Atunci când am spus-o eu sau când au spus-o alte victime ale Justiției române, în ultimii douăzeci de ani sau înainte, am fost tratați cu ostilitate și represiune de către sistem, care și-a apărat clientela. Da, Justiția română este instituția cea mai urâtă și periculoasă a României contemporane, bazată pe corupție și pe crimă organizată, care lucrează împotriva intereselor cetățeanului român și ale statului de drept. Ei i se datorează expresia finală, antistatală și anti-cetățean, a tuturor trădărilor clasei politic-oligarhice românești, pentru că Justiția română, prin deciziile ei inatacabile deși nedrepte, a pus în operă, sistematic, lipsa de onestitate și de responsabilitate a unora dintre cei ce au deținut, vremelnic, Puterea, precum și a vremelnicilor lor aliați. Justiția a oferit, în loc de dreptate, uzurparea drepturilor și interesele naționale; în loc de Adevăr, primatul intereselor ilegitime; în loc de apărarea Constituției, a legii, a  drepturilor omului și cetățeanului, batjocorirea lor.

În lupta cinstită cu Justiția română, mulți români (zeci de mii) au murit deja din cauza suferințelor îndurate în cadrul Genocidului procedural și mafiot, alții (de același ordin) au pierdut procesele cu dreptatea în mână, mulți (de același ordin) continuă să-și caute dreptatea la CEDO, după ce justiția țării lor le-a dat lovituri mortale. Dar acum, o spune, în sfârșit, Președintele României, domnul Traian Băsescu, și încă într-un mod cât se poate de tranșant: „Niciodată justiţia vreunui stat al UE nu a făcut atâta rău ţării pentru care lucrează cât a făcut justiţia română„, într-o declaraţie de presă susţinută vineri, 10 iunie, la Palatul Cotroceni. Şeful statului a afirmat că, deşi România nu poate accepta adăugarea de condiţii pentru aderarea la spaţiul Schengen, „nu putem să nu recunoaştem dificultăţile, deficienţele pe care le are justiţia„.  Verdictele date în funcție de clientelă, abuzul de inamovibilitate de care se prevalează judecătorii români care dau verdictele preferențial, spală criminali periculoși – unii făcând parte din structurile de partide aflate periodic la putere -, absolvă de pedepse infractori cu gulere albe care au distrus multe persoane dar și, în egală măsură, economia națională și speranța României de modernizare și democratizare, iar după aceea, toți acești judecători nu trebuie să dea socoteală nimănui pentru consecințele faptelor lor, în timp ce cetățenii români și statul român au început să plătească scump în ultimii ani despăgubirile cucerite la CEDO de românii păgubiți de Justiția română.

În amiaza de vineri 10 iunie, însuși președintele țării, Traian Băsescu, așadar, a declarat presei care sunt manierele în care judecătorii români operează, în cunoștință de cauză și cu logica celui mai perfect infractor, de ani de zile și organizați în clanuri politic-oligarhic-mafiote, împotriva României: „Mă refer la termenele lungi de judecată, mă refer la procedurile de tergiversare a dosarelor la ICCJ şi aici putem da exemple câte vreţi, dosare care au fost ţinute doi-trei ani şi tot amânate, judecătorii le-au trimis după 3 ani la procuror pentru a fi analizate. Mai mult decât atât, sunt foarte multe dosare în care judecătorii refuză să ia notă de faptul că au cadrul legal pentru a respinge jocurile avocaţilor care introduc excepţii la fiecare termen”, a spus Traian Băsescu, citat de Agerpres.

(Referitor la decizia de joi de la Consiliul JAI de la Bruxelles, preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu se putea lua nicio decizie până când şi Bulgaria şi-a terminat rapoartele de evaluare şi ‘acest lucru s-a întâmplat în mai’. Băsescu a reamintit că Parlamentul European a dat acum două zile un vot favorabil accesului Bulgariei şi României în spaţiul Schengen. În opinia şefului statului, cel mai important lucru este stabilirea faptului că la Consiliul JAI din septembrie se va adopta un calendar. ‘Din declaraţiile politice am înţeles un lucru legat de opţiunile unora dintre ţări, Olanda în mod deosebit, că este determinantă pentru stabilirea calendarului, calitatea raportului de ţară pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare care apare în luna iulie. Oficial respingem adăugarea de condiţii la accesul în spaţiul Schengen, acestea nu sunt trecute în tratatul de aderare al României. În acelaşi timp, luând notă de opţiunile unor state ca Olanda, Franţa şi Germania, nu putem sa nu dăm toată atenţia raportului MCV din iulie’, a mai spus preşedintele Traian Băsescu).

Am salutat declarația onestă de vineri, 10 iunie, făcută de șeful statului român, cu atât mai mult cu cât ea vine de la cel mai informat om al țării, din interiorul sistemului, așadar, și în egală măsură de la omul care, deși aflat la finele mandatului său, nu se dorește o copie a lui Emil Constantinescu, adică un om învins de sistem, ci un președinte pro-occidental autentic, care a cucerit, grație asistenței UE și NATO, un grad în plus de control asupra sistemului ticăloșit. Faptul că Traian Băsescu atrage din nou atenția asupra pietrei de moară care este Justiția română cu tot cu rechinii săi pentru România de azi trebuie să genereze, dincolo de declarații, acțiune. Oricum, dinspre Europa – care nu e dispusă să accepte un sistem corupt atât de perfect -nu vin semne indulgente, nici dinspre CEDO, care livrează note de plată din ce în ce mai multe și mai groase statului român, obligat să plătească deciziile judecătorilor români corupți și foarte inamovibili. Deja statul român, aflat în dificultate din cauza crizei și a propriilor baroni, eșalonează plata către victimele Justiției române a datoriilor impuse de CEDO. Faptul că vistieria e goală a fost picătura care a umplut paharul, arătând că, în sfârșit, nu statul român trebuie să plătească hoțiile judecătorilor români, ci ei înșiși. Sub această presiune, evident că nivelul lor de responsabilitate față de decizii și victimele justiției ar putea crește.

 

În urmă cu cincisprezece ani, la Suceava, alături de alte cincisprezece victime, am fost înșelați de către un infractor cu studii juridice, la vremea aceea consilier juridic al unui partid important aflat la putere și prieten cu conducerea locală a partidului: arestat ulterior, apoi eliberat și judecat în stare de libertate, achitat (la data de 16.06.1999, prin Sentința Penală nr. 86 în Dosarul nr. 3353 per 1998 Tribunalul Suceava, dată de un complet corupt, condus de judecătoarea V.I. care ar fi trebuit să se recuze conform legii, și care, conform codului penal de la acea dată nici nu avea îndreptățirea legaă să acorde soluția achitării ci numai verdicul de condamnare cu suspendare sau condamnare cu executare, pentru fapta de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave comisă în acte, cu premeditare), ultilizează ulterior procedurile de strămutări repetate a dosarului, de invocări repetate de excepții de neconstituționalitate,  toate chichițele avocățești (fără ca vreun judecător român să se fi opus timp de 12 ani acestui abuz evident de procedură), finalmente condamnat dar spălat în ultima clipă prin prescrierea faptei și o bizară decizie a ÎNCJ care, după 12 ani !, retrimite dosarul spre anchetă Parchetului sucevean, nici măcar instanței. Spălări ca acestea s-au produs cu miile în România ultimelor decenii și au constituit mașina de tortură  și jaf pusă la lucru de structurile de putere împotriva cetățenilor români și a interesului național. La CEDO, există speranță, în România niciuna, câtă vreme Justiția română rămâne exact așa cum a definit-o vineri 10 iunie și Președintele țării, Traian Băsescu.

Locuiesc la nici cinci sute de metri de această judecătoare V.I. care ne-a distrus speranța, ne-a lăsat pe drumuri și ne-a maculat respectul pentru Adevăr, Justiție și Dreptate în Justiția Română și care, între a face dreptate conform legii și a spăla un infractor coleg de partid, a ales avantajele personale și de clan, nu ideea de justiție. O vad aproape săptămânal și nici măcar nu pot să o detest pe acestă doamnă, sau pe soțul dumisale – care îmi este cumva șef – ori pe colegii lor de clan. Prosperitatea lor, datorată adesea abuzurilor nesancționate din Justiție, și faptul că nu vor plăti nciodată în timp util pentru abuzurile comise, mă lasă rece, deși ne-au distrus (apropo, despre infractorul achitat de această doamnă și care nu și-a plătit datoriile față de nicio victimă din dosarul susnumit, bunele cunoștințe spun că are acum o casă în Elveția și un cont substanțial în băncile din acestă țară). Resimt, însă, o imensă compasiune pentru România și pentru bietul cetățean român, deveniți ca și mine victime ale unor generații noi de degenerați etici. De aceea sper că Traian Băsescu și forțele autentic reformatoare – cărora m-am alăturat vizibil în ultimii ani, cu prețul sănătății și al vieții, fără a fi clientelă – să mergă mai departe cu demersurile în privința Justiției, să nu se lase învins de sistem precum predecesorii șefi de stat, și să mai dea o șansă țării sale,  nefericitei Românii.

 

Angela Furtună

11 iunie 2011

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s