UPDATES 23 SEPT.2011

În capitolul de faţă al acestei investigaţii publice  şi cereri de autosesizare publică efectuată către organele în drept sau interesate de acest caz de înaltă corupţie politică şi de stat (Parchetul General Anticorupţie, Consiliul Europei, Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, Preşedinţia României, Guvernul României, SRI, SIE, forţele politice democrate, presa democrată din România şi Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii , Israel, comunităţi de români din toată lumea, ambasadele occidentale de la Bucureşti), prezint câteva documente de bază care detaliază gravitatea faptelor penale pentru care, în pofida legii,  soţii Vasile Ilie, Preşedinte al PD în anii 90 la Suceava şi Valeriana Ilie, judecătoare în Tribunalul Suceava în acea perioadă,  au devenit complicii infractorului Andronic Dorin, „regizând” fazele de „spălare” a acestuia în Justiţie, pentru o faptă la care Codul Penal din acea perioadă nu prevedea decât condamnare.

Crima organizată din Justiţie, însă, reprezentată prin acest tandem politic-juridic Ilie (şef de partid-judecător) a ales  să-l salveze pe criminalul cu guler alb, iară nu victimele (dintre care cinci au decedat deja).

Gravitatea faptelor comise, în formă calificată şi continuată de către Andronic Dorin, numai în acest dosar, cu mai multe victime, reiese din documentul de mai jos: Rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava Nr. 407/ P/ 1997. (Parchetul şi instanţele româneşti, însă,  cunosc şi alte nenumărate dosare ale infractorului, dar tergiversările nepermis de lungi (cu concursul interesat al multor magistraţi) conduc adesea la albirea sa. În acest serial, vă vom furniza periodic datele acestor mega-afaceri sucevene şi naţionale uriaşe, de corupţie politică şi juridică fără precedent, flagel generalizat care distruge statul român de drept, mai ales în provincie, unde viaţa cetăţeanului este ameninţată în orice clipă de mafiile locale. Eu însămi, dar şi alte victime ale tandemului Ilie-Andronic am fost ameninţată în repetate rânduri cu moartea, supusă unor campanii de discreditare şi discriminare continue, iar nu întâmplător infractorul Vasile Ilie, în prezent vice-preşedinte al PD-L Suceava şi vice-preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava pe linie de Cultură a pus la cale, alături de alţi convivi răuvoitori (ostili modernizării şi democratizării României), executarea  mea în public, în stil mafiot, în vara anului 2010, când conducerea CJ şi a Bibliotecii Bucovinei m-a dat afară abuziv din job, şi, în paralel, obliga angajaţii de la locul meu de muncă să semneze o listă de acord cu excluderea mea – în stil stalinist şi fără nicio expertiză a performanţelor mele profesionale.  Este evident stilul banditesc al acestor grupuri mafiote de presiune, formate din indivizi certaţi cu legea şi cu morala, dar care, prin traseism politic şi prin asociere în vederea săvârşirii de fapte penale, reuşesc să confişte adesea Puterea pe plan local, să manipuleze cetăţenii, folosind mijloacele infracţionale ale escrocheriei şi înșelăciunii cu consecinţe deosebit de grave, subminând statul din interior şi numai în interesul personal, dar dând lovituri decisive intereselor României).

Rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava Nr. 407/ P/ 1997

Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 1
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 1
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 2
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 2
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 3
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 3
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 4
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 4

MONSTRUL POLITIC DE LA SUCEAVA –

Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 5
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 5
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 6
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 6
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 7
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 7
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 8
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 8
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 9
Mafia Andronic Dorin, Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Justitia si Politica romana 9

În ciuda gravităţii faptelor comise de infractorul Andronic Dorin în perioada anilor 1992-1996 – în fapt, înşelăciuni în serie -, calificate şi continuate, cu consecinţe deosebit de grave, precum şi exercitarea fără drept a unei profesii, el este angajat ca jurist al PD, unde Vasile Ilie era preşedinte. După arestarea lui Andronic Dorin, toată reţeaua crimei organizate cu gulere albe din Justiţie s-a pus în mişcare, obţinând eliberarea lui după o lună de zile (chipurile, nu prezenta pericol social, deşi a continuat să facă victime, falsuri în declaraţii şi înşelăciuni), iar apoi chiar soţia preşedintelui PD de la Suceava, pe atunci judecătoarea Valeriana Ilie, nu se auto-recuză (deşi Andronic era membru PD, jurist al PD şi prieten intim politic al soţilor Ilie), ci dimpotrivă prezidează completul de judecată şi Îl ACHITĂ pe infractor, comportându-se ca un veritabil complice, de facto, şi fiind astfel un asociat în vederea comiterii de fapte grave, aspru pedepsite de Lege prin prevederile Codului Penal. Peste doar câteva zile, peste noapte cumva, judecătoarea devenea notar (în condiţii foarte suspecte, pe care le vom detalia altădată), iar astfel inamovibilitatea era dublată de lipsa totală de responabilitate pentru o decizie vădit abuzivă, ilegală, abuz de putere, trafic de influenţă şi imixtiune politică la vedere, în mod sfidător, în Justiţie.

Iată dovada COMPLICITĂŢII infractorilor VASILE ILIE, VALERIANA ILIE ŞI ANDRONIC  DORIN:

Vasile ILie, Andronic Dorin si Valeriana Ilie - Monstrii politici de la Suceava 4
Vasile ILie, Andronic Dorin si Valeriana Ilie - Monstrii politici de la Suceava 4
Vasile Ilie si Valeriana Ilie - Monstrii politici de la Suceava 2
Vasile Ilie si Valeriana Ilie - Monstrii politici de la Suceava 2
Vasile ILie si Valeriana Ilie - monstrii politici de la Suceava 3
Vasile ILie si Valeriana Ilie - monstrii politici de la Suceava 3
Vasile Ilie - Monstrul politic de la Suceava 1
Vasile Ilie - Monstrul politic de la Suceava 1

Victimele directe ale acestor infractori îşi mărturisesc suferinţele groaznice. A fi mai întâi victima unui infractor, apoi victima justiţiei române şi a politicienilor corupţi este un verdict cumplit însoţit de un tratament dezumanizant şi profund traumatic. Complicitatea infractorilor amintiţi aici, în vederea săvârşirii de crime în serie şi pentru coruperea absolută a puterii politice, juridice şi de stat, este, după cum se vede, deasupra oricărei îndoieli.  Cinci victime au decedat deja, în această speţă, şi nu toate în mod natural, firesc. La rândul meu,  sunt supusă – de către tentaculele acestei caracatiţe locale -,  celui mai sinistru şi dur asasinat public, profesional şi moral, de ani de zile, pentru a fi redusă la tăcere, și pentru ca, astfel, nimeni să nu mai vorbească niciodată despre fărădelegile autorilor faptelor. Ei doresc, așadar, ca adevărul să fie îngropat definitiv, prin reducerea la tăcere a victimelor lor, căci toți acești monștri  pozează în oameni cinstiți, dețin sau vor să dețină înalte demnități politice și de stat (de ex. Ilie este vicepreședinte PD-L la Suceava și vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, în loc să stea după gratii sau pe margine, pentru abuzurile săvârșite împreună cu soția sa), conduc România profundă și se înconjoară în acest scop de oameni asemenea lor: corupți, mârșavi, ticăloși care nu respectă nici legea, nici statul de drept, nici cetățeanul român, de pe urma căruia, însă, trăiesc regește.

Instanţele interne şi internaţionale trebuie să fie preocupate de acest caz, care nu este decât unul din miile de cazuri prin care infractorii de la putere, din toate nişele politice ale României, calcă în picioare legile României, ale Uniunii Europene, Carta Drepturilor Omului şi Cetăţeanului. După 15 ani de procese nejustificate şi de infinite suferinţe produse nouă de acest sistem mafiot politic-juridic românesc, iată că depun, alături de celelalte victime, mărturia asupra gradului profund de abuzuri săvârşite împotriva legii şi a cetăţeanului de către oameni care sunt plătiţi ca să apere legile şi ordinea de stat şi de guvernare, nu să ameninţe securitatea noastră, a cetăţenilor români. Infractori cu gulere albe, precum aceşti  Vasile Ilie, Valeriana Ilie şi Andronic Dorin, fac cel mai mare rău României. Însuşi Preşedintele ţării, Domnul Traian Băsescu, a recunoscut în vara lui 2011 că nu există altă Justiţie europeană care să fi făcut atâta rău ţării sale cum a făcut Justiţia română. De altfel, Domnul Traian Băsescu a auzit chiar de la mine, în public, pe vremea când încă nu era preşedinte de ţară, ci doar de partid, anume la conferinţa de presă de la Suceava din anii 2000,  şi de cazul Vasile Ilie-Andronic Dorin. A aşteptat ca Justiţia să facă dreptate…Ei bine, nu a făcut.

Astfel de monştri, care operează în „parteneriate” corupte, pe banii statului român, monştri umani adevăraţi care depăşesc orice închipuire, formează adevărate reţele mafiote.Structura lor e matricea infractori+politicieni+magistraţi , care ameninţă viaţa şi proprietatea cetăţenilor obişnuiţi: ne dau afară din casele noastre, din vieţile noastre, din joburile noastre, din ţara noastră …(Milioanele de români care au luat calea bejeniei mărturisesc, la rândul lor: am plecat din România pentru că nu am mai suportat ticaloşia şi abuzurile puse pe capul cetăţenilor)…

Niciuna din victimele din acest dosar – existând încă şi alte dosare grave ale acestui infractor – nu a obţinut dreptatea şi nu a fost despăgubită. Numai afacerile lui Andronic şi ale soţilor Ilie au prosperat în toţi aceşti ani. Să fie de vină faptul că toţi au partajat calitatea de oameni corupţi? Detalii precise, fotografii şi documente despre crima organizată din Justiţia şi Politica suceveană, în curând…

Cert este că acest dosar, ca şi altele – cu miile – de la CEDO, demonstrează că un stat de drept autentic nu există, niciodată, înafara legilor, a justiţiei şi a ordinii de drept. Degeba sforăie pe toate canalele, în aceste zile, politicienii populişti şi analiştii de ocazie: ţările din UE au informaţii precise despre corupţia înaltă care macină şi cancerizează România. Dacă clasa noastră politică închide ochii în faţa tragediei populaţiei româneşti, peste care tronează triunghiul antiromânesc dat de Politic+Justiţie+Infractor de tipul Vasile Ilie-Valeriana Ilie-Andronic Dorin, nu trebuie uitat că lumea europeană bună nu doreşte să fie părtaşa crimei organizate din ţările cu democraţie slabă. Şi nici nu trebuie să condamnăm UE pentru că ţine la rangul ei, ci dimpotrivă, să medităm la cauzele pentru care  România este gonită de peste tot…În comportamentul unor oameni de teapa Vasile Ilie, Valeriana Ilie, Andronic Dorin stă adevăratul motiv pentru care statul român este desconsiderat pe plan extern:  pentru că cerşetorii şi găinarii mărunţi care alterează peisajul Spaniei sau al Angliei sunt uşor de adunat şi de trimis acasă, dar lupii români deprinşi cu Răul politic major şi gestionari ai unei lumi dubioase în România, aceşti monştrii care conduc, în fapt, politica şi administraţia românescă, par invincibili.

(va urma)

Angela Furtună

23 septembrie 2011

MONSTRUL POLITIC DE LA SUCEAVA – VASILE ILIE

UN CAZ DE ÎNALTĂ CORUPȚIE POLITICĂ ȘI DE STAT. EXPUNERE PE SCURT.

Soțul președinte de partid PD, Vasile Ilie, își pune soția judecatoare, Valeriana Ilie, și ÎMPOTRIVA LEGII, să achite un infractor periculos, Andronic Dorin, arestat la vrmea aceea, coleg de partid cu primii, om de casă și prieten, jurist al partidului PD. Contrar legii, așadar, judecatoarea nu se auto-recuză…Data: 1999. Este vorba de 15 ani de proces într-unul din dosarele rușinii, ani soldați cu spălarea și albirea infractorului. Niciuna din victimele sale nu primește daunele materiale și morale, deși infractorul a comis înșelăciuni grave, în formă continuă și calificată. În prezent este avocat, afacerile și proprietățile sale sunt în paradisuri fiscale sigure, în timp ce cinci de victimele sale din acest dosar au decedat, altele au renunțat, și nunai trei mai luptă cu Mafia Justiției cu comandă Politică.
Președintele Traian Băsescu a recunoscut, recent: Nicio justiție din Europa nu a făcut mai mult rău țării sale decât Justiția română
Politicianul traseist Vasile Ilie a migrat și la PD și la PSD, în prezent la PD-L, și este, după multe alte funcții înalte, vicepreședinte al Consiliului Judetean Suceava, taie și spânzură, lasând instituțiile statului fără oameni competenți, încurajând numai persoane de factura sa.
Politica din provincie distruge statul român și cetățeanul, prin promovarea numai a acestui tip de canalie politică ce își arogă puteri discreționare, iar distanța față de presa de elită și de ambasadele străine din Bucuresti îi lasă pe cetățenii români din provincie – adevărata Românie, în fond – in ghearele acestor grupuri de presiune instituite ca bande de crimă organizată.

PROVINCIILE ROMÂNEȘTI SUNT CONDUSE DE GRUPURI POLITICE INSTITUITE CA GRUPURI DE CRIMĂ ORGANIZATĂ

Într-o emisune recentă ( v. aici http://www.youtube.com/watch?v=hYF4WNTckyE si aici http://www.youtube.com/watch?v=2UTJmvw4WD4) dedicată eşecurilor şcolii româneşti , am pomenit în trecere despre câteva cauze. Una dintre ele este certamente contactul prea facil al copiilor noştri cu monştrii politici care erodează încet şi sigur speranţele românilor. Despre unul dintre ei, în cele ce urmează.

Vasile Ilie - presedintele PD in 1999 si Valeriana Ilie sotie si judecatoare -  mafia politic + justitiara
Vasile Ilie – Monstrul politic de la Suceava 1

Anamneza bolilor de bază ale animalului politic diabolic

Dacă ceva este cu adevărat important la începutul campaniei electorale din România, apoi aceasta este curăţenia generală în partide, aşa încât cetăţenii să devină mai vigilenţi şi selectivi cu oamenii pe care îi trimit să le reprezinte propriile interese, pe banii statului român. Iar curăţenia generală în partide ar trebui să înceapă cu monştrii politici care au distrus, până azi, şi credibilitatea politică, şi eficienţa acţiunii, şi speranţele cetăţenilor. Un astfel de monstru politic este, la Suceava, Vasile Ilie. În prezent lider PD-L, dar de profesie heterodoctrinar, la nimereală şi la plesneală. Vasile Ilie este tipul emblematic de traseist odios şi de escroc politic român, dar şi de exponent al criminalităţii cu gulere albe din Justiţia cu comandă politică, o veritabilă căpuşă bugetivoră care sfidează de douăzeci de ani încoace Constituţia ţării, legile şi deontolgia demnităţilor publice, făcând parte din mafia care a distrus România, căci nu a încetat niciodată să conducă partide şi să deţină funcţii înalte. A migrat pe la toate partidele convenabile intereselor sale personale, între care PD, PSD, acum la PD-L, şi totuşi, deşi acest comportament trădează lipsa de autentică doctrină, de conștiință sau de fidelitate, Vasile Ilie a reuşit să convingă şi să înşele mereu electoratul sucevean, şi să pice mereu « în cărţi ». De-a lungul timpului, a deţinut diverse funcţii de partid şi de stat : viceprimar al municipiului Suceava, vicepreşedinte al Consiliului Judetean Suceava în perioada 1992-1996 şi apoi prefect al judeţului ; părăseşte PD în favoarea PSD pe 13 ianuarie 2003 (când tot el îşi declară public profesiunea de credinţă :„Sunt un social democrat, şi singurul partid social democrat din România ce se apropie de valorile social-democraţiei moderne, europene, este PSD“ (v. Curierul naţional, 13 ianuarie 2003)), Fost preşedinte al organizaţiei judeţene a PD Suceava până în 2001, migrează apoi la PD-L şi devine, din 2010, unul din cei 10 vicepreşedinţi ai PD-L Suceava, precum şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţan Suceava. Este interesant de aflat cum îl resimt actualii sau foştii colegi de partid(e) pe acest parazit ideologic şi histrion fără scrupule, platit din bani publici. Oameni ca el fac diferența dintre stilurile politice din Capitală și din provincie. Dacă la București, prezența presei de elită și a ambasadelor străine mai temperează clanurile mafiote, în provincie cetățenii sunt la mâna bandiților oficiali, dacă nu au noroc de lideri onești.

Soţul – preşedinte de partid plus soţia – judecătoare : reţeta crimei organizate din Justiţia română

Vasile Ilie este un politician demn de Cartea Recordurilor, dacă această enciclopedie mondială ar premia şi infractorii, şi criminalii. Recordul absolut, pentru România şi pentru Uniunea Europeană, pe care îl deţine politicianul Vasile Ilie, este acela de a-şi fi folosit în mod direct nu numai relaţiile, electoratul minţit şi conexiunile, ci chiar soţia (desigur, prin consimţământ mutual), pentru a face trafic de influenţă şi carieră politică. Poate că şi bani, dacă e să analizăm accelerarea averii lor personale. Valeriana Ilie, ex-judecătoare la Tribunalul din Suceava până în anul 1999, apoi, peste noapte, notară în Suceava, nu s-a autorecuzat în judecarea, achitarea şi spălarea cel puţin a unui cunoscut infractor de rang local şi naţional, Andronic Dorin, coleg de partid cu soţii Ilie, în PD, la vremea când soţul doamnei judecătoare era chiar preşedinte al PD Suceava. Infractorul notoriu de la vremea aceea, Andronic Dorin, era, în acei ani, un membru marcant al PD Suceava, juristul PD Suceava precum şi prieten şi om de casă al soţilor Vasile şi Valeriana Ilie. Nimic din toate acestea, însă, nu au contat pentru judecătoarea Valeriana Ilie, aşa încât doamna judecătoare să se autorecuze în judecarea cauzei ce tocmai îi fusese ca misiune de lucru pedistă, la fel cum ar fi făcut orice judecător onest dintr-o ţară unde se respectă statul de drept şi drepturile omului şi cetăţeanului. Astfel, în şedinţa publică din 16 iunie 1999, conform Sentinţei penale nr. 86/ 16 iunie 1999, din Tribunalul Suceava, în Dosarul nr. 3353/ 1998 (Art. 215, 231, Cod penal), în ciuda faptului că infractorul Andronic Dorin – ce fusese arestat anterior, pentru o lună de zile, pentru multiple înşelăciuni săvârşite în formă continuă şi calificată, precum şi pentru exercitarea fără drept a unei profesii, calitate în care ţepuise zeci de cetăţeni români – le era coleg de partid şi prieten intim, judecătoarea Valeriana Ilie prezidează senină completul de judecată, îl achită pe infractor, deşi, la acea dată, codul penal nu prevedea pentru acele fapte decât pedeapsa de condamnare, fie cu executare, fie cu suspendare. De autorecuzare, nici nu auzise!

Valeriana Ilie şi Vasile Ilie au demonstrat fără tăgadă tuturor că nu respectă nici Legea, nici Justiţia, nici Cetăţeanul, nici Statul de drept.

Vasile ILie, Andronic Dorin si Valeriana Ilie - Monstrii politici de la Suceava 4
Vasile ILie, Andronic Dorin si Valeriana Ilie – Monstrii politici de la Suceava 4
Vasile Ilie si Valeriana Ilie - Monstrii politici de la Suceava 2
Vasile Ilie si Valeriana Ilie – Monstrii politici de la Suceava 2
Vasile ILie si Valeriana Ilie - monstrii politici de la Suceava 3
Vasile ILie si Valeriana Ilie – monstrii politici de la Suceava 3

Clubul mafiot politico-justiţiar

După pronunţarea sentinţei penale nr. 86, dată în mod nelegitim și abuziv de o judecătoare care nu avea dreptul să se pronunțe – fiind în relații intime politice cu făptuitorul -, am protestat, inclusiv în presa națională, media audio/vizuale, pentru aceasta gravă încălcare a legilor şi transformarea Justiţiei într-un club mafiot de partid al PD, club « prezidat » împotriva legii de către un om politic, preşedintele PD Suceava,Vasile Ilie, preşedinţii secţiilor, ca şi soţia judecătoare, Valeriana Ilie, cerând anchetarea pentru trafic de influenţă a judecătoarei de către organismul de investigare a corupţiei, înfiinţat la vremea aceea pe lângă Consiliul Judeţean Suceava.

Urmarea acestor acţiuni legale şi democratice ale victimelor a fost…nu aplicarea legii, ci persecutarea tot a victimelor acestui cuplu infracţional format pe de o parte din Andronic Dorin, autorul înşelăciunilor multiple, iar de cealaltă parte, în tandem, din Vasile Ilie şi judecătoarea coruptă Valeriana Ilie ; au urmat strămutările repetate de dosar, invocarea de multiple excepţii de neconstituţionalitate, recuzări de complete de judecată, aşa încât procesul justiţiar a fost batjocorit timp de 12 ani, la care s-au mai adăugat încă trei…şi aşa mai departe. Între timp, câteva victime (cinci) ale lui Andronic Dorin înşelate în dosar au decedat (numiţii Unguraşu, Coslac, Adumitroaie, Lavric), iar Justiţia română, prin mâna judecătoarei Valeriana Ilie şi a soţului Vasile Ilie, a reuşit să încalce grosolan dreptul victimelor la o judecată echitabilă, încălcând în mod vădit prevederile Curții Europene a Drepturilor Omului, nu numai Constituția și legile românești. Pe durata acestui proces nu a existat niciun judecător român care să se opună efectiv excesului procedural, iar acest lucru e valabil la toate instanţele pe unde a fost plimbat acest dosar de către mafia politică Ilie-scă, ținta fiind tragerea de timp și prescrierea pedepsei penale. Este, de aceea, îndreptăţită concluzia generală privind dezastrul şi ticăloşia sistemului politic-justiţiar românesc. Mecanismul prin care Justiția română spală infractori este bine descris de acest caz și de monstruosul cuplu Ilie.

Mii de victime ale abuzurilor din Justiţia română îşi obţin drepturile la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, după ce sunt victime ale Justiției române. Statul român și cetăţenii români, iară nu judecătorii canalii, plătesc din greu fapte grave de corupţie precum aceea descrisă mai sus, comisă în formă calificată de un preşedinte de partid, Vasile Ilie, şi soţia judecătoare implicată direct în spălare de infractori, Valeriana Ilie. Recent, însuşi preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a afirmat public, după bila neagră acordată României de către Europa în vara 2011, că « nicio justiţie europeană nu a făcut atâta rău ţării sale cum a făcut, României, Justiţia română ».

De ce este Vasile Ilie un monstru politic perfect

Toate partidele trebuie să-şi facă ordine în curte, măturând aceşti monştri politici de pe harta propriilor interese de partid. Politica românească are nevoie de însănătoşire, pentru că adesea ticăloşia ei găunoasă de azi ne costă scump, ca naţie. Eșecul Justiției a condus la marea criză morală care ucide lent și sigur populația ajunsă la capătul răbdării.

De ce este Vasile Ilie un monstru politic perfect ? Pentru că, în ticăloşia sa, acest lider a demonstrat că nu are ţară, nu are mamă, nu are tată, nu are partid, nu are lege, nu are neam, iar, la o adică, dacă îşi trimite cu bună ştiinţă chiar nevasta judecătoare în puşcărie pentru abuz şi corupţie, nu suferă prea mult. Omul Vasile Ilie nu există de fapt, aşa cum nu există nici cetăţeanul onorabil, nici politicianul decent care să merite banii și învestirea cu încredere din partea românilor. Un astfel de personaj profund morbid pentru societate deţine de ani de zile funcţii mari în partide şi în administraţie, conducând după bunul plac instituţiile de stat şi alungând specialiştii şi oamenii de bunăcredinţă, dar înconjurându-se numai de canalii. Oare preşedintele Gheorghe Flutur al PD-L Suceava şi al Consiliului Judeţean Suceava se simte bine în această companie dubioasă ? Nu numai culoarea brandului vizual trebuie schimbată, la o adică, în politică, ci mai ales calitatea oamenilor, competenţa şi bunacredinţă.

Angela FURTUNĂ

16 septembrie 2011

Reclame

2 gânduri despre “MONSTRUL POLITIC DE LA SUCEAVA – VASILE ILIE – NOI DETALII ÎN CAZUL SOŢILOR VASILE ŞI VALERIANA ILIE PLUS ANDRONIC DORIN, CAZ DE ÎNALTĂ CORUPŢIE POLITICĂ ŞI DE STAT

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s