Cerneala electronică este considerată a fi o salvare a presei scrise.
Pe de altă parte, presa scrisă are astăzi un public aflat în continuă scădere, pe măsură ce se sting biologic generaţiile ce nu au mai avut acces la internet.

Pe 18 septembrie va avea loc o revoluţie în istoria presei. O revoluţie ce va debuta în America. Pentru prima dată
, o publicaţie va folosi tehnologia „cernelei electronice” într-un tiraj de mari proporţii.

Revista „Entertainment Weekly” a anunţat că abonaţii din Los Angeles şi New York vor descoperi în paginile publicaţiei un ecran extrem de subţire pe care vor rula imagini publicitare animate. Timpul de rulare este limitat: câteva minute până la câteva zeci de minute.

Tehnologia este produsă de compania Americhip, display-ul având o grosime de doar 2,7 mm şi este prevăzut cu baterii reîncărcabile printr-o minipoartă USB.

Cititorii vor putea urmări, de exemplu, reclame video cu o durată totală de 40 de minute aparţinând companiei Pepsi-Cola şi televiziunii CBS. Deşi tirajul nu a fost anunţat oficial, se presupune că acesta va depăşi 100.000 de exemplare.

În urmă cu puţin timp, tehnologia e-ink (cerneală electronică) a fost folosită în premieră mondială de ediţia americană a revistei „Esquire”. Tirajul a fost însă de numai 6.000 de exemplare.

Un frison imens îi încearcă pe patronii presei in print versus presă on-line. Acest război, mondial, aflat la a doua sa decadă, coincide, însă, cu prăbuşirea pieţelor mondiale ale hârtiei, lemnului, fondurilor forestiere şi tehnologiilor de deşeuri. Iar această prăbuşire este ireversibilă.

30 august 2009

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s