Iulia M. – Ce este singurătatea?

Angela F. – Singurătatea este o cale de a câștiga timp.

Sunt mai multe căi de a te singulariza, însingurându-te prin intensificare psihică (mecanisme mixte, parțial conștiente și parțial voliționale).

Există o formă de a te îndepărta de tine pentru a te apropia de ceilalți. Aceasta nu este singurătate, ci empatie.

Există o formă de a te îndepărta de ceilalți pentru a te apropia de tine. Nici aceasta nu este singurătate, ci regăsire (re-captare).

Dar există o formă de a te îndepărta simultan și de tine și de ceilalți. Aceasta este sigur singurătate. Este, altfel spus, și acel vid dorit în zen. Importantă, spun terapeuții, este călătoria de revenire și de recuperare a legăturilor cu ceilalți. Dar filosofii nu recurg la această recomandare, dimpotrivă. Important ar fi, după ei, să rămâi acolo, în noul teritoriu cucerit psihic, și să creezi noua lume.
(Este o probă a virtuții de a nu fi dependent de nimeni și de nimic).

Adevărata singurătate este, însă, atât de plăcută, încât nu mulți degustători doresc să o mai părăsească. A existat un impuls inițial al plecării, iar dacă noua lume este mai bună, la ce bun să te întorci?

Aceste călătorii determină modificarea mentală a raporturilor dintre spațiu și timp, prin traversarea formelor intermediare ale percepției atunci când trâim simultan în mai multe lumi, cu creșterea capitalului de timp…Iluzia ființei este că filmul durează mai mult, pentru că numărul amintirilor se dublează pe nesimțite, se triplează, etc…

Iulia M. –  Si, Angela in fond aceasi intrebare ramane – care este relatia inttre solitudine si dragoste.

Angela F. – În dragostea vera nu mai există centrarea pe sine, ci pe celălalt. Dragostea este pentru axa sinelui o expresie a egofobiei, în timp ce față de același reper singurătatea este egofilie.

Trăirea singurătății la Iulia Hașdeu, de pildă, îndemnul de a rupe cătușele la vizuină adresat sufletului…Așadar, o eliberare, dar nu prin raptul de fugă, ci prin saltul în duh (un salt în energie și informație)…(http://www.youtube.com/embed/Et2HkH7R6xI” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s