Imagini din data de 23 şi 26 septembrie a.c.

14 copaci, unul bolnav şi alţi 13 sănătoşi şi viguroşi, alcătuiau o minirezervaţie dendrologică de pini şi de castani, amplasată timp de decenii, cu stil şi bun gust, în curtea Bibliotecii Bucovinei din Suceava. Arhitectonica Sucevei vechi funcţiona bine în acest stil, iar amplasarea bibliotecii – şi a cartierului vecin – lângă o parcare intens circulată, făceau necesară existenţa acestor copaci. Proiectul cu fonduri europene Centrul Naţional de Informare Turistică – care este, de altfel, o reuşită parţială de atragere şi absorbţie a banilor europeni (500000 EUR) – demarează astfel cu un genocid dendrologic, pentru că studiile preliminare privind amplasarea proiectului – una nefericită – demonstrează lipsa de respect faţă de mediu, faţă de oraş şi arhitectura sa, faţă de cultura Sucevei, faţă de clădirile de patrimoniu şi faţă de legile în vigoare. Nu în ultimul rând, cetăţenii primesc un nou semnal că nu sunt respectaţi, la ei acasă, fiind expuşi poluării crescânde.

23 SEPTEMBRIE 2011 – ORELE 14-16. Reacţia cetăţenilor, a angajaţilor Bibliotecii Bucovinei, a media, reuşeşte să stopeze tăierea copacilor. Directorul de Programe Europene din CJ, un oarecare Juravle din Vicovu de Sus, se ia cu mâinile de cap, pentru că nu se simte obligat să dea socoteală de acest proiect cetăţenilor. Echipele trimise de dezvoltator marchează copacii condamnaţi la moarte şi efectuează măsurătorile.

26 septembrie: GENOCIDUL DENDROLOGIC DE LA BIBLIOTECA BUCOVINEI: 14 COPACI SĂNĂTOŞI SUNT ASASINAŢI DE ECHIPELE DE CONSTRUCTORI. Tragedia s-a petrecut între orele 16 şi 20, pe 26 septembrie. Fotografiile surprind utilajele, persoanele care conduc echipele de muncitori, scene de coşmar din timpul asasinatelor împotriva copacilor şi a naturii sănătoase a Sucevei, perspectivele care demonstrează mutilează amplasarea şi vizibilitatea clădirii de patrimoniu a Bibliotecii, toate prezenţele din parcarea Bucovina dintre orele amintite – unele, surprinzătoare şi…poate că  vorbind prin ele însele despre banii care au acoperit acest genocid. Există şi unele persoane care reprezintă cheia unor afaceri mafiote…Documentul este istoric.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s