Este inegelabilă bucuria de a descoperi în  lumea românească de astăzi – mutilată de ură și de războiul psihotronic sever care seceră rațiunea cetățenilor -, oameni frumoși, tineri de caracter și cu vocația excelenței. Iar dacă aceștia mai au și darul de a aspira la perfecțiune artistică sau măcar la un anume grad de expresivitate prin discurs literar, bucuria este înmiită. Un astfel de om este Nicole Vasilcovschi, iar eu îi voi lansa cea de a cincea carte, joi, 7 octombrie, ora 17, la Biblioteca Bucovinei.

Fie ca Enigma stelei din suflet să fie o nouă stea care să aducă bucurie tinerei scriitoare și publicului ei.

Angela Furtună

CONSILIUL  JUDEȚEAN  SUCEAVA

BIBLIOTECA BUCOVINEI „I. G. Sbiera”

Organizează

joi, 7 octombrie, ora 17

în Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei

lansarea cărții

ENIGMA  STELEI  DIN  SUFLET

de

NICOLE VASILCOVSCHI

Editura Pro Transilvania, București, 2009

Prezintă  ANGELA  FURTUNĂ

Despre Nicole Vasilcovschi:

“Un cecetător tânăr, un om de știință în ascensiune, în același timp un umanist cu vocație diplomatică, un om al dialogului intercultural, o conștiință etică, pozitivistă și estetică ce animă o minte sclipitoare  și creativă atât în domeniile profesiilor sale ultraliberale (Comerț Internațional, Diplomație, Turism internațional, Tranzacții internaționale, Economie mondială, Informatică economică), precum și în acelea ale discursului artistic pe care îl stăpânește și inovează : Nicole Vasilcovschi.

Prin astfel de personalități tinere – în care viitorul coboară cu anticipație – , spiritul transdisciplinar al societății deschise, descris la cotele excelenței  de acad. Basarab Nicolescu (acesta conduce și primele doctorate din lume în domeniul transdisciplinarității, la Cluj și Paris) își adjudecă oamenii de mâine.

Acești oameni sunt deja altfel față de generațiile anterioare; prin intermediul lor, arta, spiritul, știința, tehnica și tehnologia, deopotrivă cu eticul, comunicarea, integrarea și extrapolarea Totului – prin ceea ceomenescul posedă la cel mai înalt grad, în esența sa – își găsesc noi faciesuri și metodologii ale legăturilor, adică legi specifice mileniului ce abia a început.

Nicole Vasilcovschi, se află  astăzi la a cincea sa carte, ca scriitoare, poetă și eseistă, după volumele anterioare: „Stea în oglindă”, Ed. Univers Ştiinţific, Bucureşti, 2007; „Roţi albe”, Ed. Pro Transilvania, Bucureşti, 2006; „Enigma sferei albastre”, Ed. Pro Transilvania, Bucureşti, 2005; „Zid între lacrimă şi vis”, Ed. Pro Transilvania, Bucureşti, 2004.


………………………………………………………………………..

Angela FURTUNĂ

Scriitoare, publicistă, critic literar

Membră a Uniunii Scriitorilor din România

Marketing cultural, PR și Comunicare

BIBLIOTECA BUCOVINEI

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s