In aceste zile de atacuri josnice, intelighentia cea mai inalta a Romaniei si care este de partea Adevarului si a Binelui national, ia atitudine si explica de ce Romania nu are nevoie de strutocamilele liberal-comunistoide- oligarhice, care pun in pericol fragila democratie romaneasca.

In seara aceasta, la ora 21, la emisiunea Nasul a canalului B1TV, vine Vladimir Tismaneanu, cel mai important politolog, filosof politic si recunoscut pe plan international de mediile academice europene si americane. Este Presedintele Comisiei Prezidentiale pentru elaborarea Raportului Final pentru Condamnarea Dictaturii Comuniste, una dintre cele mai importante realizari ale Presedintelui Traian Basescu, prin care Romania a devenit prima tara care a condamnat comunismul. Nu degeaba astazi s-au coalizat impotriva-i cartelurile liberal-comunistoid-oligarhice cu radacini la Moscova, ce au in spate multi petrodolari ce vin dintr-o lume revigorata, puternic deranjata de condamnarea comunismului din Romania, care s-ar putea extinde catre toate fostele tari comuniste, unindu-le intr-un indreptatit pas istoric de revendicare a statutului de victime ale bolsevizarii si ale Gulagului.

„Voi discuta cu Radu Moraru semnificaţia politică a anului 1989, după două decenii de la prăbuşirea zidului Berlinului, dar mai ales vom explora subiecte fierbinti legate de turul doi al alegerilor prezidentiale din Romania. Voi vorbi despre câteva din întâmplările din laboratorul de lucru al Comisiei prezidenţiale pentru condamnarea comunismului. Voi trata despre amnezie, indiferenţă, angajare şi asumare. La un ceas in care unii il acuza pe Traian Basescu de “lipsa de sinceritate” in condamnarea comunismului, voi aduce probe impotriva acestor afirmatii.  La doua decenii de la insangerata Revolutie Romana si la trei ani ani de la condamnarea regimului comunist ca ilegitim si criminal, adevarul trebuie rostit.

Pe curând, VT”

.


http://tismaneanu.wordpress.com/

Reamintim ca eminentul profesor Vladimir Tismaneanu este cel mai important ucenic al disidentei, filosofului si scriitoarei, eseistei si jurnalistei Monica Lovinescu, si unul din cei mai fideli urmasi ai principiului est-eticului, formulat si sustinut de aceasta: acest principiu pune pe primul loc constiinta morala in viata intelighentiei, a politicienilor, a creatorilor de cultura si de arta, amintind ca totalitarismul nu poate fi traversat fara implicare, de partea Adevarului. Noi forme de totalitarism ne ameninta astazi, si e de ajuns sa privim lucrarea Antenelor si a Realitatii, prin care este luat in sclavie poporul roman si arestat intr-un creier public standard, spalat ideologic de orice demnitate si de orice libertate umana. Monica Lovinescu , ilustra personalitate a dreptei politice romanesti, este inmormantata la Falticeni, in Cripta Lovinestilor, din mai 2008. In aprilie 2009 s-au desfasurat la Suceava Zilele Monica Lovinescu editia a II-a din aprilie 2009(autor de program si coordonator de program, scriitoarea Angela Furtuna, inca din 2008) si a avut loc instituirea Premiului National Monica Lovinescu si Virgil Ierunca ce a fost acordat anul acesta urmasului pe linie critic-estetica al Monicai Lovinescu, Gheorghe Grigurcu. Succesul acestei manifestari in 2009 a pornit de la Vladimir Tismaneanu, cu contributia lui Valeriu Stoica, Gheorghe Flutur, Neculai Barba, Sanda Maria Ardeleanu, Ioan Balan, Ion Lungu, Gabriel Carabus, Vasile Tofan, Dan Dascalu si altor inimosi colaboratori. A fost una din cele mai mari victorii culturale ale dreptei autentice din aceasta perioada, victorie realizata cu truda intr-o Bucovina ce inca este subjugata culturaliceste de „monstrii” culturii, ai scrisului si ai spiritului culturnic comunist, inca infloritori si inca activi intru spalarea creierului national si care inca resping personalitatile culturale si stiintifice de centru-dreapta din Romania.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s