Logica lui <i>Dă-0-n mă-sa</i> îl defineşte pe Ion Iliescu. E, aici, calapodul cinicului, al celui lipsit de scrupule, al celui ce nu e un simplu băşcălios, cât un ins egofil,  obsedat  la modul politic psihotic de propria putere şi convins că el este numărul 1. Flegmaticul profesionalizat, intransigentul revoluţionar, Ion Iliescu rămâne acelaşi om – ba, încă, mai mult decât atât -, care , cu sânge rece, a adus minerii la Bucureşti, i-a instigat la crime, i-a coordonat şi manipulat în scopul planurilor proprii, fiind primul cetăţean de după 1989 care introducea terorismul de stat în România.

Toate aceste lucruri au fost văzute de români şi de presa internaţională în direct la televiziune, despre ele a scris pe larg presa scrisă, a difuzat ştiri radioul…Şi. Şi, nimic. Ah, a fost ceva, totuşi. După mineriadele lui Ion Iliescu, tot respectul internaţional cucerit de România în cursul alungării dictatorului Ceauşescu s-a volatilizat. Opera lui Ion Iliescu, de a izola din nou pe plan internaţional România, a fost astfel pusă în practică.

Ion Iliescu şi România?<i>Dă-0-n mă-sa</i> de România, este logica lui Ilici.

Iar acum, peste ani, când oameni noi încearcă să facă ceva pentru România, Ion Iliescu le arată, din nou,  respectul său: <i>Dă-0-n mă-sa</i>.

De altfel, stilul personajului politic Ion Iliescu – stil care este omul însuşi -, este reducţionist şi primitiv, stalinist. Oamenii reali  sunt, pentru el, nişte animale mici, invizibile, camuflate în spatele cifrelor de plan de partid. În opinia sa, nimeni nu merită respectul şi demnitatea de persoană. Toţi există pentru a da legitimitate ideologiei.

<i>Măi, animalule! </i>

<i>Măi, dragă!</i>

<i>Dă-0-n mă-sa!</i> sunt codurile de acces la gândirea primară a omului care a restalinizat România după căderea lui Ceauşescu.

Un dictator nu este ceva foarte complicat, din punct de vedere mental şi psihic.  Trebuie doar câteva clişee atitudinale, câteva stereotipii de gândire şi un temperament flegmatic-inert, capabil de conservarea în timp a delirului de grandoare. Plus o răceală interioară absolută, inumană. În spatele tuturor acestor coduri, o armată de termite rapace, un activ de partid obedient şi un monolitism absolut în jurul conducătorului iubit.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s