Scriam acum câteva zile despre actualitatea anticomunismului în România, aflând că Teodor Mărieș, președintele Asociației 21 decembrie 1989, era din nou în greva foamei. Iar motivele pentru care domnia sa înțelege să-și dea viața și să tragă astfel un semnal de alarmă asupra realității românești nu sunt motive personale, ci motive publice și  se refera la adoptarea unor legi de maximă importanţă pentru democraţia românească: Legea lustraţiei, Legea imprescriptibilităţii crimelor comunismului şi ale celor petrecute în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989 şi Legea recunoştinţei faţă de eroii revoluţiei anticomuniste. Teodor Mărieș nu beneficiază de niciuna dintre aceste legi, dar se afla totusi azi in a  88-a zi de protest, si tocmai de aceea eroismul său este incontestabil.

Alin Rus, sociolog la Worchester,membru de onoare al Asociației 21 decembrie, a scris aszăzi o Petiție pentru solidarizare cu Teodor Mărieș, în “Save the life of hunger strike protestors!”

Petiţia poate fi semnată on-line la adresa http://www.change.org/petitions/save-the-life-of-hunger-strike-protestors

http://www.asociatia21decembrie.ro/2012/02/save-the-life-of-hunger-strike-protestors/

I-am transmis lui Teodor Mărieș gândurile mele de solidaritate, care se regăsesc pe blogul Asociației:

„Angela Furtuna

pe 17 Feb 2012 la 9:55 pm

Draga Teodor Maries,

 

De aici, de departe, afland din nou vesti tragice despre temeritatea actiunilor voastre si ramanand statornic aliat al cauzelor bune si drepte care privesc societatea romaneasca si pentru care stiu ca luptati cu sinceritate, va sustin moral SI IN ACESTE MOMENTE, desi cred ca sacrificiul suprem este un pret eroic pe care putini il mai inteleg la ora actuala. Romania are nevoie de dumneavoastra VIU, ca si de alti cetateni cu simt civic si etic, pentru a continua lupta cu inertia structurilor antidemocrate. Este foarte adevărat, pe de altă parte, că realitatea contrazice declarațiile clasei politice, care se sustrage unor evoluții normale ale interesului public și național, în acord cu propriile asumări din campaniile electorale. Cauzele pentru care protestati sunt oneste si ele se refera la adoptarea unor legi de maximă importanţă pentru democraţia românească: Legea lustraţiei, Legea imprescriptibilităţii crimelor comunismului şi ale celor petrecute în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989 şi Legea recunoştinţei faţă de eroii revoluţiei anticomuniste. Dumneavoastra nu beneficiati de niciuna dintre aceste legi, dar va aflati totusi azi in a  88-a zi de protest, si tocmai de aceea eroismul dumneavoastra este incontestabil. Stiu ca sunteti genul de om care ARDE pentru idealurile bune si drepte privind Romania, de aceea va rog sa primiti asigurarea celor mai sincere ganduri, dar si ingrijorarea mea pentru dumneavoastra. Sunt profund intristata de evolutia societatii noastre, care abandoneaza rand pe rand idealurile de salvare – anticomunismul, antitotalitarismul, anticoruptia, modernizarea – si isi jertfeste cei mai lucizi si onesti cetateni, facand loc unei evolutii degradante pentru statul de drept si pentru lumea civilizata.

Va asigur de cele mai bune ganduri,

cu statornica pretuire si solidaritate deplina pentru idealul antitotalitar, Angela Furtuna”

 

 

 

 

 

Despre actualitatea anticomunismului – 8 februarie 2012

România: o țară care a fost distrusă prin bolșevizare și comunizare, dar care continuă să fie condusă, după 22 de ani de la căderea dictaturii, de comuniști (sub diverse travestiuri conjuncturale) și de neostaliniștii produși de primii, între timp, și care au preluat controlul peste tot.

Față de această realitate, ce este mereu ocultată (cel mai bun exemplu: perpetuarea poziției lui Ion Iliescu între onorabilii nației) mai există voci care produc, în mod onest, discurs și exemplu personal ce continuă să condamne comunismul. Un adevăr: Societatea românească nu are cultura politică, etică și civică pentru a prețui cum trebuie cetățeanul și onestitatea luptei sale altruiste pentru idealuri de dreptate colectivă. Dovada: CAZUL TEODOR MĂRIEȘ. Total: peste 220 de zile de greva foamei. Actualmente: a 80-a zi de greva foamei, numai la ultima grevă. TEODOR MĂRIEȘ: Un caz autentic și drept, de luptă anticomunistă actuală, boicotat intens, însă, de toate mediile politice, de media scrise și audiovizuale (majoritatea, clientelare).

Partidul Comunist Român, cu diversele sale ramuri, a recurs, în cei 22 de ani trecuți de la Revoluție, la varii procedee de  manipulare: anihilarea discursului anticomunist prin tehnici de intoxicare și campanii mediatice, anihilarea curentului Proclamației de la Timișoara, intoxicarea – în timp – a tuturor mediilor politice și civice, autentic și rațional anticomuniste.

Meritele gesturilor lui Teodor Mărieș continuă să fie minimalizate, în timp ce mijloacele democratice utilizate de acesta pentru un ideal public sunt sabotate în mod abominabil. Ne manifestăm deplina solidaritate cu Teodor Mărieș și atragem atenția, ca și domnia sa, asupra gravelor derapaje profund antiromânești care trec prea ușor, nesancționate, și care compromit viitorul României. Dacă Teodor Mărieș este lăsat să moară, de vină este societatea care închide ochii și se lasă atrasă în false teme politicianiste.

http://youtu.be/_y3O6DKPOwU

390px; width: 640px”>http://www.youtube.com/v/_y3O6DKPOwU?version=3&feature=player_detailpage”><param name=”allowFullScreen” value=”true”>src=”http://www.youtube.com/v/_y3O6DKPOwU?version=3&feature=player_detailpage” type=”application/x-shockwave-flash” allowfullscreen=”true” allowScriptAccess=”always” width=”640″ height=”360″></object>

http://www.asociatia21decembrie.ro/2012/02/conferinta-de-presa-live-pe-privesc-eu/

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s