In mod normal, caderea unui guvern minoritar – cum s-a intamplat astazi 13 octombrie cu guvernul Boc II – ar trebui sa inspire incredere politica. Nu, insa, atunci cand dincolo de aparente se gasesc urmele clare ale unor jocuri duble: 1. pe de o parte, interesele pentru conservarea privilegiilor parlamentarilor, a pensiilor speciale, au prevalat. 2. pe de alta parte, sunt cateva aspecte care conduc in mod clar catre sferele de influenta rusesti, deloc amicale cu Romania integrata in NATO si UE.

Sa explicam. Cine a initiat motiunea de cenzura? Cine s-a alaturat jocurilor de destabilizare politica a Romaniei, de adaugarea unei crize politice la criza economica?

PNL – formatiune politica ce s-a apropiat de oligarhia rusa foarte profund, copiindu-i stilul si tactica de intruziune politica.

PSD – formatiune politica ce recicleaza totalitarismul sovietic prin strategii si metodologii politice si electorale, tehnici de manipulare si de generare de terorism mediatic. Un aliat de nadejde al PC, de aceeasi factura.

UDMR – eternul partener al celui mai tare din politica regionala si locala.

Ca Moscova este inspiratoare de idile si intrigi politice in zona noastra nu e o noutate. Cu atat mai mult cu cat ea a mai jucat cateva carti mediatice in toiul evenimentelor recente de la Chisinau,  aruncand anatema asupra Romaniei si generand situatii de tensiune diplomatica. De data asta, Moscova a  mai avansat cu un pas, acum in interiorul Romaniei, chiar la masa politicienilor ei, si a jucat pe mana fidelilor ce manipuleaza importante formatiuni. Dupa ce aceste jocuri s-au declansat, de cateva luni, si cu continue intensificari, starea de haos intern si  incertitudinile politice sau electorale cresc necontenit.

Atunci cand a aderat la NATO si UE, Romania trebuia sa inceapa si  un instructaj temeinic cu populatia romaneasca: sa o  invete cum sa se poarte cu jocurile rusesti si cum sa interpreteze noul curs pe care il va lua viata de zi cu zi a cetatenilor in Romania. Granita UE va avea parte de agitatii si baluri politice cu capete sparte, transee electorale si mari rasturnari de situatii. Mai ales de cand, recent, rezervele de gaze de la Marea Neagra au fost declarate ca rezerve strategice ale UE pentru urmatorii 50 de ani…Sa nu-si bage ursul de la rasarit niciun deget in acest nou borcan cu miere? Cum sa doarma bine  ursul de la rasarit, langa o tara care si-ar afla linistea si presedintele potrivit, unul care a condamnat comunismul si care e partizan infocat al visului american de democratie, libertate , moderatie si adevar?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s