„Blocul Național al Revoluționarilor – România 1989” a transmis comunicatul de presă prin care face cunoscut mesajul public al distinsei doamne Magda Cârneci, directoarea Institutului Cultural Român de la Paris, prin care acesta susține numirea domnului Sorin Ilieșiu la conducerea SRTV.  Recomandarea și argumentele doamnei Magda Cârneci sunt cu atât mai notabile cu cât domnia sa este unul din membrii fondatori ai Grupului pentru Dialog Social și o voce prezentă în mod constant în dezbaterile importante ce privesc evoluția democrației în Estul Europei și în România.

Iată, în cele ce urmează, acest comunicat:

„Comunicat de presă – „Blocul Naţional al Revoluţionarilor – România 1989”

Am primit din partea doamnei Magda Cârneci, directoare a Institutului Cultural Român de la Paris, următorul mesaj de apreciere a lui Sorin Ilieşiu, susţinut pentru funcţia de preşedinte al SRTV de peste 30 de organizaţii civice şi sindicale, de Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România – singura organizaţie profesională care poate face recomandări pentru această înaltă demnitate – , de personalităţi de prestigiu precum Vladimir Tismăneanu, Mihai Şora, Devis Grebu, Viorel Padina, Dan Necşulea, Nicolae Prelipceanu, Florin Zamfirescu, Dorin Tudoran, Angela Furtună sau Constantin Dobre:

„Sorin Ilieşiu întruchipează cu brio pentru mine acţiunea vizibilă şi eficace a societăţii civile în politica românească. Cineast reputat şi personalitate publică angajată, Sorin Ilieşiu ar putea conferi Televiziunii Române suflul, justeţea şi seriosul de care aceasta are atît de multă nevoie pentru schimbarea societăţii româneşti.” – Magda Cârneci

Scriitoarea Magda Cârneci este membră fondatoare a Grupului pentru Dialog Social şi membră a Uniunii Scriitorilor din România. A activat ca preşedintă a boardului Centrului Internaţional pentru Artă Contemporană. A obţinut titlul de doctor în istoria artei la Ecoles des Etudes en Sciences Sociales din Paris.”

……………………………………………………………….

Angela Furtuna

14 aprilie

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s