23 august, Ziua  Europeană a Victimelor Stalinismului şi Nazismului

COMUNICAT  DE  PRESĂ


Conferinţă  de  presă  ANGELA  FURTUNĂ  la  Biblioteca  Bucovinei, 23 august 2010, ora 17


ANGELA  FURTUNĂ

ÎN  GREVĂ DE  AVERTISMENT

LA  LOCUL  DE MUNCĂÎMPOTRIVA  ASASINILOR  MEI


1.    GRAVE  DETURNĂRI  DE  FONDURI  LA  CONSILIUL  JUDEŢEAN  SUCEAVA  ŞI  BIBLIOTECA  BUCOVINEI ; OPINIA  PUBLICĂ  A  FOST  MINŢITĂ  IAR  C.J.  ŞI  B.B.  AU  SIMULAT AUSTERITATEA.

2.    ÎMPOTRIVA  LEGII, CONSILIUL  JUDEŢEAN  SUCEAVA A NUMIT  ÎN  COLEGIUL  DIRECTOR  ŞI  LA  CONDUCEREA  REVISTEI  BUCOVINA  LITERARĂ,  PE  CARE  A  ADUS-O  LA  BIBLIOTECA  BUCOVINEI  ÎN  LOCUL  MEU,  PERSOANE  DUBIOASE,  ÎNAINTE  DE  A  CERE  DOSARUL  ACESTORA  DE  LA  CNSAS, DEŞI  ESTE CUNOSCUT  DE CĂTRE  SUPRAVIEŢUITORI  TRECUTUL  CEAUŞIST  TORŢIONAR  ŞI  DELATOR.

CNSAS  TREBUIE  SA  SE AUTOSESIZEZE  ÎN  PRIVINŢA  COLEGIULUI  DIRECTOR  ŞI CONDUCERII  REVISTEI  BUCOVINA  LITERARĂ

3.    ELITELE   POLITICE   PDL  DE LA  CONSILIUL JUDEŢEAN  SUCEAVA  INCURAJEAZĂ, SOLIDARI  CU  EXTREMIŞTII,   GRUPĂRILE  ANTIPREZIDENŢIALE,  POLITICILE  ANTI-NATO, ANTIAMERICANE, ANTISEMITE  ŞI ANTI-UE.

4.    EPURAREA  MEA  A  FOST  DECI  UN  ACT  POLITIC  COORDONAT  DE  ELITELE  TRĂDĂTOARE  DIN  PDL, PSD, PNL, PRM  SUCEAVA  ÎN  CÂRDĂŞIE  CU  TRASEIŞTII  ŞI  MAFIA  TRANSPARTINICĂ  PLUS OLIGARHICĂ  NAŢIONALĂ  .

În legătură cu exluderea mea fără preaviz, ilegal şi nelegitim, abuziv şi asasin din Biblioteca Bucovinei, petrecută pe 20 iulie a.c., au apărut date noi: Conducerile Consiliului Județean Suceava și Bibliotecii Bucovinei au mințit de două ori opinia publică, cu cinism și nerușinare.

Însă pentru că este vorba de manipularea și deturnarea banilor publici, dar și de gesturi politice de abuz și grave comploturi transpartinice de clan, orientate împotriva transparenței și a democrației, le voi face publice.

Rog și Parchetul General să se autosesizeze, cer de asemenea  Președintelui României Domnul Traian Băsescu să ia act de faptul  că este  trădat  pe plan local chiar de  oamenii care  ar trebui să apere instituţia  prezidenţială, sesizez pe această cale Primul Ministru Domnul Emil Boc, conducerea națională a PDL. Consider că este oportună o anchetă internă care să evidenţieze mecanismul de încălcare a legii şi să trimită vinovaţii în instanţă.

La data când am intrat în greva foamei, anume 26 iulie 2010, ca urmare a limojării-epurării mele fără preaviz de către BB și CJ (am aflat din ziarul Obiectiv că departamentul și postul meu fuseseră desființate fără motiv pe data de 20 iulie 2010 după ce funcționaseră ani de zile în mod performant și cu rezultate pozitive vizibile pe plan local, național și internațional), la presiunile presei (repede amortizate de culturnicii complotiști), conducerile Bibliotecii Bucovinei și ale Consiliului Județean Suceava au răspuns presei motivând că ele nu au făcut decât să aplice programul de guvernare și politica de austeritate, care le cerea să reducă din încărcătura bugetivoră a Bibliotecii Bucovinei, concediind numai „incapabilii și pensionarii” (cf. declaraţiei dlui. Gheorghe Flutur, Președintele CJ). Cum cazul meu a fost repede mușamalizat după data de 28 iulie 2010, când în urma negocierilor eu am ieșit temporar din grevă, după ce conducerea C.J. ceruse scuze public şi promisese public că va reînființa compartimentul de marketing cultural și postul deținut legal de mine pe durată nedeterminată, a început așteptarea primei ședințe de C.J. din luna august, în cadrul căreia Președintele Flutur avea să împlinească promisiunea făcută opiniei publice, de a repara răul comis și de a reprimi la muncă pe unul din oamenii cei mai performanți, adică eu (nu e lipsă de modestie, e doar adecvarea la realitate a discursului).

Ședința așteptată a fost însă mereu amânată  din motive, chipurile, de concedii ale consilierilor, iar pe de altă parte, dl. Flutur l-a delegat pe dl. Cărăbuș pe data de 19 august să-mi spună că aprobarea pentru reînfIințarea postului meu oricum nu venise încă de la ANFP (Asociaţia Naţională a Funcţionarilor Publici) de la București şi cine ştie când avea să vină… Domnul Flutur nu a considerat că este de demnitatea lui să facă acest anunț personal, mie și presei, adică acelor instanțe media-civice în fața cărora se angajase pe 28 iulie a.c. să rezolve cazul de asasinat moral și fizic creat împotriva mea prin metode neobolșevice de echipa lui. Cu o astfel de atitudine ignobilă a unui om politic, pentru a câta oară mă întreb dacă România ne merită de fapt, pe noi, adevăraţii oameni de cultură, care ardem şi ne risipim benevol fiinţa pentru ca România să nu rămână o turmă de rinoceri…Munca noastră şi creaţia noastră înfrunta-vor timpul, sfidarea politicienilor fi-va praful, în veci…

TREI  NIVELURI  ALE  ANALIZEI  ŞI  ALE  CONCLUZIILOR:

– 1. MINCIUNA și REAUA  CREDINȚĂ  a conducerii B.B. și a conducerii C.J. Suceava ; e vorba nu numai de o măsură bolşevică (a da afară un angajat, fără motive profesionale, fără previz şi fără respectarea legii, şi doar pe criterii de răzbunare şi politice), ci şi de afectarea legalităţii activităţilor pe bani publici, în dauna intereselor instituțiilor aflate într-o criză atât de severă.

2. DETURNAREA  DE  FONDURI practicată recent la BB şi CJ.  Eu sunt dată afară pentru că practicam o activitate specifică instituţiei, în schimb e inclusă în Biblioteca Bucovinei, în aceeaşi  zi, o revistă literară, Bucovina Literară, ce nu are nimic de a face cu activităţile biblioteconomice, e bugetivoră, şi pentru care se vor plăti sume de editare şi salarii de cel puţin cincizeci de ori mai mari decât salariul meu. A se vedea, desigur, şi lipsa de adecvare a acestei reviste, din care lipsesc nume prestigioase, şi apare ca dominant numai un grup de presiune şi falangele ce terorizează şi rinocerizează Bucovina de cel puţin patru decenii.

3. POLITICILE LOCALE CULTURALE  au  început  să  fie ORIENTATE ÎMPOTRIVA  INTERESELOR PROPRIULUI  ELECTORAT, PARTID  ŞI  ÎMPOTRIVA  PREŞEDINTELUI  ŢĂRII  ŞI  A  STATUTULUI  ROMÂNIEI  DE  ŢARĂ  NATO  ŞI  UE.

Limojarea mea are la bază antisemitismul grupării complotiste, xenofobia şi antiromânismul acesteia (nu  e  un  paradox! – am organizat multe programe moderne şi proeuropene, am scris cărţi care au deranjat), precum şi interesele  unui clan care nu agreează politica Preşedintelui ţării şi a României în spiritul angajării noastre în NATO şi UE ; dumnealor, nefiind democraţi, atunci când nu agreează ceva, ucid. Precum bolşevicii.

În ultima vreme, se ştie, presiunile Rusiei, dar şi ale noului Pact Ribbentrop-Molotov, se exercită pe teritoriul românesc prin cercurile politice româneşti fidele comunismului şi oligarhiei şi converg către răsturnarea conducerilor democratice proeuropene şi proatlantiste de la Chişinău şi de la Bucureşti. Ca atare, pe teritoriul României a început o veritabilă prigoană întreţinută de români (fidelii cercurilor anti-atlantiste) contra românii prooccidentali şi orientată împotriva « intelectualilor lui Băsescu », a Preşedintelui şi a forţelor de centru-dreapta autentice, care resping perpetuarea stilurilor totalitare. Aceste atacuri nu sunt întâmplătoare, ci concertate, şi sunt atacuri la simbolurile şi la intelighenţia pro-NATO şi pro-americană pe axa Bucureşti-Bruxelles-Washington. Or, orientarea mea proamericană, pro-iudaică  şi proisraeliană onestă şi constantă contravine cu orientarea proMoscova şi proislamistă a grupării de presiune ce a fost adusă în Biblioteca Bucovinei cu preţul asasinării mele.

Mă întreb de partea cui mai joacă, politic, conducerea (a PDL , oare ?)  Bibliotecii Bucovinei şi a Consiliului Judeţean, din moment ce dă afară pe unul din oamenii de cultură cei mai oneşti şi vizibil apărător al intereselor româneşti antitotalitare şi de modernizare instituţională, dar tot această conducere îşi aduce cu  mare onoare în ogradă pe intelectualii de extracţie ceauşist-iliescienă-antonesciană, deveniţi public fanaticii contestatari ai lui Traian Băsescu şi Emil Boc, fanatici susţinători ai lui Crin Antonescu, Victor Ponta şi la fel de fanatici contestatari ai Raportului Final şi ai Comisiei Prezidenţiale ?

Iată constatările:

Aşteptând încrezătoare ca Preşedintele C.J. Gheorghe Flutur să se ţină de cuvânt, întâmplarea face să aflu că începând cu aceeași dată de 20 iulie 2010 (când fusesem dată afară eu din cauză chipurile de…economii), C.J. statua prin hotărâre nu continuarea „economiilor” http://obiectivdesuceava.ro/index.php?page=articol&ids=148431 ci trecerea sub patronajul Bibliotecii Bucovinei a revistei Bucovina Literară – o revistă cu adevărat bugetivoră și neperformantă (chiar dacă ar fi fost de calitate, nu era în niciun caz binevenită la bugetul bibliotecii la vremuri de criză), și nicidecum o revistă importantă pentru o bibliotecă (revista are patronii ei, care sunt Societatea Scriitorilor Bucovineni,  conform asigurărilor de pe frontispiciu), mai ales că Biblioteca Bucovinei are deja o revistă de specialitate, intitulată Scriptum. Așadar, conducerea C.J. Suceava avusese un plan mârșav: pe 20 iulie, sub pretextul ipocrit și viclean al austerității, o dă afară pe Angela Furtună, în ciuda performanțelor pur profesionale și a prestigiului adus prin muncă onestă Bibliotecii Bucovinei şi C.J. (apropo, școlarizarea prin cele două masterate care să asigure profesionalismul adecvat mi-am făcut-o pe banii mei; plătesc și la ora actuală rate la BCR pentru creditele de studii; am sponsorizat în repetate rânduri activitatea și programele compartimentului meu și, lunar, activitățile curente; de ani de zile, muncesc și în weekend și în concedii, câte 12 ore pe zi și pe un salariu de nimic, pentru prestigiul și buna desfășurare a marketingului, cercetării de specialitate și activității instituției, TOCMAI  PENTRU  CĂ  SUNT  UN  PROFESIONIST  ŞI  UN  PATRIOT), iar în schimb C.J. își aduce pe  șest o revistă literară, unde va plăti nu unul ci mai multe salarii, plus cheltuielile de editare, angajaţii ei având deja şi alte surse de venit; unde este deci politica de austeritate invocată de C.J.? revista cu pricina are în spate o lungă poveste cu dinozauri roșii și tineri ciocoi neocomuniști: din redacție – surpriză ! – fac parte multe persoane lipsite de credibilitate morală și profesională actuală, unii vechi și mai noi torționari și turnători, ciripitori din PCR, PRM, PSD și PNL plus complicii voalați, vechi propagandiști ai PCR responsabili de rinocerizarea culturii bucovinene (dar prea puţini bucovineni autentici, ci mai ales garda veche de activişti de partid proveniţi din varii provincii şi însărcinată încă din anii 70 să atace minorităţile etnice din Bucovina şi pe bucovinenii neaoşi ; nu, nu sunt rasistă, doar adaug o informaţie acolo unde trebuie); în orice caz, între numele Mircea A. Diaconu, Elena Brândușa Steiciuc, Ion Beldeanu, Nicolae Cîrlan, Adrian Dinu Rachieru, Gabriel Cărăbuș și mai la vale Constantin Arcu, Alexandru Vintilă, Sabina Fînaru, Carmen Veronica Steiciuc, Aida Hancer, cunoscătorii vor identifica pe unii din cei mai înverșunați traseiști politici de dinainte și de după 1989, unii fiindu-mi inamici personali (datorită opțiunii lor de a fi extremiști, delatori, incapabili să evolueze modern și fiind profund corupți). Vă las să ghiciți Who is Who și să ghiciţi care le este, fiecăruia, prețul (apropo,  în Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava cât și la Poliție sau la Parchet, studenții și colegii de catedră știu deja cam care e prețul fiecărui dom’profesor autor pentru că piața autorilor corupți nu mai e secretă)… Între aceștia, sunt nume anacronice și funeste, vechi torționari de profesie ai scriitorilor de centru-dreapta, prigonind mereu, altădată, dar și recent, din Bucovina comunistă și neocomunistă, scriitori importanți cum au fost Monica Lovinescu, Norman Manea, Matei Vișniec pe timpuri, eu mai recent, și mulți alții, ce suntem mereu supuși presiunilor politice de către casta rinocerizatoare longevivă. Eu însămi am fost victima unora dintre acești teroriști culturnici, în anul 2003, fiind dată afară tot ilegal de la vechea Bucovina Literară de același baron pesedist Gavril Mîrza, președintele din 2003 al CJ, acesta fiind stimulat să încalce legea pe atunci tot de torționarii scriitori Ion Beldeanu, Nicolae Cirlan, Onu Cazan și Constantin Arcu pentru simplul fapt că îmi manifestasem opțiunile politice de centru dreapta și dorisem să o public pe Monica Lovinescu în anul când împlinea 80 de ani. Martorii ce doresc a depune memorii pe această temă vor fi bineveniți, alături de cei care s-au alăturat deja acestui demers,  într-un proces public și penal atât de necesar, pentru a face odată curat în această mlaștină morală adâncă. Bucovina are nevoie de aer curat și de o intelighenția vindecată de bolile totalitarismului. În lături, deci, lume bolnavă! La tratamentul lustraţiei, lume  rinocerizată !

Pentru aceste fapte grave, pe care lumea literară și intelectuală le cunoaște prea bine, și deoarece conducerea actuală a CJ a preferat să finanțeze în Biblioteca Bcovinei la vremuri de criză un grup de presiune adunat la revista B.L., grup ce s-a făcut remarcat în ultimii ani (nu numai înainte de cei de dinainte de 1989) prin gusturi, interese clientelare și presiuni politice orientate împotriva intereselor României ca țară NATO, UE şi ţară angajată pe un anumit parcurs al democratizării), solicit să fie analizate dosarele CNSAS ale celor din Colegiul Director al revistei Bucovina Literară și ale redactorului șef nou numit. Este inadmisibil ca o țară NATO și UE , printr-un Consiliu Județean, să finanțeze din bani publici o revistă condusă și girată și în anul 2010 de unele persoane – emanații ale fostelor structuri totalitare din România precum și de complicii lor politici din ultimii ani, cunoscuți ca fiind clientelă și autori de abuzuri politice şi trafic  de influenţă. Cu atât mai scandalos, cu cât prețul instituțional pentru ca acești eterni profitori de partid să continue a face politici discriminative pe banii statului la Biblioteca Bucovinei a fost acela de a fi dată afară eu, o personalitate democratică autentică a instituţiei Biblioteca Bucovinei, și încă după ce am fost supusă unor torturi și persecuții interminabile în această instituție în ultima vreme, dorindu-se subminarea programelor mele și a prestigiului meu profesional. Or, pentru viața publică din România, eu sunt de ani buni o voce curată, etică, o voce care apără dezinteresat valoarea, meritocrația, onestitatea,  profesionalismul, democrația prin fapte și nu prin privilegii sau grupuri de interese.

Gestul conducerii CJ are și o semnificație politică: sunt aduși, drept clientelă (nouă?), foștii culturnici ai echipei celei mai nefaste de dinainte de 1989, precum și din perioada califatului PRM-PNL-PSD guvernat la Suceava de clanul Mîrza-liberali comuniști și Acatrinei (datorită lor, instituția Consiliului Județean sau a Bibliotecii Bucovinei are o arhitectură de comunism dinastic, unde cumetriile ţin loc de valoare, unde funcțiile au fost lăsate cadou de părinții-șefi către rudele și fiii sau nepoții deveniți automat tot șefi; toate oportunitățile și privilegiile de la stat au fost absorbite de această caracatiță neocomunistă cu ifose prooccidentale, dar cu vocații concrete antieuropene, antimulticulturale, antiamericane, antiNATO, antisemite, corupte și nelegitime). Este dat afară de către conducerea CJ singurul apărător deschis (prin programe publice culturale și demersuri), al valorilor democrației, al importantelor valori ale politicii de centru-dreapta obținute cu atâtea sacrificii în ultimii ani (prin nenumărate articole și studii, conferințe și programe, am apărat în presa română și internațională, din convingere și fără a fi clientelă, programul Președintelui în funcție al României, Raportul Final al Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste, consecvența aplicării principiilor doctrinei de centru-dreapta, fidelitatea față de asumările la nivel de tratate încheiate de România la aderarea în Uniunea Europeană și NATO; am luptat tot prin vocea curată a demersului public împotriva perpetuării atitudinilor de vasalitate față de dictatura Moscovei și a spiritului ei politic totalitar, promovând interesele românești pe calea modernizării, iar nu ale întoarcerii la  neostalinism – ce păcat, totuși, că neostalinismul s-a întors ȘI cu concursul unor oameni ca cei din conducerea Consiliului Județean sau Biblioteca Bucovinei).

23 august ESTE Ziua  Europeană a Victimelor Stalinismului şi Nazismului.

In România, stalinismul a revenit în forţă, dovadă cazul meu.

Angela FURTUNĂ

Scriitoare, publicistă

Membră a Uniunii Scriitorilor din România

Master în Comunicare şi PR

Master în semiotica limbajului în massmedia şi publicitate

Master în Geofizică

Doctorand în literatura exiulului cu o teză din opera Monicăi Lovinescu

Specialist în biblioteconomie şi bibliografie

23 august, ora 13.30

Anunțuri

Un gând despre “ANGELA FURTUNĂ : NOI DEZVĂLUIRI ÎMPOTRIVA ASASINILOR MEI – COMUNICAT DE PRESĂ ŞI CONFERINŢĂ DE PRESĂ, 23 AUGUST 2010, ORA 17

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s