Conform ziarelor Evenimentul Zilei, Gândul şi agenţiei Mediafax, Ion Iliescu a afirmat astăzi (18 august, orele prânzului), la Vălenii de Munte, în cadrul cursurilor Universităţii de Vară „Nicolae Iorga”,  că este foarte preocupat de ţărişoara, în ordinea priorităţilor, spunând că „problema fundamentală” a ţării, în prezent, este „cum să scăpăm de un om care în îndeplinirea atribuţiilor de preşedinte a agravat situaţia politică şi a încălcat atribuţiile constituţionale”.

Ilici nu s-a cantonat în subtilităţi: „Oricine este de preferat în locul lui Traian Băsescu la preşedinţia României”, a spus cu mânie proletară Ion Iliescu, aplaudat cu sinceritate, la scenă deschisă.

Gestul comis de Iliescu este unul de încălcare a deontologiei? Aş… El ridică din nou problema statutului PSD: e sau nu e la guvernare?  Aş…Însă schizoidia stalinistă a tătucilor nu mai e de mult considerată nici defect de logică şi nici imoralitate. Doar un exces de adrenalină… De ce să fie fidel amantul, dacă are libertatea alegerii triunghiului conjugal…?

(Doi observatori din sală, plictisiţi: Hummm – Declaraţia lui Ion Iliescu atestă scăderea  continuă a nivelului de armonie în interiorul coaliţiei PD-L-PSD. Eh – Dar cui îi pasă?)

Iliescu cunoaşte zilele acestea unele subite crize de scurtcircuitare a  discursului politic. Demodulările de tribună ale ex-cotrocenistului sunt aprinderi ce trădează emotivitatea sa politică parkinsoniană (nu e singurul boxeur care nu  a ales bine momentul ieşirii din ring)… Intervievat ieri despre unele chestiuni din agenda coaliţiei aflate la guvernare, Iliescu a emanat în faţa camerelor tot un mesaj politic deosebit de inteligent: „Ia mai da-o în mă-sa…!”

Urmând consecvent aceeaşi coerentă  linie ideologică a partidului său aflat în coaliţia de la guvernare, Ilici a adăugat şi astăzi, în legătură cu declaraţia sa antibăsesciană, că „perpetuarea acestei situaţii (cu Băsescu la vârf) este lucrul cel mai periculos pentru statornicia unei dezvoltări stabile a ţării”.

Ilici a vorbit, astfel,  cursanţilor despre foloasele comploturilor antiprezidenţiale  în politică, el având deja experienţă, după cum se ştie, în organizarea loviturii de palat din 1989 şi a asasinării dictatorului Ceauşescu, al cărui loc l-a şi luat, de altfel, pe canapeaua psihanalitică a istoriei poporului român în drumul său glorios către stadiul de populaţie de la marginea leninistă a Occidentului.

Corifeul de onoare pesedist a adăugat unele detalii privind stabilitatea ţărişoarei (participanţii amintindu-şi cu extaz frumoasele clipe de stabilitate şi constituţionalitate organizate, eheii, pe timpuri, de Ilici în cadrul mineriadelor, când, pe atunci preşedintele ales al României a iniţiat cea mai mare operaţiune teroristă de stat din istoria postdecembristă a naţiei, aia care a şi îngropat definitiv speranţa lumii în legătură cu destinul acesti ţări ce ieşise din lac şi căzuse repede în puţ): „Din acest punct de vedere misiunea forţelor politice este să convingă electoratul că trebuie să găsească o alternativă la actuala soluţie care s-a dovedit păguboasă pentru ţară şi pentru stabilitatea internă” a declarat Iliescu, adăugând că el crede că „oricine în condiţiile date ar fi o alternativă de preferat situaţiei actuale”. Adică oricine în locul lui Traian Băsescu, susţine Ilici. Aflat evident sub influenţa unei ischemii ideologice specifice vârstei a treia a leninismului.

(Alţi doi observatori din sală, veterani ilegalişti: – Măi să fie…Singura problemă importantă care rezultă din aceste ieşiri publice ale fostului preşedinte este dacă nu cumva farmacia de sector de unde se aprovizionează venerabilul  a încurcat pe luna trecută flaconul de Sermion cu cel de Amfetamine, dându-i lui Ilici câteva plusuri de Viagra politică urmate de o rapidă deteriorare a semnelor vitale. Hummm: Soro, dă din evantaiul ăla niţel…Recomand celor ce îl scot pe tataie în public ca pe urs la chermezele pesediste să mai taie din lanţ. Tu ai văzut, fată, ce roşu era Ilici?)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s