Campania electorală prezidenţială 2009 a scos în evidenţă o Alianţă antidemocratică, foarte structurată în jurul ideii de înlăturare a lui Traian Băsescu prin orice mijloace şi în orice chip, legal şi ilegal, care funcţionează ca o armată şi care derulează veritabile operaţiuni de deturnare a României de pe calea democraţiei.

Deocamdată mă opresc la menţionarea a două strategii utilizate de această alianţă, care are în faţă unele blocuri politice româneşti (dar şi străine) şi câteva trusturi media.

Miza construcţiei lor a fost:

1. saturaţia electoratului cu ficţiunea sloganurilor şi îndepărtarea electoratului de realitate (operaţiune încurajată prin refuzarea de către candidaţii PSD şi PNL a confruntărilor electorale directe cu candidatul PD-L, în cadrul precampaniei). Această saturaţie a populaţiei în ficţiuni a fost condusă de media mogulilor şi de agenţii de influenţă ai coaliţiei antidemocrate pusă la cale de PSD-PNL-PC  şi restul fracţiunilor grupărilor.

2. campania mediatică de intoxicare şi diversiune lansată acum câteva luni de  secţiile de propagandă ale alianţei antidemocrate, prin care s-a emis către public cu obstinaţie mesajul că actualul  preşedinte al ţării, Traian Băsescu, ar fi generat în România o dictatură, o izolare internaţională şi o  stare de criză economică. Acest mesaj a fost emis, ca formulare, printr-o presiune informaţională constantă, de către televiziunile mogulilor (Voiculescu, Vântu, Patriciu), de cel puţin 1.800.000 de ori în ultimele şase luni.

Minciuna pură este genul de manipulare primitivă, care este bazată pe mitomanie şi pe o  rea voinţă evidentă.

Nu există nicio dovadă explicită a unei posibile dictaturi în România prezentă, sub preşedinţia lu Traian Băsescu. Niciun organism politic internaţional, nicio presă internaţională  şi nicio organzaţie civilă nu au semnalat fapte din această sferă comise în România. Cetăţenii sunt liberi, instituţiile funcţionează la parametrii de libertate furnizaţi de evoluţia democrată a României, presa este liberă mai mult decât oricând (fapt menţionat public şi de Joseph Biden în vizita sa la Bucureşti, din noiembrie).

Criza economică ce afectează România se înscrie în efectele crizei economice mondiale şi, dacă ea a cunoscut unele agravări, există dovezi clare, publicate deja, că ele au fost induse de politicile din  domeniul finanţelor exercitate de strategii Tăriceanu-Vosganian, pe vremea guvernării lor din ultimele luni de dinaintea lui noiembrie 2008.

Cât despre aşa-zisa izolare internaţională a României, această acuză formulată cu obstinaţie de Alianţa antidemocrată este contrazisă de  summiturile recente de la Bucureşti (al Francofoniei şi NATO), de numirea recentă  a lui Dacian Cioloş ca ministru al UE  în problemele agriculturii, cât şi de vizita la Bucureşti întreprinsă acum trei săptămâni de Joseph Biden, vicepreşedintele USA, care a lăudat progresele României şi implicarea ei în operaţiunile NATO şi în strategiile de securitate comună.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s