Schiloada Epistolă către bucovineni https://angela2008furtuna.wordpress.com/2011/12/19/epistola-intaia-si-nu-cea-de-pe-urma-a-angelei-furtuna-catre-hulitorul-betiv-al-bucovinei-constantin-arcu/  scrisă acum câteva luni pentru presa din Iași și Botoșani de Arcu Constantin a născut reacții diverse, cum era de așteptat. Surprins de faptul că atitudinea mea publică față de aberațiile antistatale și antibucovinene ale lui Arcu, precum și față de josnica însoțire de argumente halucinante, a fost tranșantă și critic întemeiată, dar susținută și de opiniile civice ale altor personalități publice, Constantin Arcu se dă de ceasul morții pe blogul personal http://arcublog.wordpress.com/2012/01/05/pe-marginea-unei-%E2%80%9Eepistole-veninoase-marca-angela-furtuna/?like=1

: calomniază în nota serviciilor în care e activ, acuză, falsifică din nou realitatea emițând afirmații fără acoperire, adică face ce știe el mai bine, mitoman și securist cunoscut, un om de o răutate patologică, torționar cu state ceaușiste vechi. Doar doar va reuși să convingă opinia publică de faptul că textul său reprezintă altceva decât este de fapt. Arcu face însă și dovada priceperii în tehnicile de anihilare exersate de domnia sa îndelung în anii ceaușiști și după, când s-a ocupat de „aranjarea”confraților. Obsedat de personalitatea mea de mulți ani, urmărindu-mă peste tot și anatemizîndu-mă în mediile literare (resentimentarii  ceaușiști securiști de tipul Arcu nu suportă oamenii onești și care pur și simplu muncesc pentru artă, pentru opera lor, pentru valorile democratice și etice, pentru societate și pentru țara lor, dar pe căi legale, fără a fi lacheii dictatorilor și nici capii mafiei), Arcu scoate din nou la lumină arsenalul de intoxicare, subminare, deturnare și decredibilizare. Misiunea lui este de a o lichida pe Angela Furtună, iar răsplata consistentă.  Judecătorul are, în orice caz, vână de călău și de torționar, mai ceva ca Nicolski, pe care îl întrece de departe. Și, culmea, pare să fie sigur că nicio instanță din România nu-i va veni de hac, în ciuda campaniilor de calomniere susținute în ultimii 8 ani, în ciuda asasinatelor mediatice și a asocierilor în vederea comiterii de acte staliniste de execuție publică.

Mai mult, datorită ‘strădaniilor’ sale consistente, și ale aliaților săi cu care a împărțit mereu ciolanul, totul durând de peste 10 ani de zile, recuperarea Monicăi Lovinescu la Suceava a fost sistematic zădărnicită, ca și a altor scriitori din exilul românesc. În tot acest timp, în România, opera exilului, a Monicăi Lovinescu și a lui Virgil Ierunca, sunt publicate și analizate, recuperate cu acribie și susținute de autorități. Lasă că la Suceava a avut Arcu grijă ca numele Monicăi Lovinescu și al celor ce lucrăm pentru susținerea acestui nume prestigios a fost mereu alungat de Arcu et Co. Detalii aici https://angela2008furtuna.wordpress.com/2011/12/19/epistola-intaia-si-nu-cea-de-pe-urma-a-angelei-furtuna-catre-hulitorul-betiv-al-bucovinei-constantin-arcu/    Manevrele susținute de aceștia, construite pe logica Războiului Rece și a poziționării anti NATO, resuscitând un discurs șovin și antisemit, nu fac decât rău culturii române și imaginii noastre ca bucovineni, pentru care Arcu se erijează în emblemă, deși este un ins primitiv și un alogen ce nu are nimic de a face cu tiparele culturii bucovinene, pe care o enclavizează după logici resentimentare, cu rea credință. pentru a o deturna, cu intenție.

Numai că această MÂNĂ CRIMINALĂ construită și cu falange ce duc către crima organizată cu gulere albe din Justiția cu comandă politică (vezi CAZUL VASILE ILIE-VALERIANA ILIE-ANDRONIC DORIN-VASILE MANDICI descris pe acest blog începând din 16 septembrie 2011), a început să cam ducă lipsă de „combustibil”. Minciunile emise în serie de Arcu, ce începe să rămână fără susținere printre reprezentanții Cupolei, nemulțumiți de mintea sa aberantă și de lipsa de acribie a informațiilor, nu mai sunt crezute de nimeni. Oamenii s-au convins că au de a face pur și simplu cu un cetățean lipsit de bună credință și de bune intenții, iar cei care au suferit în trecut de pe urma torționarului securist Arcu încep să depună mărturie. Foarte bine fac! Este important să-i cunoaștem pe acești călăi ceaușiști de tip Arcu, manipulatori și profitori multimiliardari ai neaostalinismului pe care tot ei, nereformați, l-au construit după 90 pentru poporul român, alcătuind o veritabilă mafie transpartinică, o rețea de crimă organizată, cu gulere albe, cu comandă politică și care ne calcă în picioare speranțele în democrație și în modernizarea țării noastre. Nu degeaba zeci de mii de români au plecat la Strasbourg pentru a cunoaște dreptatea sau au emigrat pentru a redescoperi o lume normală, o lume în care teroriști gen Arcu sunt cel mult tolerați în carantină, niciodată învestiți cu poziții în instituții fanion.

Blogul tânărului Dinu Zară a preluat Epistola către bucovineni a lui Arcu, iar Bucovina – țară pe care Arcu o jignește și ai cărei locuitori sunt ofensați de afirmațiile sale nesimțite – continuă să îl rabde, înțeleaptă.

http://www.dinuzara.com/2012/01/epistola-catre-bucovineni.html#comment-form

Comentariile de pe acest blog reflectă adevăruri pe care începem să le înțelegem, consternați, privind firea plină de ură și resentiment a acestui scriitor român, un om strâmb și pervers, colaboraționist zelos. Nu vom putea niciodată fi îndeajuns de buni, dacă nu vom pricepe smeriți dimensiunea Răului și Chipul Fiarei: înfrățirea politicianului veros și justiția strâmbă, cu magistrații corupți, cu serviciile oculte, totul, de dragul puterii, dar în dauna statului de drept și a drepturilor elementare ale omului, spre subminarea României. Efectele devastatoare ale acestor Maeștrii ai Răului public absolut sunt uriașe: oamenii obișnuiți sunt împinși la disperare, oamenii de cultură cunosc doar vrajba, fratricidul, umilința și marginalizarea, acuzele că am fi nebuni sau incapabili deși nimeni profesionist nu a avut onoarea să discute cu noi, niciodată, și sunt efectiv împinși de acești Păpușari la exil și distrugerea vieții normale. Cine pierde? România pierde, pierde necontenit, pe bani publici, pentru că torționarii discreționari de tip Arcu au alungat tot ce este mai bun în materie de resurse umane în zona bugetară, promovând contraselecția și interesele de grup oligarhic neostalinist.

Vasile Ilie. Măştile Răului şi Chipul Fiarei

comentariile pe Blogul Dinu Zară mărturisesc despre adevărata față a securistului Arcu Constantin, travestit pentru prietenii săi botoșăneni, ieșeni și boroieni, tari de canon lucrativ, în struțocămilă democrată cu câteva viteze: una pentru aproprierea tuturor funcțiilor de către malformatul Arcu și a Mafiei sale, alta pentru aspirarea clientelei cartelului care reprezintă grupul de susținere, și finalmente alta pentru talpa țării, strivită de torționarul vorace, doctor în securitismul redivivus..

 1. a devenit , este şi va rămâne de-a pururi
  „pământ sterp ai zis”? a dreq şeherezadă
  el a văzut ! restu’ nu poa’ să vadă
  sunt preocupaţi să „urce” ( pupând cucuri)

  toţi sunt neprihăniţi ,cu necrologul la zi
  dar nu-l văd (din limuzină)pe cel din autobuz
  d-aia logica nu se aplică .. TE FACE CONFUZ
  iar Suceava nu-şi poate ascunde pata din CV

 2. Ce măreţie avea odinioara Bucovina? Era o provincie a imperiului şi atât.

 3. Bucovina este Elvetia Românieia, muncim de ani de zile să ajungem departe cu Bucovina noastră…şi este, de aceea, o eroare de etică să fie trasformat mesajul antistatal şi antibucovinean al unui alogen nesimţit care a fost respectat de Bucovina şi care câştigă frumos în Bucovina – anume Arcu Constantin – într-un simplu mesaj politic de interes personal. Unele lucruri sunt sfinte, până şi în politică: poţi miza pe orice pentru a câştiga, dar nu şi pe copii, pe nevastă şi pe ţară.
  Epistola lui Arcu e un răget flămânzean primitiv, se vrea o pagină de istorie a unei Bucovine care nu există, dar care este văzută – de domnia sa autorul mahmur – în mod patologic, după o beţie caracteristică şi cu resentimente psihotice de ratat.
  Am scris pe blogul meu o replică la acest mesaj neadecvat şi reprobabil:
  https://angela2008furtuna.wordpress.com/2011/12/19/epistola-intaia-si-nu-cea-de-pe-urma-a-angelei-furtuna-catre-hulitorul-betiv-al-bucovinei-constantin-arcu/
  Îmi displace că în aceste vremuri dure, când cei serioşi pun mâna să scoatem Bucovina şi cetăţenii ei mai sus şi mai bine, altora nu le stă mintea decât la răscoale tâmpite, lipsite de concreteţea argumentelor critice temeinicie, dar generalizând şi emiţând nişte judecăţi de valoare utopice şi false. Dezaprob felul cum este ofensată Bucovina mea de către un impostor ca Arcu, nu numai pentru că el înţelege să facă politică prin subminare antistatală, se substituie unui bucovinean autentic deşi nu este (are abia vreo 20 – 30 de ani pe la noi)şi calomniază o civilizaţie valoroasă, ci pentru că textul său are un puternic mizerabilism. Mai mult, Arcu câştigă bani frumoşi în Bucovina, conduce Societatea Scriitorilor Bucovinei şi i s-a dat pe mână şi revista Bucovina Literară. Ei bine, neamul prost tot aşa rămâne, iar înţelepciunea populară funcţionează de mii de ani: îl primeşti pe străinul flămânzean în casă (citeşte Bucovina), îl respecţi omeneşte, îi dai un blid cu mâncare, un pat curat şi onoare, iar el în schimb îţi dă venin, îşi dă în cap, te distruge şi urlă tot el la lume că să-i dai ce i-ai luat.
  Fără îndoială, în faţa autorităţilor, cazul Arcu e simplu: aţi făcut un bine, aşa vă trebuie!

 4. Inainte ca acest impostor sa dea lectii de morala crestina, DE PATRIOTISM DESANTAT SI HALUCINANT, printr-o „epistola” absolut aiuritoare, gratuita si perfect lipsita de talent literar, care este,in fond,o erezie,sa ne spuna ,public, cat timp a colaborat cu calaii comunisti,denuntandu-si colegii,clientii si rudele , daca are dosare la CNSAS ,cate -si de ce regimul cel mai barbar si mai criminal din lume ,pe care el l-a slujit ca un lacheu credincios si lipsit de scrupule este trecut ,asa,ca intr-un experiment clinic,cu vederea.De cand are domnia sa asemenea revelatii si de ce nu s-a revoltat si nu s-a legat in lanturi atunci cand era complice abject la masacrarea memoriei Bucovinei?!Un om care stie mai multe!.

 5. Inainte ca acest impostor sa dea lectii de morala crestina, DE PATRIOTISM DESANTAT SI HALUCINANT, printr-o „epistola” absolut aiuritoare,gratuita si perfect lipsita de talent literar, care este, in fond, o erezie,sa ne spuna , public, cat timp a colaborat cu calaii comunisti, denuntandu-si colegii,clientii si rudele , daca are dosare la CNSAS , cate -si de ce regimul cel mai barbar si mai criminal din lume ,pe care el l-a slujit ca un lacheu credincios si lipsit de scrupule este trecut ,asa,ca intr-un experiment clinic,cu vederea.De cand are domnia sa asemenea revelatii si de ce nu s-a revoltat si nu s-a legat in lanturi atunci cand era complice abject la masacrarea memoriei Bucovinei?!

 6. Elveţia pu*ii

 7. În ce calitate face Arcu declarațiile antistatale și antibucovinene și De ce este gravă chestiunea Arcu și de ce este gravă această Epistolă?:
  1. Arcu își asumă public acest text ca fiind definitoriu pentru sine, deci nu e un accident poetic ce ține de imaginarul literar, ci o asumpție politică și civică.
  2. Arcu este magistrat, deci ar trebui să aibă, teoretic, proprietatea declarațiilor sale publice asumate, precum și consecințele pentru sine și pentru Bucovina, în numele căreia pretinde că vorbește.
  3. Arcu este profesor la Administrație publică la USV, așadar ar trebui să aibă o ținută anumită (dar se vede treaba că nu degeaba UVS a retrogradat, cu astfel de cadre universitare jalnice).
  4. Arcu este Președintele Societății Scriitorilor Bucovineni.
  5. Arcu este plătit din bani publici în Bucovina și de către Consiliul Județean, în cadrul căruia conduce Revista Bucovina Literară.
  6. Arcu deține câteva calități care îl fac să fie responsabil pentru imaginea instituțiilor care îl plătesc cu bani publici.
  Ei bine, un astfel de om public, construit prin pile, relații, mafii de partid și trafic de influență, se dovedește a fi un intectual găunos, un literat schilod moralicește, un cetățean anarhic, un setos de putere obținută prin manevre oculte, un histrion periculos (înșală administrația căreia îi ia banii, dar apoi o calomniază, pentru că injuriile lui Arcu nu conțin elemente fondate de critică, ci de-a dreptul ofense și defăimare). Nu la fel de dezonorantă i se pare ipochimenului Bucovina căreia îi stoarce paralele, un ținu în care a reușit să confiște toate aceste poziții publice în scheme pentru care primește bani bucovineni, deloc puțini (numărați măcar 30.000 RON lunar pensie de magistrat, salarii și venituri de universitar, șef de revistă literară, alte profituri)…Ei bine, dacă un astfel de neica nimeni care nu produce decât ură și vrajbă, reușește să se îmbogățească în Bucovina, să-și aranjeze confortabil familia, copilul (nu spui unde, neiusorule), ce argumente are că ar trăi într-o lume bucovineană chipurile decadentă…
  Că Arcu vrea să intre în politică, prin scandalul declanșat cu această mizerabilă Epistolă, este aproape sigur. Pentru acest pas, omul are averea necesară.
  Bucovineni, adică viitorul său posibil electorat, trebuie însă să priceapă, din acest manifest epistolar antibucovinean, că Arcu nu iubește Bucovina și nici pe bucovineni, că se declară din start un bețiv și un hulitor al Bucovinei, pe care o urăște. După generația comuniștilor extremiști al lui Ilici și după cea a democraților infractori de tip Ilie, se pare că Bucovina politică ar avea toate șansele să încapă pe mâna politicienilor etilici grav deteriorați, precum acest homo horror-botosanensis.
  Sfatul nostru: grabnica repatriere a lui Arcu în familia lui spirituală botoșăneană (omul se topește de dorul bătăturii părintești flămânzeană, nu iese din depresie, și, tocmai de aceea, își bea mințile prin Bucovina, pe care o zugrăvește cu hulă ca pe o țară a bețivilor cu care chipurile se însoțește și aseamănă îndureratul, autodeclarat travestit). Revenirea lui Arcu în Țara Paielor, la Flămânzi, adică la origini, ar fi un pas util pentru ca plagiatorul Arcu să nu mai vadă peste tot amenințări, ruine și pierzanii.
  Cât despre Bucovina cea din nou înfloritoare, cu cât mai repede va scăpa de aceste pieze rele care au invadat-o în ultima jumătate de veac cu prostul lor gust, cu provocările învrăjbitoare, și cu nemernicia de agenți ai distrugerii, cu atât mai bine.
  De meditat: oare de ce a venit Arcu în Bucovina și nu a ales să frecventeze mănăstirile, natura uluitoare și cultura excepțională a acestui ținut multicultural de referință pentru UNESCO. Răspuns: pentru că nu e soi bun.

 8. Simone de Beauvoir a publicat în 1981 cartea La Cérémonie des adieux. Judecătorul Arcu a publicat, între alte cărți – toate foarte slabe – și Ceremonial de despărțire. Titlul cărții lui Arcu reprezintă o traducere fidelă a titlului cărții Simonei de Beauvoir.
  Plagiatul este mai mult decât evident.
  Ce fel de om este pagiatorul, fiind și magistrat (deci având proprietatea termenilor și a faptelor penale), și scriitor (fie el unul slab), și profeor universitar?
  Ce model reprezintă pentru studenți profesorul Arcu plagiatorul, ce model ar reprezenta pentru tinerii publiciști un plagiator, cât de mult respectă legea magistratul plagiator Arcu?
  Nu sunt întrebări retorice, ci, fiind vorba de un om ce deține posturi plătite din bani publici, este temeiul începerii unei anchete privind această persoană dubioasă care se înfruptă din bani publici și care a fost impusă de un clan mafiot la conducerea unor instituții fanion ale culturii bucovinene, pe care nu o stimeaza, ci o denigrează în reviste botoșănene și ieșene.

 9. La Multi Ani! Ioane..

 10. Atacuri demente impotriva unei femei,oricare ar fi ea , pe blogul acestui impostor…colaborationist…

  PS…

  A lovi intr-o femeie, asa cum face Arcu,in mod grotesc, este o teribila mizerie care poate avea adanci radacini in impotenta,sterilitatea si disponobilitatea la masacre a acestui flacau fara talent dar care se crede apostol.E tare dezolant si dezgustatotor cand asemenea politruci care au reprezentat bratul inarmat al unui regim criminal,zeci de ani,si acum au pensii de sute de milioane de parca ar fi adus acestei tari teritorii pe Luna si nu doar oroare si suferinta, pot si mai primesc mai mult decat un glonte de argint si o binemeritata uitare…De ce organele abilitate nu izolează societatea de indivizii săriți de pe fix? Într-un ospiciu ar putea fi tratați cum se cuvine….(Arcu). Aceste cuvinte tradeaza o viata de tradare si delatiune a acestui impostor care ar merita scuipat si aruncat la groapa asa cum a aruncat el adevarata rezistenta a unui neam de martiri.

  Un barbat care stie multe si care are multe documente despre tine,sobolan nemernic.

 11. O sugestie pentru istorici…daruiti-i acestui alcoolic ce se crede un biet RICHELIEU imbracat in paie ca un cabotin in subteranele caminelor culturale proletcultiste,carti despre Bucovina si istoria ei adevarata.Puneti-l intr-o caruta si plimbati-l prin Bucovina cea reala sa vada cu ochisorii lui de Iuda,adevarul.Ce vede el de pe terasele unde-si bea pensia de lacheu colaborationist,cumparandu-si diligente si amabilitati de la breslasi disponibili este o abordare de secol 18…saracul.Individul este sub efectele sedativelor scolaresti de tip…DUUULCE BUCOVINA!…

 12. MANA CRIMINALA NUMITA CONSTANTIN ARCU (I)

  Pe blogul Constantin Arcu, in stilul sau caracteristic de turnator cu vechi state si de delator tortionar (care a nenorocit si in trecut multi confracti din breasla oamenilor de cultura si, drept recompensa, a reusit sa-si angajeze fiul la SRI, la fel cum a obtinut nenumarate alte favoruri inainte si dupa 1989)continua politica de asasinare a scriitoarei Angela Furtuna. La fel a procedat cu numerosi alti confrati ai sai.
  Arcu practica intoxicarea, diversiunea si dezinformarea, practici cu care este familiarizat din specializarea obtinuta ca ofiter de securitate sub acoperire in ultimii 30 de ani:
  1. tactica minimalizarii folosita de agentul securist Arcu: „Angela Furtuna se pretinde a fi… poetă!!! ” Adevarul este ca Angela Furtuna este poeta, publicista, scriitoare cu prestigiu national si international, dovada ca detine rubrici si o activitate sustinuta literara si de cercetare, in presa nationala si internationala. A se vedea sursele, extrem de bogate.
  2. Arcu isi inventeaza adulatori, fara sa dea numele lor, procedeu stalinist prin care se doreste crearea impresiei de adeziune a maselor. Ex din blogul Arcu, care chipruile citeaza cateva reactii la Epistola sa defaimatoare de tara: „Iată cîteva reacții, spune Arcu: „Felicitări pentru amara epistolă, întâia, din Timpul. Din păcate, ai mare dreptate…”, îmi scria un foarte cunoscut poet; „Dacă umila mea persoană vă poate transmite felicitări, vă rog să le primiți!!!”, scria o doamna magistrat de la Tribunalul Suceava; un poet bucovinean m-a felicitat din toată inima, asigurîndu-mă că așteaptă cu nerăbdare a doua epistolă; un profesor universitar de filozofie considera în mod plastic epistola o declarație aspră de dragoste făcută iubitei care mi-a înșelat așteptările etc. etc.”
  3. Procedeul decredibilizarii si al intoxicarii folosit de securistul Arcu se bazeaza pe editarea unei biografii falsificate a Angelei Furtuna pe care nu o poate sustine insa cu niciun argument in fata organelor de ancheta. Citam din blogul Arcu: „Cine este această Stormy? Înainte de 1989, cucoana a „lucrat” prin București, apoi s-a pensionat din cauza bolii psihice de care suferă. Puteți fi siguri că în perioada socialistă s-a bucurat de toate privilegiile unei odrasle de nomenclaturist. După evenimentele din 1989, a început să facă afaceri în Suceava cu un concubin, numai că nu le-au ieșit socotelile. La cîtva timp au început scandalurile dintre ei, urletele și bătăile pe stradă, procesele, greva foamei, victimizările, cerșetoria pe televiziunea locală etc.”
  (va urma)

 13. MANA CRIMINALA CONSTATIN ARCU (III)

  6. Continindu-si opera securistica de intoxicare si denigrare, securistul Arcu adauga o noua minciuna in declaratia sa din blog, tot fara sa dea nume si fapte, ci doar ca sa intoxice. Despre juriul international al Zilelor Monica Lovinescu organizate de Angela Furtuna (a treia editie internationala tocmai s-a terminat cu succes, fapt ce poate fi vazut pe blogul Bibliotecii Bucovinei), securistul Arcu spune: „Nu demult a fost inclus în juriu un profesor universitar de la Sorbona decedat cu vreo doi înainte”. In realitate, securistul Arcu, (alo, SRI-ul!, vedeti ca aveti un ofiter sub acoperire numit si Arcu scapat de sub control, mai revizuiti-i fisa de sanatate mintala!)minte cu intentie, pentru ca presedintele juriului international al Zilelor Monica Lovinescu este bine merci,lucreaza cu spor si prestigiu si conduce doctorate de un inalt prestigiu international.

  MANA CRIMINALA CONSTANTIN ARCU (III)
  7. Securistul tortionar Arcu recurge si la tactica veche a instigarii autoritatilor impotriva oamenilor bine pregatiti si onesti, ca Angela Furtuna, care desfasoara la Biblioteca Bucovinei activitati foarte bine delimitate si stipulate de fisa postului, muncind cate 10-12 ore pe zi, si avand rezultate excelente, ca si ceilalti angajati. Ducand de ani de zile o campanie securistica de invrajbire a angajatilor Bibliotecii, desi nu este angajat al acestei institutii, insa il manipuleaza pe directorul ei si pe cativa subalterni, Arcu is reia vechea strategie de delator cu state vechi, si spune: „Nu înțeleg de ce dl. Cărăbuș, directorul bibliotecii, nu-i dă de lucru ca la fiecare salariat? Poate se sesizează chiar dl. Gh. Flutur!” Securistul tot securist, ARCU. Placerea de a face rau este imensa, la acest nebun de legat, obsedat de Angela Furtuna de mai multi ani de zile, urmarind-o peste tot si denigrand-o cu perversitate maniacala ori de cate ori are ocazia. Fiind aliat si cu reteaua de crima organizata din justitia cu comanda politica condusa de Vasile Ilie, Andronic, Mandici si Valeriana Ilie, Arcu devine certamente parte oficiala a MAINII CRIMINALE care au dat-o afara si din serviciu pe Angela Furtuna in iulie 2010, uneltind alaturi de Vasile Ilie (sef al serviciilor la Suceava), Carabus Gabriel (directorul bibliotecii si nepot al generalului de securitate Ioan Datcu, fost ambasador ceausist la ONU pana in 78, alias senatorul Gheorghi Prisacaru, in prezent ofiter sub acoperire cu misiuni dubioase), reuniti si cu capii mafiei culturnice si antisemite de la Suceava.

 14. MANA CRIMINALA CONSTANTIN ARCU (IV)

  8. I se imputa de catre securistul Arcu faptul ca tatal Angelei Furtuna a fost ofiter de contraspionaj. Acest lucru este stiut de ani de zile, iar tatal ei a fost pur si simplu un militar care a executat ordine, de la ierarhi militari si politici, ca orice militar roman, aparandu-si tara conform legilor si primid ordine de la secretarul prim de la judet. La fel face astazi fiul lui Arcu, care orimeste ordine de la Vasile Ilie si Flutur. Insa ARCU se afla in permanenta beligeranta de delator si si-a construit cariera oficiala si cea oculta alaturi de adevarata nomenclatura, nereformata, neostalinista, care a construit si legitimat politcile ceausiste si care a generat neostalinismul actual. Aceasta nomanclatura si-a proptit inclusiv la Biblioteca Bucovinei pe copii si nepoti drept sefi. Angela Furtuna nu ocupa nicio functie, desi calitatea si pregatirea nu-i lipsesc. Este apreciata peste tot, numai acasa la ea nu. Din cauza mizerabilismului ocultei antivalorice.

  9. Pe acest fie de discutii, au intervenit si cititori care confirma ca ARCU este un securist ordinar, turnator si misiuni sub acoperire, ce are conexiuni si activitati neintrerupte de ani de zile ce se soldeaza cu anihilarea intelectualilor democrati ca Angela Furtuna, cu suprimarea cetatenilor romani care lupta onest pentru dreptate si adevar, in tara si strainatate. Este cazul sa dati publicitatii date si fapte, pentru ca viata ANGELEI FURTUNA ESTE IN PERICOL iar ROMANIA MERITA SA STIE CARE SUNT FORTELE DE PROPAGANDA SI MAINILE CRIMINALE CARE SUBMINEAZA ETERN EFORTURILE DE MODERNIZARE A STATULUI DE DREPT.

 15. Securisti ca Arcu – care nu a publicat in viata lui o atitudine prodemcrata, ci numai note informative – si alti oameni de cultura locali plus parlamentari si sefi care au fost in majoritate organele partidului comunist, intoxica de ani de zile viata publica locala, stau alaturi de nomenclatura comunista nereformata,de propaganda ceausista si de cercurile mafiei, distrugand eforturile de modernizare a Romaniei.

 16. Dna Angela Furtuna, incercati cu Xanax sau Prozac….

 17. MANA CRIMINALA CONSTANTIN ARCU ET CO.

  10. Securistul Arcu este obisnuit sa lucreze cu mafia antistatala si antidemocrata, traind din intoxicari si manipulari. Astfel, in repetate randuri, a lansat printre colegi si confratii scriitori zvonul ca Angela Furtuna este nebuna, si ca ar fi pensionata din aceste motive. In realitate nu exista niciun document medical in acest sens, toate aceste afirmatii facand parte din campania de distrugere pusa la cale de Arcu. Pe de alta parte, prin chiar aceste calomnii si cruzimi defaimatoare, nefondate, Arcu se manifesta ca o personalitate epileptoida din punct de vedere psihic, iar orice om de buna credinta poate vedea ce capacitate de munca si ce caracter corect manifesta de-a lungul timpului, cu excelenta, scriitoarea Angela Furtuna – care este o autentica creatoare si un cetatean dedicat valorilor si eticului. Cum Arcu nu poate dovedi niciuna din afirmatiile sale sadice, este evidenta reaua sa credinta si reaua sa vointa, sunt evidente faptele de calomnie si discreditare. Care, o data in plus, fac dpvada canaliei care este acest ipochimen.

  10. De-a lungul timpului – anii 90, early 2000, Arcu si colegii sai de la Bucovina Literara au blocat sistematic publicarea in Bucovina a scriitorilor din exil si diaspora, a scriitorilor anticeausisti mai ales. Pentru un astfel de motiv a fost data afara si Angela Furtuna in anul 2003 din redactia Bucovina Literara: isi manifestase dorinta de a edita un numar dedicat Monicai Lovinescu, la implinirea varstei de 80 de ani. Vedeti pe blogul doameni aceste detalii. In replica, gruparea bolsevica a lui Arcu a eliminat-o prin procedeele tortionare in care se specializasera ca lachei ai tuturor puterilor. Iar rcuperarea Monicai Lovinescu la Suceava a fost sistematic blocata de acesti dinozauri bolsevici pana la ora actuala, in timp ce in toata presa romaneasca momentul recuperarii ei a inceput chiar din anii 1990, iar articolele Angelei Furtuna au fost editate peste tot, numai acasa nu. In schimb, incepand din 2003, Angela Furtuna editeaza luna de luna studii de recuperare si hermeneutica a literaturii exilului, mai ales pe Monica Lovinescu si scriitorii evrei din Bucovina, – domenii in care s-a specializat si pentru care este recunoscuta pe plan intern si international, primind numeroase distinctii si fiind premiata de foruri internationale occidentale, americane si israeliene.
  In tot acest timp, Angela Furtuna a creat manifestarea anuala Zilele Monica Lovinescu, ce a avut deja cinci editii, iar din anul 2009, la initiativa tot a Angelei Furtuna, Consiliul Judetean Suceava a aprobat instituirea Premiului National Monica Lovinescu si Virgil Ierunca, decernat de un juriu international condus de reputatul academician Basarab Nicolescu (despre care, pe blogul sau, securistul Arcu afirmase in dimineata zilei de 8 ianuarie ca nu ar mai fi in viata…Deh, obisnuit sa minta si sa manipuleze, securistul Arcu o tine tot asa, cu denigrari, calomnii si inventii de om dezaxat)

  1. Ce fel de anonim e Agela furtunoasa?

  2. „Săgeata adevărului se înfige în tine, minciuna ce ți s-a aruncat cade în noroi la picioarele tale.”
   Nicolae Iorga

   Către adevărații bucovineni
   În epistola din Timpul am prezis că voi fi atacat dur pentru că m-am adresat deschis și onest vouă. Știam că ponegritorii îmi vor sări la beregată, însă mă simțeam protejat de o neașteptată liniște sufletească pentru că nu vă voiam decît binele. Din capul locului detractorii s-au întrebat în ce calitate mă adresez vouă, eu, care sînt un „venetic”. Sfîntă ignoranță! În secolul al XIX-lea două valuri masive de bucovineni s-au stabilit pe moșia Flămînzi și urmașii lor au pornit mai tîrziu Răscoala din 1907. Eu sînt urmaș al urmașilor acelor bucovineni și m-am întors acasă, n-am nevoie de încuviințarea cuiva. În plus, de zeci de ani muncesc aici și sînt considerat om de-al locului, încît bucovinenii adevărați n-au avut rețineri de a mă alege în tot felul de funcții, inclusiv președinte al Societății Scriitorilor Bucovineni
   Într-adevăr, prima scrisoare a separat grîul de neghină. Și e bine. În timp ce-mi suflec mînecile, observ cu bucurie că e puțin gunoi. Impuritatea capătă chipul unor detractori care au trecut la atacuri înțesate cu insulte și minciuni, învelite într-un limbaj grobian, ca la ușa cortului. Mă rog, fiecare se adresează și se comportă așa cum a fost educat. Însă pretinde că asta e… literatură (ptiu!). Răstălmăcindu-mi intențiile și vorbele, am fost acuzat de toate relele din lume. Încît, firește, Bucovina va renaște numai după ce eu mă voi întoarce în „Țara paielor”! Se cere purificarea ținutului de „venetici”, o idee decurgînd direct din ideologia fascistă. Ne aflăm într-un spațiu eterogen demografic în care dintotdeauna au coexistat etnii diferite, un tărîm al multiculturalității, numai o minte bolnavă putea zămisli asemenea aiureli.
   N-am îndoială că oamenii teferi la cap au înțeles mesajul și nu s-au simțit lezați de afirmațiile din epistolă. Au priceput semnalul de alarmă și mulți m-au asigurat că, din nefericire, am dreptate. Redau un scurt comentariu după epistola postată pe blogul meu: „frumos și cinstit asa cum sade bine unui bucovinean. Corneliu Cîrdeiu”. Pe C.C. nu l-am întîlnit de peste zece ani probabil. Din cîte știu este jurnalist la Rădăuți, un minunat orășel bucovinean în care am lucrat vreme îndelungată. Iar onorabila doamnă magistrat C.M. de la Tribunalul Suceava mi-a scris: „Dacă umila mea persoană vă poate transmite felicitări, vă rog să le primiți!!!”
   Mi-au scris foarte mulți intelectuali, însă pe posta electronica, evitînd să aibă de-a face cu Furtun. Dar pentru că Furtun (așa îi spune o cunoscută scriitoare) mă acuză în continuare de furtul titlului unei cărți al Simonei de Beauvoire, fiind încredințată că toți cititorii sunt idioți și înghit gogoșile ei, iată ce scrie un critic literar despre acest aspect (redau numai finalul mesajului):
   „(…)
   Sper să vă regăsiţi seninătatea.
   Cu prietenie,
   Alex. Ştefănescu
   P.S. Bineînţeles că nu se poate vorbi de plagiat în cazul unui titlu de trei cuvinte. Dacă asemenea acuzaţii ar fi luate în serios, nu s-ar mai putea da niciun titlu unei cărţi, pentru că luând în considerarea bibliografia întregii umanităţii nu s-ar mai găsi sintagme disponibile.”

   In altă ordine de idei, aruncînd o privire peste comentariile postate, orice om cît de puțin citit și de bună credință își dă seama că 98% din anonimii care semnează mai sus sînt una și aceeași făptură plină de ură și cu bale la gură.
   N-am de gînd să-i mai ascult lătrăturile acestei CP și nici nu aș fi răspuns la „epistola” ei. Am crezut că alții nu știu despre cine e vorba. M-am înșeleat. E cunoscută ca un cal breaz și, repet, cîndva voi post ape blog mesajele primate (după ce voi primi încuviințare de la expeditori). Toate mizeriile și calomniile nu mă ating pentru că sînt minciuni sfruntate și ajung în noroi la picioarele mele, după cum spune Iorga în cugetarea postată din capul comentariului.

  3. Dosarul de la CNSAS il vrem, domnule ARCU. Lasati acest delir care va ridiculizeaza si in fata copiilor prescolari.Vrem sa vedem, clar, daca AVETI statut de colaborator sau nu cu regimul strain caruia i-ati legitimat, profesional, prin sentinte, puterea. Declaratie pe proprie raspundere sub sanctiunea oprobriului public, in eventualitatea ca nu veti fi sincer.

   Lasati martiriul acesta de mesia neinteles si spuneti , fara echivoc: Da, am colaborat cu sistemul sau nu , nu am colaborat-acesta este dovada de la CNSASS. Si cum se face ca fiul dv. cat si cel al tovarasului Beldeanu sant angajati, cu functii serioase, in SRI? Aceasta epistola catre bucovineni este ca un fluierat in biserica a unui debil ce vrea sa fie bagat in seama si auzit. Inutila, tardiva si cu valoare literara „ZERO”. Nu va mai victimizati in felul acesta jenant, pueril si mai mult decat dezgustator.

   Atentie, domnule Arcu, noi nu santem Angela Furtuna, stim multe despre biografia dv, si va rugam sa nu instigati la abuz si la crima folosind, in proprie aparare, influenta si puterea unei institutii serioase a statatului cum ar SRI-ul, prin fiul dv.

   Chiar daca SANTETI obisnuit cu asemenea orori si delatiuni, raspundeti punctual acuzatiilor grave care v-au fost aduse si nu mai minimalizati totul intr-un mod barbar, batjocorind o femeie ca un monstru narcotizat. Facand abstractie de polemica si razboiul personal cu aceasta, din punct de vedere al operei literare, santeti in epoca de piatra fata de aceasta.

   Adica noi credem ca ANGELA FURTUNA are Opera iar dv. aveti doar timide incercari literare de tip”posta redactiei”. Un adevar crunt, deocamdata. O rugaminte onesta si diafana: Nu mai marginalizati acest mesaj pe spinarea doamnei Furtuna,in stilul abject pe care l-ati consacrat ca pe o virtute, golaneste. FIAT LUX…

Reclame

Un gând despre “CONSTANTIN ARCU. TORȚIONARUL NEOSTALINIST. TERORISMUL INTELECTUAL FĂRĂ ACOPERIRE, ÎN REALITATE SECURITISMUL REDIVIVUS

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s