Pactul de la Timişoara, cu care au crezut că păcălesc astăzi România Geoană, Antonescu şi Iohannis, este un act profund imoral şi ilegitim.

Profanarea de morminte va fi întotdeauna sancţionată sever de poporul român. Mai ales atunci când e vorba de morminte politice simbolice ale onoarei poporului român. Aşa se face că gestul de PR de campanie al profanatorilor de morminte Geoană, Antonescu şi Iohannis a fost urmat de protestul spontan la care au participat câteva sute de oameni  ce au reafirmat brandul timişorean Jos comunismul cu aceeaşi energie cu cea din 1989.

A călca în picioare durerea oamenilor (care au fost supuşi aici tirurilor armatei în 1989) cu această făcătură de campanie care nu este o autentică reconciliere aşa cum s-a dorit a pretinde, pentru că nu se bazează politic şi juridic pe nimic, ci este doar un product propagandistic, asta da, este o crimă morală.

A juca hora unirii în registrul Pupat Piaţa Endependenţi pe mormintele eroilor martiri de la Timişoara, asta da, este o altă crimă morala.

A folosi, (aşa cum a făcut astăzi Geoană,  în calitate de candidat al unui partid neocomunist), imaginea curată de oraş-martir a Timişoarei şi brandul politic de centru dreapta al acestui capital de imagine în scopul seducerii unui palier al electoratului liberal cu care s-a incuscrit PSD , asta da, este încă o crimă morală.

Antonescu este reîncarnarea lui Guţă Tătărescu, aşa cum arată, repovestind istoria, şi politologul Vladimir Tismăneanu, pe blogul său, unde compară duplicitatea şi impostura lui Crin Antonescu cu aceea a trădătorului liberal, în 1946:

http://tismaneanu.wordpress.com/2009/12/01/despre-duplicitate-si-impostura-crin-antonescu-si-punctul-8-al-proclamatiei-de-la-timisoara/

Scena de astăzi regizată de PSD-PNL-Iohannis a fost o dovadă în plus de ticăloşie şi de dispreţ, de cinism şi de sadism prin care Geoană vrea să câştige alegerile.

Cu astfel de strategii,  nu va fi nicio problemă ca tovarăşul Mircea Geoană să piardă alegerile.

Ceea ce a pierdut, însă, astăzi, a fost ultima fărâmă de respect cu care mai era privit de poporul român.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s