie şi Andronic Dorin -, arătasem care a fost triunghiul politic-juridic-infractor, respectiv închis de personajele (monstruoase pentru o democraţie autentică şi pentru un stat de drept) Vasile Ilie (preşedintele PD la vremea aceea- Valeriana Ilie, judecătoare, soţie, colegă de partid- Andronic Dorin, infractor, a comis în serie înşelăciuni cu consecinţe grave, în formă continuată şi calificată, fiind și membru PD şi jurist al PD la vremea aceea. De asemenea, am evidenţiat felul cum funcţionează astfel de reţele pe care le-am încadrat fără nicio reticență la rețelele de crimă organizată, servite de infractori cu gulere albe, magistraţi şi jurişti, care sunt tobă de carte în ceea ce priveşte Dreptul penal sau procesual etc., dar care, pe de altă parte, încalcă legea cu bună ştiinţă pentru a se căpătui, pentru a spăla infractori periculoşi şi mai ales pentru a-şi menţine, astfel, oamenii de partid în funcţii cheie, dar şi privilegiile intacte. Vorbim, așadar, de mecanismele marii corupții politice și de stat…Aceşti veritabili infractori, cu înalte studii de drept şi cu funcţii maxime în Justiţie şi în partidele din ţară sau din Capitală, operează în majoritatea instanţelor şi curţilor de justiţie româneşti, dând dovadă de un cinism înfiorîtor și o cruzime rară, dar şi de o rea credinţă sistematică, dovedind, prin tot ceea ce fac, un dispreţ suveran faţă de statul de drept şi faţă de România, faţă de societatea românească şi, în general, pentru drepturile Omului şi Cetăţeanului. Astfel de oameni nu au nimic în comun cu Ideea de Justiţie şi de Drept, reprezentând nişte rebuturi umane absolute, dar și o întruchipare perfectă a ticăloșiei. De ce spun asta? Pentru că faptele lor – comise în cunoștință de cauză și cu intenție, tocmai de către oameni desemnați să apere legea și ordinea de drept – îi plasează mult peste infractorii propriu-ziși, în ceea ce privește abjecția. Faptul că Justiţia română se află, din când în când, pe mâna lor, reprezintă un pericol pentru toată România, lucru demascat nu o dată la Uniunea Europeană şi “tratat” neîncetat, ca o maladie cancerizantă, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg: aici ajung mii de dosare ale cauzelor rezolvate greşit de curţile româneşti (graţie unor actori din Mafia ca Ilie, Mandici, Andronic, Curcă, Valeriana Ilie, Ursărescu etc.); dosarele și victimele îşi află abia la CEDO, la Strasbourg, o soluţie cât de cât reparatorie, însă cu un preţ uriaş. Pe de o parte, statul român este condamnat pentru că încalcă victimelor niște drepturi fundamentale (încălcate, de fapt, după cum ați văzut, de autori ca Vasile Ilie, Valeriana Ilie și alte sute de magistrați etc.) și plăteşte victimelor – ca daune materiale și morale – sume imense, pentru abuzurile unor magistraţi şi lideri de partid şi de stat care încalcă legea cu bună ştiinţă şi se servesc de inamovibilitate și de excesele procedurale într-un mod premeditat şi criminal. Pe de altă parte, victimele sunt aduse la exasperare, parte din ele îmbolnâvindu-se şi decedând, cu dreptatea în mână (un exemplu, demn de o analiză separată, este genocidul comis în Justiţie după 90 împotriva ţăranilor, în cursul refacerii dreptului lor de proprietate asupra pământurilor confiscate abuziv de statul comuniste în timpul coopertivizării). Aici este cazul să enunţăm că ar fi deosebit de util introducerea unui principiu punitiv pentru magistrații care comit erori sau se implică în spălarea infractorilor: să plătească ei, prin închisoare și daune materiale și morale, iară nu statul român, Răul comis de ei în Justiție, prin decizii eronate, prin acte premeditate pentru favorizarea infractorului, prin nesocotirea drepturilor victimelor. Iată că în acest moment, există probe atât de evidente că pentru marii infractori, ca Andronic, au acţionat prin încălcarea legii verigile de la vârf din PD şi Justiţie (deocamdată le-am enunţat doar pe cele din Suceava, însă desecretizarea continuă…pentru că Infernul românesc nu e atât de simplu, ci e generalizat); ne situăm, așadar, în fața unei realități care impune cu necesitate o inițiativă de modificare a legilor, care să apere democrația autentică, aflată în pericol, și gravele încălcări ale drepturilor omului și cetîțeanului. Se impune, deci, ca legea să dobândească alineate noi, care să uşureze atât statul de povara de a acoperi la nesfârşit Mafia din Justiţie, cât și cetățeanul care continuă să plătească astăzi în locul magistraţilor corupţi. Altminteri, se va continua cu aberațiile de azi. Adică: un exemplu: Valeriana Ilie achită un infractor oarecare, pentru care primește un SUV, iar mai târziu, condamnată la CEDO pentru spălarea aceluiași infractor, Justiția română alterează imaginea statului pe plan european și internațional și statul este condamnat să plătească o sumă imensă, fapt care se face, în realitate, de la buget, adică din banii cetățenilor…Cu alte cuvinte, magistratul și politicianul complice se îmbogățesc prin procedee criminale, în timp ce cetățenii continuă să subvenționeze abuzurile lor…Dacă ar plăti Valeriana Ilie, Vasile Mandici, Ioan Ursărescu sau Aurel Curcă daunele induse victimelor prin tergiversările şi abuzurile deciziilor lor greșite cu premeditare în procesul respectiv, acesta ar fi un lucru firesc, normanl și drept. De ce să plătească la nesfârşit România şi cetăţeanul român pentru nişte magistraţi care se căpătuiesc prin jaf şi minciună, şi mai pozează după aceea în elită a societăţii, candidează şi ocupă funcţii în Parlament, devenind ulterior autorii unor noi legi strâmbe şi călcând în picioare ideea de Drept, de Justiţie, de Stat de Drept, de Democraţie, de Cetăţean. Poate că nici pedeapsa cu închisoarea sau cu moartea nu ar fi o soluţie rea pentru magistraţii care, cu bună ştiinţă, au distrus România prin contribuţiile lor decisive aduse la compromiterea Justiţiei Româneşti şi a statului român la Uniunea Europeană. În fond, aici, la nivelul Justiției cu comandă politică, se plasează miezul înaltei corupții care a devenit brand național și care ne izolează și ne alungă din rândul țărilor civilizate și onorabile. Pentru înalte deservicii aduse Justiției și acestei țări, autorii ar trebui să fie condamnați și să plătească, iar mai departe să nu mai aibă dreptul să dețină funcții în partide, în administrație și în magistratură. De ce să fim conduși la nesfârșit de hoți și infractori cu gulere albe?

La data de 29 septembrie, în ecuaţia acestui proces de deconstruire a Mafiei politico-juridice care a distrus speranţa în statul de drept şi în democraţie a românilor oneşti, dar a distrus în egală măsură şi nişte oameni concreţi – adică victimele infractorului Andronic Dorin din dosarul analizat- pentru publicul larg, am extins cercul corupţiei cu nume noi:

Vasile Mandici: era la vremea aceea Procurorul Şef al Parchetului de pe lângă Tribunalului Suceava (iar astăzi este Procurorul General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava).

– Aurel Curcă: judecător, era la vremea aceea Preşedinte al Tribunalului Suceava.

– Ioan Ursărescu: avocat, era la vremea aceea Decanul Baroului local.

Am arătat cum, în calitatea sa de Prim Procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, Vasile Mandici a construit arhitectura unui context juridic inadecvat, delegând iniţial pentru întocmirea Rechizitoriului, un procuror care nu avea, legal, competenţa necesară pentru acel caz:

Vasile Ilie – Monstrul politic de la Suceava 1
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 1Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 1
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 2Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 2
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 3Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 3
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 4Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 4

MONSTRUL POLITIC DE LA SUCEAVA –

Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 5Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 5
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 6Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 6
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 7Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 7
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 8Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 8
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 9Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 9
La finalul procesului se dovedeşte însă, că, de la bun început, Vasile Mandici a încredinţat dosarul unui procuror care nu avea competenţa de a activa într-un astfel de caz. Astfel, Vasile Mandici a girat din start o vulnerabilitate procedurală de maximă gravitate, care avea să afecteze mai târziu toată evoluţia procesului. În acelaşi timp, avocatul victmelor, Ioan Ursărescu, nu recuză procurorul, iar aceasta se numeşe o “chichiţă” care denotă și complicitatea de partid (ambii erau frați pediști) dar și cea mascată, dintre avocatul victimelor și magistrați; aceaste date indică poarta care oferă infractorului Andronic drumul spre albire, iar victimelor încă 10 ani de chin prin instanţele româneşti, iar la final, batjocura şi decepţia…Nu şi Dreptatea.
Însă Vasile Mandici a mai marcat o bilă în favoarea injustiţiei, ba chiar mai multe, în faza finală a procesului şi a drumului printre Curţi şi Juzi, drum care s-a dovedit a fi o veritabilă Golgota pentru bietul cetăţean român. Pentru noi, în calitate de victime ale acestei Mafii politico-juridice sucevene și naționale însă, a fost cu adevărat o tragedie: am avut revelaţia dezastrului Justiției, a putreziciunii fără precedent a lumii în care trăim, unde ideile de dreptate şi de justiţie ne sunt călcate în picioare de politicieni fără scrupule şi de magistraţi sângeroşi, care omoară cu sânge rece ființe nevinovate și ucid orice speranță comună într-o societate mai bună. Lăcomia lor pentru bani și privilegii este autentic criminogenă.
Publicăm mai jos încă două documente emise în acest dosar catastrofă de Parchetul sucevean, având ca păpușar-șef pe Vasile Mandici și condus cu voie de la PD înspre culmile absurdului şi injustiţiei:
1. Ordonanţa din 18.03. 2009 în Dosarul nr. 275/ P/ 2008 a Ministerului Public din România, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, emisă de Procuror Nicoleta Iacob, autorizată şi delegată de Vasile Mandici (pe surse, se ştie despre doamna procuror că a fost ameninţată cu excluderea din serviciu, dacă nu elaborează actul cu pricina în formoa dorită de gealaţii de sus).
2. Ordonanţa din 25 mai 2009, cu Nr. 181/ II/ 2/ 2008 a Ministerului Public din România, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, emisă de Vasile Mandici, Procuror General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava:
se poate vedea că soluţiile aplicate sub bagheta lui Mandici – via Ilie and Andronic – sunt şi contradictorii şi abuzive, cum de fapt a fost întreaga mascaradă de proces.

Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 1
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 1
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 2. jpg
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 2. jpg
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 3. jpg
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 3. jpg
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 4. jpg
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 4. jpg
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 5. jpg
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 5. jpg
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 6
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 6
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 7
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 7
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 8
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 8
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 9
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 9
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 10
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 10
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 11
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 11
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 12. jpg
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 12. jpg
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 13
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 13
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 14
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie 14
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie P1
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie P1
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie P2
Vasile Mandici, Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie P2

Despre efectul juridic premeditat abracadabrand şi vădit răuvoitor, în episodul următor…

Angela Furtună

1 octombrie 2011

(va urma)

……………………………………………………………………………………………..

UPDATES 29 SEPTEMBRIE

I. Drumul de la puterea simbolică la puterea reală. Relaţia puterii politice a partidului şi a liderului de partid cu statul, cu cetăţeanul şi cu Justiţia, într-o falsă democraţie, de tip românesc

În zilele noastre, o ţară se cucereşte cu arma media, iar recrutarea politică se face de către partidele mari prin hipnoza de grup, deci prin aceeaşi armă media. Revoluţiile contemporane se fac la televizor, prin inducerea sentimentului iminent al puterii imaginarului colectiv; tot la televizor se dau şi atacurile mentale şi psiho-distructive, tot acolo manipularea se desfăşoară prin strategii ale luării de ostatici ideologici. Tribunele politice publice de altă dată, ca şi fenomenele de tip Hyde Park ale unei Agora democratice, sunt reprezentate astăzi de televiziuni şi de internet. Eficienţa virtualităţii este maximă. Puterea politică şi de stat, ca şi opoziţia, se comunică, simbolic, tot prin arma media, care reuşeşte, astfel, să devină scena primordială a electoratului actual, care este un electorat de tip PrePay: lui i se sugerează anumite beneficii posibile în schimbul votului, inducându-i-se implicit atât voinţa, cât şi imperioasa decizie de a cumpăra un anumit tip de afiliere şi de a intra într-un anumit agregat uman de forţă, care e unul politic. Apoi, sedus şi persuadat, electoratul parcurge nişte itemi, pe măsura dezvoltării dependenţei: devine, pe rând, degustător, amator, simpatizant, adept, fan, fanatic, soldat, terorist ideologic, adică posesorul monoman gradual al unei minţi din ce în ce mai confiscate de un anumit program, de o anumită ţintă finală.

Dar după această bătălie, în cursul căreia şi-a însuşit puterea simbolică, învingătorul trebuie să preia controlul asupra realului. Aceasta este, de obicei, starea de după alegerile electorale, când partidul şi liderii politici învingători trebuie să iasă din puterea simbolică, aceea din ecran şi din materialele sau sloganurile publicitare şi să configureze puterea reală, instituţional, pe plan local. Aşa se face că, în democraţiile de tip românesc – unde fiecare noi alegeri incumbă un seism al societăţii de sus până jos, concomitent cu o politizare feroce – , în acest moment, liderul politic îşi instalează în toate funcţiile de conducere ale unui judeţ oamenii lui şi fidelii partidului său. Sistemul clientelar întemeiat prin trierea electoratului de tip PrePay prinde contur.

II. Au fost Vasile Mandici, Aurel Curcă şi Ioan Ursărescu, nu mai puţin decât Valeriana Ilie, complicii preşedintelui PD Vasile Ilie şi ai PD-ului, din care făcea parte infractorul Andronic Dorin, care era angajat jurist al PD-ului la vremea aceea?

Plecând de la aceste consideraţiuni teoretice generale şi deconstruind, mai departe, cu mai multă claritate, înalta corupţie din Justiţia suceveană şi naţională din timpul lui Vasile Ilie, putem privi Cazul Soţii Ilie-Andronic privind crima organizată, cu gulere albe, politico-juridic din România în interiorul unei taxinomii mai precise. Întâi: şi Preşedintele Partidului Democrat de la Suceava, Vasile Ilie, a fost şi mai este un astfel de produs al puterii PrePay. În analiza din 16 septembrie 2011, arătasem despre Vasile Ilie că: “a migrat pe la toate partidele convenabile intereselor sale personale, între care PD, PSD, acum la PD-L, şi totuşi, deşi acest comportament trădează lipsa de autentică doctrină, de conștiință sau de fidelitate, Vasile Ilie a reuşit să convingă şi să înşele mereu electoratul sucevean, şi să pice mereu « în cărţi ». De-a lungul timpului, a deţinut diverse funcţii de partid şi de stat : viceprimar al municipiului Suceava, vicepreşedinte al Consiliului Judetean Suceava în perioada 1992-1996 şi apoi prefect al judeţului ; părăseşte PD în favoarea PSD pe 13 ianuarie 2003 (când tot el îşi declară public profesiunea de credinţă :„Sunt un social democrat, şi singurul partid social democrat din România ce se apropie de valorile social-democraţiei moderne, europene, este PSD“ (v. Curierul naţional, 13 ianuarie 2003)), Fost preşedinte al organizaţiei judeţene a PD Suceava până în 2001, migrează apoi la PD-L şi devine, din 2010, unul din cei 10 vicepreşedinţi ai PD-L Suceava, precum şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţan Suceava. Este interesant de aflat cum îl resimt actualii sau foştii colegi de partid(e) pe acest parazit ideologic şi histrion fără scrupule, platit din bani publici. Oameni ca el fac diferența dintre stilurile politice din Capitală și din provincie. Dacă la București, prezența presei de elită și a ambasadelor străine mai temperează clanurile mafiote, în provincie cetățenii sunt la mâna bandiților oficiali, dacă nu au noroc de lideri onești”.

La ora când Vasile Ilie era şef de PD la Suceava, iar dosarul Andronic Dorin era în prima sa derulare la Tribunalul Suceava, după eliberarea din arest a infractorului – care era tot membru PD şi angajat jurist al PD – şi în timp ce avea loc judecarea lui în stare de libertate (anii 1997-1999), Vasile Ilie avea peste tot în judeţul Suceava oamenii de sprijin, şefi PD, clientelă PD, soldaţi fideli ai PD, medii de lobby instituţional PD şi aliaţi: stilul stalinist de a face politică a fost readus în România de Ion Iliescu şi a fost continuat de toţi cei ce au preluat pe rând puterea politică, inclusiv Vasile Ilie. Meteahna totalitarismului iese greu din mental şi stilistica de conducere politică.

Aşadar, Vasile Ilie îl avea pe omul lui, Andronic Dorin, arestat şi judecat în stare de libertate, pentru înşelăciuni în formă calificată şi continuată, precum şi pentru exercitarea fără drept a unei profesii. O mai avea pe soţia Valeriana Ilie, judecătoarea care deservea interesele sale în Tribunal. Să-şi lase Vasile Ilie pe colegul de partid, Andronic, să putrezească în închisoare? Aş. Fusese mult prea util partidului şi mafiei, de-a lungul timpului, fiind specialist în fapte de înşelăciune şi în chichiţe juridice care au ajutat pe mulţi infractori să comită delicte majore, fără a fi pedepsiţi vreodată. Să o lase pe nevastă, judecătoare, nefolosită în Tribunal? Aş. Un judecător bine întrebuinţat produce bani buni în vremuri de tâlhărie publică instituţionalizată, ca acelea în care trăim. Numai cu atât, însă, nu avea de fapt nimic. Complicii eficienţi erau situaţi mult mai sus. Liderul de Partid Democrat mai avea nevoie, pentru a se implica în spălarea unui coleg de partid, cum era Andronic, de complici de mare încredere, fenomen tipic societăţii politizate, staliniste, de tip clientelar în care trăim. Avea nevoie, adică, de verigile de bază care asigură lanţul ce defineşte în general corupţia la cel mai înalt nivel: 1. Procurorul Şef al Tribunalului din Suceava, Vasile Mandici 2. Preşedintele Tribunalului din Suceava, Aurel Curcă, precum şi 3. Decanul Baroului din Suceava, Ioan Ursărescu.

Primul, Vasile Mandici, era – în calitatea sa de şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava -, omul care deleagă, în acord cu limitele de competenţă, procurorul subordonat ce întocmeşte Rechizitoriul în dosarul infractorului Andronic. La finalul procesului se dovedeşte însă, că, de la bun început, Vasile Mandici a încredinţat dosarul unui procuror care nu avea competenţa de a activa într-un astfel de caz. Astfel, Vasile Mandici a creat din start o vulnerabilitate procedurală de maximă gravitate, care avea să afecteze mai târziu toată evoluţia procesului. Rămâne de stabilit dacă a făcut-o intenţionat sau din greşeală. Dacă a facut-o intenţionat, e complice. Dacă a facut-o, chipurile, din greşeală, e incompetent. Personal, exclud că ar fi făcut-o din greşeală, pentru că ştiu că este un om destul de sagace, foarte prudent, narcisic, diplomat cu interes, genul care îşi premeditează cu acribie paşii în carieră şi profesie, fiind apt de a induce cu înţelepciune profitabilă piste false în dialog. Însă evoluţia sa profesională într-o carieră atât de longevivă (şi astăzi, în 2011, e tot şef, şi încă Procuror General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava) arată că este considerat foarte competent de către forurile superioare naţionale. Este considerat competent, în ciuda unei atât de grave plasări de competenţe greşite în proces, decizii luate de Manidici şi care conduc la albirea unui infractor atât de periculos, ca Andronic?

Al doilea, Aurel Curcă, era – în calitatea sa de Preşedinte al Tribunalului Suceava -, omul care gestionează atent toate secţiile şi cauzele, fiind la curent cu toate cazurile sensibile, mai ales dacă acelea mai sunt şi însoţite de publicitate la presă datorită grozăviei faptelor sau caracterului de excepţionalitate. Curcă era şeful direct al judecătoarei Valeriana Ilie, fiind omul care decide ce judecător poate intra în sală şi ce judecător nu poate prezida un complet care dă soluţia achitării într-o cauză care nu prevedea decât condamnarea…Curcă era singurul om de încredere care putea să aranjeze scena tribunalului pentru prima reprezentaţie a achitării nemeritate a unui infractor, aceea fiind şi calea prin care lui Andronic i se dădea drumul din laţul legii, la larg, către noi fărădelegi…Ca fidel PD-ist, Curcă ştia că peste câteva zile, cariera de judecătoare a doamnei Valeriana Ilie avea să ia sfârşit, doamna iniţiindu-se în calea notarială de partid…Prin urmare, fără a le fi frică de vreo sancţiune, Curcă şi Valeriana Ilie, parcă neştiind nimic despre autorecuzare, bun simţ, sancţiunile pentru incompatibilitate, aplică decizia abuzivă…

Al treilea, avocat Ioan Ursărescu, Decanul de la vremea aceea al Baroului local, a fost pentru mine avocatul angajat pentru partea de început a acestui proces ce a durat 12 ani, a avut mai multe victime, şi s-a soldat cu spălarea infractorului cu concursul complicilor din Justiţie, anume crima organizată din Justiţia română. Ioan Ursărescu a stat în funcţia de Decan foarte mulţi ani. Era, probabil, considerat un om competent, dacă a avut această recunoaştere din partea confraţilor. La finalul procesului Andronic, însă, rămân câteva semne de întrebare pentru profesionalismul şi onestitatea avocatului Ursărescu:

1. pe perioada de început, cât a fost avocatul nostru în cauză în 1997-1999, cum se face că Ursărescu nu a sesizat lipsa de competenţă pentru acea cauză a procurorului delegat de Vasile Mandici pentru întocmirea Rechizitoriului? Aceasta ar fi fost o adevărată apărare pentru interesele noastre, ale victimelor. Dar Ursărescu fie a jucat la două capete, fie a slujit de la bun început cauza PD, fiind membru de frăţie, deoarece era prieten cu Ilie şi coleg cu Andronic. Rămâne, ca ultimă posibilitate, şi circumstanţa că Ursărescu nu avea habar că procurorul care a fost delegat de Mandici să întocmeacă Rechizitoiul nu avea competenţa de a întocmi Rechizitoriul, fapt pe care eu îl exclud, însă, deoarece asta ar însemna că Ursărescu este cel mai slab avocat din Europa, dacă nu a verificat acel detaliu.

2. cum de Ursărescu nu a sesizat incompatibilităţile judecătoarei Valeriana Ilie cu prezidarea completului de judecată care, la data de 16 iunie 1999, prin Sentinţa nr. 86 din Dosarul nr. 3353 din 1998 de la Tribunalul Suceava avea să dea soluţia de achitare în cazul Andronic? Valeriana Ilie era soţia liderului PD Vasile Ilie, prieten cu inculpatul, care la rândul său era membru PD şi juristul PD.

AŞADAR…

Au fost Vasile Mandici, Aurel Curcă şi Ioan Ursărescu, nu mai puţin decât Valeriana Ilie, complicii preşedintelui PD Vasile Ilie şi ai PD-ului, din care făcea parte infractorul Andronic Dorin, care era angajat jurist al PD-ului la vremea aceea? În episoadele următoare, vom continua analiza şi deconstruirea acestui caz care relatează pentru publicul larg mecanismele înaltei corupţii de partid şi de stat care macină România şi care distruge statul de drept. Documente inedite vor însoţi cu probe toate aserţiunile noaste, ca de obicei, şi cu bună credinţă. Am ales acest caz, pentru că posedăm toate detaliile necesare privind crima organizată din Justiţia Română aflată în cârdăşie cu Politicul şi funcţionând la comanda Politicului din România.

(Va urma)

Angela Furtuna

29 septembrie 2011

…………………………………………………………………………………………..

UPDATES 23 SEPT.2011

În capitolul de faţă al acestei investigaţii publice şi cereri de autosesizare publică efectuată către organele în drept sau interesate de acest caz de înaltă corupţie politică şi de stat (Parchetul General Anticorupţie, Consiliul Europei, Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, Preşedinţia României, Guvernul României, SRI, SIE, forţele politice democrate, presa democrată din România şi Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii , Israel, comunităţi de români din toată lumea, ambasadele occidentale de la Bucureşti), prezint câteva documente de bază care detaliază gravitatea faptelor penale pentru care, în pofida legii, soţii Vasile Ilie, Preşedinte al PD în anii 90 la Suceava şi Valeriana Ilie, judecătoare în Tribunalul Suceava în acea perioadă, au devenit complicii infractorului Andronic Dorin, “regizând” fazele de “spălare” a acestuia în Justiţie, pentru o faptă la care Codul Penal din acea perioadă nu prevedea decât condamnare.

Crima organizată din Justiţie, însă, reprezentată prin acest tandem politic-juridic Ilie (şef de partid-judecător) a ales să-l salveze pe criminalul cu guler alb, iară nu victimele (dintre care cinci au decedat deja).

Gravitatea faptelor comise, în formă calificată şi continuată de către Andronic Dorin, numai în acest dosar, cu mai multe victime, reiese din documentul de mai jos: Rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava Nr. 407/ P/ 1997. (Parchetul şi instanţele româneşti, însă, cunosc şi alte nenumărate dosare ale infractorului, dar tergiversările nepermis de lungi (cu concursul interesat al multor magistraţi) conduc adesea la albirea sa. În acest serial, vă vom furniza periodic datele acestor mega-afaceri sucevene şi naţionale uriaşe, de corupţie politică şi juridică fără precedent, flagel generalizat care distruge statul român de drept, mai ales în provincie, unde viaţa cetăţeanului este ameninţată în orice clipă de mafiile locale. Eu însămi, dar şi alte victime ale tandemului Ilie-Andronic am fost ameninţată în repetate rânduri cu moartea, supusă unor campanii de discreditare şi discriminare continue, iar nu întâmplător infractorul Vasile Ilie, în prezent vice-preşedinte al PD-L Suceava şi vice-preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava pe linie de Cultură a pus la cale, alături de alţi convivi răuvoitori (ostili modernizării şi democratizării României), executarea mea în public, în stil mafiot, în vara anului 2010, când conducerea CJ şi a Bibliotecii Bucovinei m-a dat afară abuziv din job, şi, în paralel, obliga angajaţii de la locul meu de muncă să semneze o listă de acord cu excluderea mea – în stil stalinist şi fără nicio expertiză a performanţelor mele profesionale. Este evident stilul banditesc al acestor grupuri mafiote de presiune, formate din indivizi certaţi cu legea şi cu morala, dar care, prin traseism politic şi prin asociere în vederea săvârşirii de fapte penale, reuşesc să confişte adesea Puterea pe plan local, să manipuleze cetăţenii, folosind mijloacele infracţionale ale escrocheriei şi înșelăciunii cu consecinţe deosebit de grave, subminând statul din interior şi numai în interesul personal, dar dând lovituri decisive intereselor României).

Rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava Nr. 407/ P/ 1997

Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 1Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 1
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 2Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 2
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 3Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 3
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 4Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 4

MONSTRUL POLITIC DE LA SUCEAVA –

Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 5Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 5
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 6Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 6
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 7Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 7
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 8Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 8
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 9Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 9

În ciuda gravităţii faptelor comise de infractorul Andronic Dorin în perioada anilor 1992-1996 – în fapt, înşelăciuni în serie -, calificate şi continuate, cu consecinţe deosebit de grave, precum şi exercitarea fără drept a unei profesii, el este angajat ca jurist al PD, unde Vasile Ilie era preşedinte. După arestarea lui Andronic Dorin, toată reţeaua crimei organizate cu gulere albe din Justiţie s-a pus în mişcare, obţinând eliberarea lui după o lună de zile (chipurile, nu prezenta pericol social, deşi a continuat să facă victime, falsuri în declaraţii şi înşelăciuni), iar apoi chiar soţia preşedintelui PD de la Suceava, pe atunci judecătoarea Valeriana Ilie, nu se auto-recuză (deşi Andronic era membru PD, jurist al PD şi prieten intim politic al soţilor Ilie), ci dimpotrivă prezidează completul de judecată şi Îl ACHITĂ pe infractor, comportându-se ca un veritabil complice, de facto, şi fiind astfel un asociat în vederea comiterii de fapte grave, aspru pedepsite de Lege prin prevederile Codului Penal. Peste doar câteva zile, peste noapte cumva, judecătoarea devenea notar (în condiţii foarte suspecte, pe care le vom detalia altădată), iar astfel inamovibilitatea era dublată de lipsa totală de responabilitate pentru o decizie vădit abuzivă, ilegală, abuz de putere, trafic de influenţă şi imixtiune politică la vedere, în mod sfidător, în Justiţie.

Iată dovada COMPLICITĂŢII infractorilor VASILE ILIE, VALERIANA ILIE ŞI ANDRONIC DORIN:

Vasile ILie, Andronic Dorin si Valeriana Ilie - Monstrii politici de la Suceava 4Vasile ILie, Andronic Dorin si Valeriana Ilie – Monstrii politici de la Suceava 4
Vasile Ilie si Valeriana Ilie - Monstrii politici de la Suceava 2Vasile Ilie si Valeriana Ilie – Monstrii politici de la Suceava 2
Vasile ILie si Valeriana Ilie - monstrii politici de la Suceava 3Vasile ILie si Valeriana Ilie – monstrii politici de la Suceava 3
Vasile Ilie - Monstrul politic de la Suceava 1Vasile Ilie – Monstrul politic de la Suceava 1

Victimele directe ale acestor infractori îşi mărturisesc suferinţele groaznice. A fi mai întâi victima unui infractor, apoi victima justiţiei române şi a politicienilor corupţi este un verdict cumplit însoţit de un tratament dezumanizant şi profund traumatic. Complicitatea infractorilor amintiţi aici, în vederea săvârşirii de crime în serie şi pentru coruperea absolută a puterii politice, juridice şi de stat, este, după cum se vede, deasupra oricărei îndoieli. Cinci victime au decedat deja, în această speţă, şi nu toate în mod natural, firesc. La rândul meu, sunt supusă – de către tentaculele acestei caracatiţe locale -, celui mai sinistru şi dur asasinat public, profesional şi moral, de ani de zile, pentru a fi redusă la tăcere, și pentru ca, astfel, nimeni să nu mai vorbească niciodată despre fărădelegile autorilor faptelor. Ei doresc, așadar, ca adevărul să fie îngropat definitiv, prin reducerea la tăcere a victimelor lor, căci toți acești monștri pozează în oameni cinstiți, dețin sau vor să dețină înalte demnități politice și de stat (de ex. Ilie este vicepreședinte PD-L la Suceava și vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, în loc să stea după gratii sau pe margine, pentru abuzurile săvârșite împreună cu soția sa), conduc România profundă și se înconjoară în acest scop de oameni asemenea lor: corupți, mârșavi, ticăloși care nu respectă nici legea, nici statul de drept, nici cetățeanul român, de pe urma căruia, însă, trăiesc regește.

Instanţele interne şi internaţionale trebuie să fie preocupate de acest caz, care nu este decât unul din miile de cazuri prin care infractorii de la putere, din toate nişele politice ale României, calcă în picioare legile României, ale Uniunii Europene, Carta Drepturilor Omului şi Cetăţeanului. După 15 ani de procese nejustificate şi de infinite suferinţe produse nouă de acest sistem mafiot politic-juridic românesc, iată că depun, alături de celelalte victime, mărturia asupra gradului profund de abuzuri săvârşite împotriva legii şi a cetăţeanului de către oameni care sunt plătiţi ca să apere legile şi ordinea de stat şi de guvernare, nu să ameninţe securitatea noastră, a cetăţenilor români. Infractori cu gulere albe, precum aceşti Vasile Ilie, Valeriana Ilie şi Andronic Dorin, fac cel mai mare rău României. Însuşi Preşedintele ţării, Domnul Traian Băsescu, a recunoscut în vara lui 2011 că nu există altă Justiţie europeană care să fi făcut atâta rău ţării sale cum a făcut Justiţia română. De altfel, Domnul Traian Băsescu a auzit chiar de la mine, în public, pe vremea când încă nu era preşedinte de ţară, ci doar de partid, anume la conferinţa de presă de la Suceava din anii 2000, şi de cazul Vasile Ilie-Andronic Dorin. A aşteptat ca Justiţia să facă dreptate…Ei bine, nu a făcut.

Astfel de monştri, care operează în “parteneriate” corupte, pe banii statului român, monştri umani adevăraţi care depăşesc orice închipuire, formează adevărate reţele mafiote.Structura lor e matricea infractori+politicieni+magistraţi , care ameninţă viaţa şi proprietatea cetăţenilor obişnuiţi: ne dau afară din casele noastre, din vieţile noastre, din joburile noastre, din ţara noastră …(Milioanele de români care au luat calea bejeniei mărturisesc, la rândul lor: am plecat din România pentru că nu am mai suportat ticaloşia şi abuzurile puse pe capul cetăţenilor)…

Niciuna din victimele din acest dosar – existând încă şi alte dosare grave ale acestui infractor – nu a obţinut dreptatea şi nu a fost despăgubită. Numai afacerile lui Andronic şi ale soţilor Ilie au prosperat în toţi aceşti ani. Să fie de vină faptul că toţi au partajat calitatea de oameni corupţi? Detalii precise, fotografii şi documente despre crima organizată din Justiţia şi Politica suceveană, în curând…

Cert este că acest dosar, ca şi altele – cu miile – de la CEDO, demonstrează că un stat de drept autentic nu există, niciodată, înafara legilor, a justiţiei şi a ordinii de drept. Degeba sforăie pe toate canalele, în aceste zile, politicienii populişti şi analiştii de ocazie: ţările din UE au informaţii precise despre corupţia înaltă care macină şi cancerizează România. Dacă clasa noastră politică închide ochii în faţa tragediei populaţiei româneşti, peste care tronează triunghiul antiromânesc dat de Politic+Justiţie+Infractor de tipul Vasile Ilie-Valeriana Ilie-Andronic Dorin, nu trebuie uitat că lumea europeană bună nu doreşte să fie părtaşa crimei organizate din ţările cu democraţie slabă. Şi nici nu trebuie să condamnăm UE pentru că ţine la rangul ei, ci dimpotrivă, să medităm la cauzele pentru care România este gonită de peste tot…În comportamentul unor oameni de teapa Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Andronic Dorin stă adevăratul motiv pentru care statul român este desconsiderat pe plan extern: pentru că cerşetorii şi găinarii mărunţi care alterează peisajul Spaniei sau al Angliei sunt uşor de adunat şi de trimis acasă, dar lupii români deprinşi cu Răul politic major şi gestionari ai unei lumi dubioase în România, aceşti monştrii care conduc, în fapt, politica şi administraţia românescă, par invincibili.

(va urma)

Angela Furtună

23 septembrie 2011

MONSTRUL POLITIC DE LA SUCEAVA – VASILE ILIE

UN CAZ DE ÎNALTĂ CORUPȚIE POLITICĂ ȘI DE STAT. EXPUNERE PE SCURT.

Soțul președinte de partid PD, Vasile Ilie, își pune soția judecatoare, Valeriana Ilie, și ÎMPOTRIVA LEGII, să achite un infractor periculos, Andronic Dorin, arestat la vrmea aceea, coleg de partid cu primii, om de casă și prieten, jurist al partidului PD. Contrar legii, așadar, judecatoarea nu se auto-recuză…Data: 1999. Este vorba de 15 ani de proces într-unul din dosarele rușinii, ani soldați cu spălarea și albirea infractorului. Niciuna din victimele sale nu primește daunele materiale și morale, deși infractorul a comis înșelăciuni grave, în formă continuă și calificată. În prezent este avocat, afacerile și proprietățile sale sunt în paradisuri fiscale sigure, în timp ce cinci de victimele sale din acest dosar au decedat, altele au renunțat, și nunai trei mai luptă cu Mafia Justiției cu comandă Politică.
Președintele Traian Băsescu a recunoscut, recent: Nicio justiție din Europa nu a făcut mai mult rău țării sale decât Justiția română
Politicianul traseist Vasile Ilie a migrat și la PD și la PSD, în prezent la PD-L, și este, după multe alte funcții înalte, vicepreședinte al Consiliului Judetean Suceava, taie și spânzură, lasând instituțiile statului fără oameni competenți, încurajând numai persoane de factura sa.
Politica din provincie distruge statul român și cetățeanul, prin promovarea numai a acestui tip de canalie politică ce își arogă puteri discreționare, iar distanța față de presa de elită și de ambasadele străine din Bucuresti îi lasă pe cetățenii români din provincie – adevărata Românie, în fond – in ghearele acestor grupuri de presiune instituite ca bande de crimă organizată.

PROVINCIILE ROMÂNEȘTI SUNT CONDUSE DE GRUPURI POLITICE INSTITUITE CA GRUPURI DE CRIMĂ ORGANIZATĂ

Într-o emisune recentă ( v. aici http://www.youtube.com/watch?v=hYF4WNTckyE si aici http://www.youtube.com/watch?v=2UTJmvw4WD4) dedicată eşecurilor şcolii româneşti , am pomenit în trecere despre câteva cauze. Una dintre ele este certamente contactul prea facil al copiilor noştri cu monştrii politici care erodează încet şi sigur speranţele românilor. Despre unul dintre ei, în cele ce urmează.

Vasile Ilie - presedintele PD in 1999 si Valeriana Ilie sotie si judecatoare - mafia politic + justitiara
Vasile Ilie – Monstrul politic de la Suceava 1

Anamneza bolilor de bază ale animalului politic diabolic

Dacă ceva este cu adevărat important la începutul campaniei electorale din România, apoi aceasta este curăţenia generală în partide, aşa încât cetăţenii să devină mai vigilenţi şi selectivi cu oamenii pe care îi trimit să le reprezinte propriile interese, pe banii statului român. Iar curăţenia generală în partide ar trebui să înceapă cu monştrii politici care au distrus, până azi, şi credibilitatea politică, şi eficienţa acţiunii, şi speranţele cetăţenilor. Un astfel de monstru politic este, la Suceava, Vasile Ilie. În prezent lider PD-L, dar de profesie heterodoctrinar, la nimereală şi la plesneală. Vasile Ilie este tipul emblematic de traseist odios şi de escroc politic român, dar şi de exponent al criminalităţii cu gulere albe din Justiţia cu comandă politică, o veritabilă căpuşă bugetivoră care sfidează de douăzeci de ani încoace Constituţia ţării, legile şi deontolgia demnităţilor publice, făcând parte din mafia care a distrus România, căci nu a încetat niciodată să conducă partide şi să deţină funcţii înalte. A migrat pe la toate partidele convenabile intereselor sale personale, între care PD, PSD, acum la PD-L, şi totuşi, deşi acest comportament trădează lipsa de autentică doctrină, de conștiință sau de fidelitate, Vasile Ilie a reuşit să convingă şi să înşele mereu electoratul sucevean, şi să pice mereu « în cărţi ». De-a lungul timpului, a deţinut diverse funcţii de partid şi de stat : viceprimar al municipiului Suceava, vicepreşedinte al Consiliului Judetean Suceava în perioada 1992-1996 şi apoi prefect al judeţului ; părăseşte PD în favoarea PSD pe 13 ianuarie 2003 (când tot el îşi declară public profesiunea de credinţă :„Sunt un social democrat, şi singurul partid social democrat din România ce se apropie de valorile social-democraţiei moderne, europene, este PSD“ (v. Curierul naţional, 13 ianuarie 2003)), Fost preşedinte al organizaţiei judeţene a PD Suceava până în 2001, migrează apoi la PD-L şi devine, din 2010, unul din cei 10 vicepreşedinţi ai PD-L Suceava, precum şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţan Suceava. Este interesant de aflat cum îl resimt actualii sau foştii colegi de partid(e) pe acest parazit ideologic şi histrion fără scrupule, platit din bani publici. Oameni ca el fac diferența dintre stilurile politice din Capitală și din provincie. Dacă la București, prezența presei de elită și a ambasadelor străine mai temperează clanurile mafiote, în provincie cetățenii sunt la mâna bandiților oficiali, dacă nu au noroc de lideri onești.

Soţul – preşedinte de partid plus soţia – judecătoare : reţeta crimei organizate din Justiţia română

Vasile Ilie este un politician demn de Cartea Recordurilor, dacă această enciclopedie mondială ar premia şi infractorii, şi criminalii. Recordul absolut, pentru România şi pentru Uniunea Europeană, pe care îl deţine politicianul Vasile Ilie, este acela de a-şi fi folosit în mod direct nu numai relaţiile, electoratul minţit şi conexiunile, ci chiar soţia (desigur, prin consimţământ mutual), pentru a face trafic de influenţă şi carieră politică. Poate că şi bani, dacă e să analizăm accelerarea averii lor personale. Valeriana Ilie, ex-judecătoare la Tribunalul din Suceava până în anul 1999, apoi, peste noapte, notară în Suceava, nu s-a autorecuzat în judecarea, achitarea şi spălarea cel puţin a unui cunoscut infractor de rang local şi naţional, Andronic Dorin, coleg de partid cu soţii Ilie, în PD, la vremea când soţul doamnei judecătoare era chiar preşedinte al PD Suceava. Infractorul notoriu de la vremea aceea, Andronic Dorin, era, în acei ani, un membru marcant al PD Suceava, juristul PD Suceava precum şi prieten şi om de casă al soţilor Vasile şi Valeriana Ilie. Nimic din toate acestea, însă, nu au contat pentru judecătoarea Valeriana Ilie, aşa încât doamna judecătoare să se autorecuze în judecarea cauzei ce tocmai îi fusese ca misiune de lucru pedistă, la fel cum ar fi făcut orice judecător onest dintr-o ţară unde se respectă statul de drept şi drepturile omului şi cetăţeanului. Astfel, în şedinţa publică din 16 iunie 1999, conform Sentinţei penale nr. 86/ 16 iunie 1999, din Tribunalul Suceava, în Dosarul nr. 3353/ 1998 (Art. 215, 231, Cod penal), în ciuda faptului că infractorul Andronic Dorin – ce fusese arestat anterior, pentru o lună de zile, pentru multiple înşelăciuni săvârşite în formă continuă şi calificată, precum şi pentru exercitarea fără drept a unei profesii, calitate în care ţepuise zeci de cetăţeni români – le era coleg de partid şi prieten intim, judecătoarea Valeriana Ilie prezidează senină completul de judecată, îl achită pe infractor, deşi, la acea dată, codul penal nu prevedea pentru acele fapte decât pedeapsa de condamnare, fie cu executare, fie cu suspendare. De autorecuzare, nici nu auzise!

Valeriana Ilie şi Vasile Ilie au demonstrat fără tăgadă tuturor că nu respectă nici Legea, nici Justiţia, nici Cetăţeanul, nici Statul de drept.

Vasile ILie, Andronic Dorin si Valeriana Ilie - Monstrii politici de la Suceava 4
Vasile ILie, Andronic Dorin si Valeriana Ilie – Monstrii politici de la Suceava 4
Vasile Ilie si Valeriana Ilie - Monstrii politici de la Suceava 2
Vasile Ilie si Valeriana Ilie – Monstrii politici de la Suceava 2
Vasile ILie si Valeriana Ilie - monstrii politici de la Suceava 3
Vasile ILie si Valeriana Ilie – monstrii politici de la Suceava 3

Clubul mafiot politico-justiţiar

După pronunţarea sentinţei penale nr. 86, dată în mod nelegitim și abuziv de o judecătoare care nu avea dreptul să se pronunțe – fiind în relații intime politice cu făptuitorul -, am protestat, inclusiv în presa națională, media audio/vizuale, pentru aceasta gravă încălcare a legilor şi transformarea Justiţiei într-un club mafiot de partid al PD, club « prezidat » împotriva legii de către un om politic, preşedintele PD Suceava,Vasile Ilie, preşedinţii secţiilor, ca şi soţia judecătoare, Valeriana Ilie, cerând anchetarea pentru trafic de influenţă a judecătoarei de către organismul de investigare a corupţiei, înfiinţat la vremea aceea pe lângă Consiliul Judeţean Suceava.

Urmarea acestor acţiuni legale şi democratice ale victimelor a fost…nu aplicarea legii, ci persecutarea tot a victimelor acestui cuplu infracţional format pe de o parte din Andronic Dorin, autorul înşelăciunilor multiple, iar de cealaltă parte, în tandem, din Vasile Ilie şi judecătoarea coruptă Valeriana Ilie ; au urmat strămutările repetate de dosar, invocarea de multiple excepţii de neconstituţionalitate, recuzări de complete de judecată, aşa încât procesul justiţiar a fost batjocorit timp de 12 ani, la care s-au mai adăugat încă trei…şi aşa mai departe. Între timp, câteva victime (cinci) ale lui Andronic Dorin înşelate în dosar au decedat (numiţii Unguraşu, Coslac, Adumitroaie, Lavric), iar Justiţia română, prin mâna judecătoarei Valeriana Ilie şi a soţului Vasile Ilie, a reuşit să încalce grosolan dreptul victimelor la o judecată echitabilă, încălcând în mod vădit prevederile Curții Europene a Drepturilor Omului, nu numai Constituția și legile românești. Pe durata acestui proces nu a existat niciun judecător român care să se opună efectiv excesului procedural, iar acest lucru e valabil la toate instanţele pe unde a fost plimbat acest dosar de către mafia politică Ilie-scă, ținta fiind tragerea de timp și prescrierea pedepsei penale. Este, de aceea, îndreptăţită concluzia generală privind dezastrul şi ticăloşia sistemului politic-justiţiar românesc. Mecanismul prin care Justiția română spală infractori este bine descris de acest caz și de monstruosul cuplu Ilie.

Mii de victime ale abuzurilor din Justiţia română îşi obţin drepturile la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, după ce sunt victime ale Justiției române. Statul român și cetăţenii români, iară nu judecătorii canalii, plătesc din greu fapte grave de corupţie precum aceea descrisă mai sus, comisă în formă calificată de un preşedinte de partid, Vasile Ilie, şi soţia judecătoare implicată direct în spălare de infractori, Valeriana Ilie. Recent, însuşi preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a afirmat public, după bila neagră acordată României de către Europa în vara 2011, că « nicio justiţie europeană nu a făcut atâta rău ţării sale cum a făcut, României, Justiţia română ».

De ce este Vasile Ilie un monstru politic perfect

Toate partidele trebuie să-şi facă ordine în curte, măturând aceşti monştri politici de pe harta propriilor interese de partid. Politica românească are nevoie de însănătoşire, pentru că adesea ticăloşia ei găunoasă de azi ne costă scump, ca naţie. Eșecul Justiției a condus la marea criză morală care ucide lent și sigur populația ajunsă la capătul răbdării.

De ce este Vasile Ilie un monstru politic perfect ? Pentru că, în ticăloşia sa, acest lider a demonstrat că nu are ţară, nu are mamă, nu are tată, nu are partid, nu are lege, nu are neam, iar, la o adică, dacă îşi trimite cu bună ştiinţă chiar nevasta judecătoare în puşcărie pentru abuz şi corupţie, nu suferă prea mult. Omul Vasile Ilie nu există de fapt, aşa cum nu există nici cetăţeanul onorabil, nici politicianul decent care să merite banii și învestirea cu încredere din partea românilor. Un astfel de personaj profund morbid pentru societate deţine de ani de zile funcţii mari în partide şi în administraţie, conducând după bunul plac instituţiile de stat şi alungând specialiştii şi oamenii de bunăcredinţă, dar înconjurându-se numai de canalii. Oare preşedintele Gheorghe Flutur al PD-L Suceava şi al Consiliului Judeţean Suceava se simte bine în această companie dubioasă ? Nu numai culoarea brandului vizual trebuie schimbată, la o adică, în politică, ci mai ales calitatea oamenilor, competenţa şi bunacredinţă.

Angela FURTUNĂ

16 septembrie 2011

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s