Veţi vota pentru Traian Băsescu, pentru că vreţi ca România să rămână o ţară liberă. Şi veţi învinge, astfel,  frica de trecut.

Va fi uşor? Nu, nu va fi simplu. Pentru că trăim vremuri în care logicile interesului naţional şi interesului cetăţenesc sunt luate cu asalt de logici politicianiste oligarhice antistatale şi antiromâneşti, precum acea struţocămilă PSD-PNL-UDMR-PC-semiPNT etc.

Lucrul cel mai evident: trădarea dreptei tradiţionale, care vinde, astfel, socialiştilor,  idealurile unei doctrine care, cândva, a făcut România cea mare.

Aşadar, Partidul Naţional Liberal a ales să se sinucidă, semnând Pactul cu Diavolul, oferindu-se pe tavă PSD-ului. Poate că, totuşi, fie şi în ultima clipă, în timp ce Crin Antonescu pare că a înnebunit (dar nu toţi liberalii români sunt de această factură), fiecare membru de partd liberal se va salva de unul singur, şi va salva onoarea dreptei româneşti, votându-l pe Traian Băsescu, pentru că acesta este singura opţiune de dreapta actuală, sigură, decentă şi onestă. Cât despre PNL, să-i fie ţărâna uşoară, spunem creştineşte, cu regret, pentru că om autentic de centru-dreapta.

Însă vocile care avertizează asupra marelui pericol ce pândeşte demcraţia românească sunt din ce în ce mai numeroase.

…………………………………………………………………………………….

Toader Paleologu, de exemplu, sustine, zilele acestea Scrisoarea către liberali, în care aminteşte că „un liberal cu mintea limpede nu poate vota sub nici o formă pentru candidatul socialist împotriva dreptei”. Toader Paleologu dezvăluie tranşant:

„Scrisoare către liberali

de Toader Paleologu

”Ralierea conducerii PNL la candidatura lui Mircea Geoana” este cel mai elocvent răspuns adresat celor care mă întreabă de ce am intrat în politică alături de PD-L. Simplu: pentru că anticipam acest naufragiu al liberalismului românesc, care mi-a devenit clar în urma unei discuţii cu Dinu Patriciu în iulie 2008 la Copenhaga. Patima îi orbeşte chiar şi pe oamenii cei mai inteligenţi. Iar patima colectivă, la nivel de partid, anesteziază pînă şi cel mai elementar simţ politic. Susţinerea lui Mircea Geoana de către PNL este o enormă greşeală politică, un gest sinucigaş, un harakiri a la Mishima, în faţa camerelor de luat vederi, în văzul tuturor”.

http://tismaneanu.wordpress.com/2009/12/02/un-harakiri-politic-toader-paleologu-le-scrie-liberalilor/

…………………………………………………………………………………..

Vladimir Tismăneanu rămâne, la rândul său, neclintit, apărând idealurile anticomunismului şi democraţia în România, susţinând:Speranţa va învinge iar cuvintele Papei Ioan Paul al II-lea răsună şi astăzi în inimile celor care doresc adevăr, demnitate, libertate: nu vă temeţi!”

http://tismaneanu.wordpress.com/2009/12/01/solidaritate-cu-timisoara-brasov-piata-universitatii/

http://tismaneanu.wordpress.com/

…………………………………………………………………………………..

În Evenimentul zilei, citat mai jos, Valeriu Stoica, pledează la rândul său pentru revenirea la luciditate a liberalilor, îndemnându-i să-şi dea votul candidatului dreptei, adică lui Traian Băsescu:

Dragi liberali,

Nu vă scriu în calitate de fost preşedinte al PNL, nici în cea de vicepreşedinte al PDL şi, cu atât mai puţin, în cea de susţinător al lui Traian Băsescu.

Vă scriu în calitatea unuia care, în ultimii 20 de ani, a încercat după puterile sale să susţină în scris, la catedră, în politică şi în dezbaterea publică din România valorile şi proiectele dreptei, în general, şi ale liberalismului de dreapta, în special. Vă scriu ca unul care a fost onorat să fie considerat o voce a liberalismului românesc chiar şi atunci când a fost contestat sau chiar exclus în repetate rânduri din cercurile de la vârful PNL. Vă scriu ca unul care îşi asumă eşecurile şi greşelile făcute, dar ale cărui bune intenţii şi devotament pentru cauza dreptei îi sunt recunoscute chiar şi de către adversari.

Vă scriu într-un moment pe care cu toţii îl recunoaştem ca fiind de cumpănă. Votul ce ne aşteaptă este unul istoric. Nu este un secret pentru nimeni că votul de duminică va decide cum va arăta România nu doar pentru câţiva ani, ci pentru o generaţie sau chiar mai multe. Departe de mine gândul de a vă spune cum să votaţi. Opţiunea mea o cunoaşteţi – nu este un secret.

Cât timp dreapta are în cursa prezidenţială propriul candidat, în persoana lui Traian Băsescu, nu pot vota decât pentru acest candidat!

Opţiunea dumneavoastră este o chestiune de conştiinţă. Iar eu, ca liberal, nu pot decât să mă înclin în faţa libertăţii de conştiinţă şi a libertăţii de opţiune.

Vă scriu pentru a vă reaminti două repere la care conştiinţa noastră se va raporta, vrând-nevrând, duminică. Primul reper este o realitate istorică privind mişcarea de dreapta din România în ultimii 20 de ani. În aceste două decenii unicul mare adversar al liberalismului şi al dreptei româneşti a fost PSD.

Indiferent sub ce formă politică s-au manifestat valorile dreptei şi ale liberalismului, PSD a încercat prin manipulare, negociere, subminare, şantaj, mită sau pură şi simplă agresiune să submineze forţele de dreapta, să le ţină divizate şi să le joace unele împotriva altora în folosul stângii.

Duminică, la vot, n-ar trebui să uităm asta. În mod normal nu ar trebui să alimentăm şi să potenţăm cu votul nostru această malefică forţă care a blocat şi a parazitat 20 de ani din dezvoltarea României contemporane.

Este o decizie pe care o vom lua singuri, în oglinda conştiinţei noastre şi cu ochii spre viitor. Al doilea reper este o realitate atât doctrinară, cât şi practică ce stă la baza întregii gândiri şi acţiuni politice liberale: separaţia şi contrabalansarea puterilor în stat, societate, economie, massmedia şi, evident, în ordinea constituţională.

Actuala situaţie a sistemului politic românesc este imperfectă, dar tensiunile dintre Parlament şi Guvern, dintre partide, dintre preşedinţie şi Parlament, dintre economie şi stat, dintre societatea civilă şi massmedia sunt totuşi semnul unui corp social viu în care diferite forţe se contrapun în căutarea unui echilibru.

Este loc de mai bine, mult loc – dar faptul ca nu există o concentrare de putere în câteva centre sau în câteva mâini este premisa ce ne dă speranţa că putem progresa.

În faţa alegerilor de duminică există însă pericolul ca tot acest sistem şi toate aceste elemente să se concentreze în mâinile unui grup foarte restrâns, mult mai restrâns decât ne putem închipui. Sunt mulţi care doresc şi aplaudă această mişcare.

Ca liberal nu pot decât să deplâng şi să privesc cu îngrijorare cum principiul fundamental al ordinii sociale liberale este pe cale să fie înlocuit cu un oligopol al puterii. Să fim conştienţi că dacă vom ajunge acolo, această situaţie va fi rezultatul deciziei noastre. Nu vom mai putea da vina pe tancurile altora sau pe comploturi subterane.

Întâmplarea face ca tocmai liberalii să fie cei care vor înclina balanţa duminică. În contextul creat de succesiunea evenimentelor politice din ultimul timp, electoratul liberal are în mână viitorul României. Este o responsabilitate istorică imensă. Căci indiferent de rezultat, acest electorat liberal este cel care va răspunde în faţa istoriei pentru rezultatul de duminică.

Vom oferi economia, politica, societatea, mass-media din România unui cartel al potentaţilor? Vom oferi acestora controlul absolut asupra ţării, asupra resurselor şi populaţiei ei? Vom da putere absolută unui grup de oameni mai restrâns chiar decât CC al PCR? Care dintre cei doi candidaţi la funcţia supremă în stat s-a opus şi se poate opune cu adevărat acestor potentaţi? De liberali depinde rezultatul final.

Rugămintea mea este ca fiecare dintre noi să ia decizia cu conştiinţa consecinţelor ce decurg din acest vot, lăsând la o parte resentimentele şi ura care sunt induse de un sistem de manipulare a opiniei publice în care s-au investit resurse financiare şi mediatice fără precedent.

Speranţa mea este că, duminică în cabina de vot, Dumnezeu ne va lumina pe fiecare să luăm o decizie bună pentru România, pentru viitorul copiilor noştri şi pentru viitorul liberalismului astfel încât peste ani să nu ne fie ruşine de noi înşine.

În ce mă priveşte, nu vreau să las nicio urma de ambiguitate: ca liberal care a fost martor de primă linie la tot ce a făcut stânga în România în ultimii 20 de ani, conştiinţa nu mă lăsa sa votez cu candidatul stângii, cât timp dreapta are propriul candidat.

Valeriu Stoica
http://prezidentiale.evz.ro/emain/articolul/878323/Scrisoare-catre-liberali
……………………………………………………………………………………..

Un elev de liceu bucureştean este citat de Vladimir Tismăneanu, care laudă iniţiativa civică a acestuia, de  a-şi crea  un site propriu numit De ce Băsescu, făcându-şi publice revoltele faţă de degradarea democraţiei româneşti:http://www.decebasescu.ro/

Acest tânăr lucid pledează pentru Traian Băsescu pe blogul său De ce Băsescu, folosind  argumente pentru Traian Băsescu, pomenind realizările obţinute în mandatul său şi necesitatea continuării modernizării statului de drept şi reformării clasei politice:

„Pentru cei care nu au rabdare, voi enumera pe scurt 14 motive pentru care Traian Basescu merita votul nostru:

 1. Romania a intrat in UE de la ianuarie 2007.
 2. A introdus cota unica de 16%.
 3. Anchetarea actualilor si fostilor ministri de catre autoritatile judiciare este o realitate.
 4. Presa este libera.
 5. A introdus votul uninominal.
 6. A condamnat comunismul si a scos dosarele la lumina.
 7. Recorelarea pensiilor si pensia minima garantata.
 8. Intinerirea serviciilor secrete si numirea directorilor SIE si SRI din randul partidelor aflate in opozitie.
 9. A luptat impotriva oligarhilor.
 10. A initiat referendumul pentru reducerea numarului de parlamentari si pentru votul uninominal.
 11. A ajutat la democratizarea Republicii Moldova.
 12. Politica externa: proiectele Irak, Kosovo, Republica Moldova, Marea Neagra, Dunarea, NABUCO.
 13. A format Comisii Prezidentiale care au intocmit solutii de reforma in stat prezentate in Parlament si in Guvern.
 14. Nu a facut compromisuri netransparente si a ramas fidel romanilor care l-au votat Presedinte”.

Cetatene, nu uita, puterea-i in mainile tale, du-te la vot!”

…………………………………………………………………………………..

Împlinirea a 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului coincide cu o perioadă de mari frământări pentru România, generată de ascensiunea fără precedent a strategiilor neobolşevice prin care PSD doreşte să distrugă drumul democraţiei româneşti, realizările începute pe linia modernizării societăţii şi a reformării statului de drept, a Justiţiei şi  a clasei politice. Pentru a se apăra de aceste stratageme politice comunist-oligarhice care vizează aruncarea României în rândul ţărilor  dominate de haos şi totalitarism, românii au o singură armă: votul, duminică, 6 decembrie 2009. Este singura ocazie, eficientă pentru cetăţean, de a spune NU comunismului şi DA Reformei. Cât despre liberali, este singura lor ocazie de a rămâne, prin votul lor, oameni oneşti de dreapta. Un vot pentru Traian Băsescu este singura soluţie bună pentru România anului 2009.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s