Zilele Monica Lovinescu (program inițiat de Angela Furtună în urmă cu cinci ani) Ediția 2010 s-au încheiat cu un succes: Donația Monica Lovinescu și Virgil Ierunca, aparținând din luna mai a.c. Bibliotecii Universității din Oradea, a devenit mai cunoscută (este o noutate ce provoacă cercetătorii și intelectualitatea) datorită expoziției itinerante de carte din acest fond și prezentării susținute de directoarea Florica Ujoc la Biblioteca Bucovinei (17 nov), la Universitatea suceveană (18 nov.) și la Colegiul „Nicu Gane” din Fălticeni (19 nov.). Filmul „Europa Liberă, Paris„, semnat de Sorin Ilieșiu în 1991, a readus în atenția publicului figura Monicilor, familia Europei Libere, temele libertății și ale luptei anticomuniste.

http://www.agentiadecarte.ro/2010/11/%E2%80%9Czilele-monica-lovinescu%E2%80%9D-editia-a-iii-a/

https://angela2008furtuna.wordpress.com/2010/11/12/zilele-monica-lovinescu-2010-17-18-19-noiembrie-2010-suceava-falticeni/

Juriul internațional a acordat Premiul Național „Monica Lovinescu și Virgil Ierunca 2010” postului de Radio Europa Liberă, pentru recenta împlinire a 60 de ani de luptă împotriva totalitarismului.

În curând, noi mărturii de la evenimentele Zilelor.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s