Editura Curtea Veche se află în continuare sub semnul persecuțiilor declanșate de un gest abuziv comis prin încălcarea legii:

un grup de indivizi, fara a avea vreo hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de partea lor, au blocat fara niciun temei legal accesul in cladire, sechestrand in mod abuziv intreg patrimoniul editurii (computere, contracte, documente contabile, manuscrise unice etc). In tot acest rastimp, autoritatile nu fac nimic pentru remedierea situatiei, iar Editura suferă pierderi după pierderi, angajații sunt terorizați, activitatea și contractele compromise.

Situația de față, pe care o calific drept gravă, este încă un exemplu – din multele – privind catastrofala situație generată de abuzurile ce ne guvernează lumea și de subminarea statului de drept. Îmi exprim, de aceea, nedezmințita solidaritate cu Editura Curtea Veche.

Angela Furtună

26 iulie 2010

Luni, 26 iulie, orele 13.00:

conferinta de presa organizata de Editura Curtea Veche la Ministerul Culturii si Patrimoniului National (sos. Kiseleff nr. 30).Conferinta de presa va fi sustinuta de Iren Arsene, Director General Curtea Veche Publishing, si va avea loc in prezenta Ministrului Culturii si Patrimoniului National, domnul Kelemen Hunor.

Mesaj publicat vineri, 23 iulie a.c., de stafful Editurii Curtea Veche

Pentru a cincea zi consecutiv, editura Curtea Veche nu isi poate desfasura activitatea din cauza unui grup de indivizi care – fara a avea vreo hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de partea lor – au blocat fara niciun temei legal accesul in cladire, sechestrand in mod abuziv intreg patrimoniul editurii (computere, contracte, documente contabile, manuscrise unice etc). In tot acest rastimp, autoritatile nu fac nimic pentru remedierea situatiei.

Pentru a discuta pe larg despre aceasta situatie va invitam luni, 26 iulie, incepand cu ora 13.00, la o conferinta de presa organizata la Ministerul Culturii si Patrimoniului National(soseaua Kiseleff nr. 30, Sector 1). Conferinta de presa va fi sustinuta de Iren Arsene, Director General Curtea Veche Publishing, si va avea loc in prezenta Ministrului Culturii si Patrimoniului National, domnul Kelemen Hunor.

In vederea unei bune desfasurari a conferintei va rog sa va confirmati participarea la adresaelia.cazan@curteaveche.ro sau la numarul de telefon 0752 167 534.

Pentru mai multe detalii despre cele petrecute in ultima saptamana va rog sa gasiti anexat mai jos comunicatul oficial.

Va raman la dispozitie pentru orice alte informatii.

Toate cele bune,

Elia Cazan

Marketing Manager
Curtea Veche Publishing
11 Arh Ion Mincu Street
Bucharest, Romania
Phone: (+4021) 222 57 26; 222 47 65
Mobile: 0745 208 104
Fax:      (+4021) 223 16 88
e-mail: elia.cazan@curteaveche.ro

COMUNICAT DE PRESĂ AL EDITURII CURTEA VECHE

Patrimoniul editurii Curtea Veche, sechestrat de un grup infracţional

Clădirea din strada Ion Mincu numărul 11, în care îşi desfăşoară activitatea de peste zece ani Editura Curtea Veche, a fost sechestrată abuziv în cursul dimineţii de sâmbătă, 17 iulie a.c. În jurul orei şase, firma de bodiguarzi Civis Pază a blocat toate porţile cu lacăte şi lanţuri, tăind accesul către toate computerele, documentele şi actele contabile ale editurii. În cursul zilei de luni, 19 iulie, Secţia 2 de Poliţie a constatat falsul în actele depuse de pretinsul proprietar şi a dispus anularea avizului pentru planul de pază. În aceste condiţii, trebuia permis accesul reprezentanţilor editurii în sediul din Ion Mincu 11. Cu toate acestea, un grup de 15 oameni trimişi de Schalli Alexandru, moştenitorul care nu are de partea sa nicio hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, a blocat – fără niciun temei legal! – accesul în clădire.

În momentul de față, angajații Editurii Curtea Veche nu au acces în clădire, astfel că întreaga activitate a editurii este în continuare blocată.

Curtea Veche își desfăsoară cu acte legale activitatea în această clădire de mai bine de zece ani, în ultima perioadă aflându-se la mijloc în conflictul legal dintre fosta proprietară a imobilului care l-a donat în mod legal, prin act autentic către Statul Român şi Primăria Municipiului Bucureşti, de la care îl revendică acum. Cu toate acestea, până în acest moment procesul nu a fost încheiat, neexistând nicio hotărâre definitivă şi irevocabilă în acest sens. Mai mult, chiriaşii acestui imobil, care cumpăraseră de la stat imobilul în temeiul Legii 112/2005 au pe rolul instanţelor un proces în care solicită să li se recunoască dreptul legal de a folosi imobilul pentru următorii 5 ani.

Nu există nicio hotarâre judecătorească prin care să fim obligaţi să nu ne desfăşurăm activitatea în imobilul din Ion Mincu, sau prin care să se dispună evacuarea noastră din imobil. În România anului 2010 ar trebui ca toate executările să fie făcute de executorii judecătoreşti şi nu de grupuri infracţionale.

Este evident pentru oricine că suntem victimele unui abuz, iar în acest moment ne întoarcem către toţi autorii şi colaboratorii noştri şi facem un apel către ei pentru a ne sprijini în încercarea de a depăşi acest moment dificil. Nu este permis ca în anul 2010 un astfel de eveniment să se poată produce în chiar centrul capitalei! Un asemenea abuz poate dezechilibra iremediabil o activitate culturală şi aşa văduvită de orice fel de sprijin din partea autorităţilor centrale şi locale! Lungul șir de abuzuri ar trebui să se oprească aici! Cu cât va fi amânată mai mult soluţionarea situaţiei, cu atât creşte riscul pierderii unei părţi importante din patrimoniul editurii: documente importante, manuscrise unice, calculatoare conţinând informaţii esenţiale. Le mulţumim celor care ni s-au alăturat până acum şi vă invităm pe toţi să vă spuneţi părerea despre inimaginabilul abuz la care suntem supuşi.

Iren Arsene, Director General Curtea Veche Publishing

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s