E vară, e criză şi e..da!… campanie.

O campanie cu focoase nucleare. E o campanie urâtă,  zbuciumată, traumatizantă, ilogică…Politicianismul clocoteşte oribil, mai ales în zonele sale fundamentaliste (care se extind, din păcate!),  iar lipsa de argumente şi de proiecte autentice e înlocuită de atacuri furibunde la persoană, comploturi şi execuţii publice.

Cei care au înfăptuit câte ceva până la ora actuală în folosul liberal-democraţiei devin ţinte pentru paraziţi.

Unui electorat năucit de dezechilibre, de sărăcie şi de efectele dezastruoase ale politiciansmului gauchist şi crizei, îi va fi fatal acest spectacol degradant oferit non-stop de  killerii media-politici ce fac istoria zilei, sunt cei care confundă libertatea de expresie cu hăituirea şi care sculptează pe cortexul spectatorilor reacţii emoţionale prin forţa mesajelor subliminale şi a injuriilor de pe sticlă sau din hârtia de ziar…

Campania electorală a unor candidaţi minori pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie se bazează anul acesta pe un terorism pseudo-intelectual fără precedent, desfăşurat pe trei fronturi (pentru că e, deja, război!):

1. frontul politic dur, ultranaţionalist, antiamerican  anti-Traian Băsescu

2. frontul stalinist, xenofob, antisemit, antiamerican anti- Vladimir Tismăneanu

3. frontul comunistoid, deci fascist, împotriva Raportului Final al Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii din România. Reamintesc că această comisie, prezidată de Prof. Dr. Vladimir Tismăneanu, a fost formată din elite internaţionale:

Membri: Sorin Alexandrescu, Mihnea Berindei, Constantin Ticu Dumitrescu, Radu Filipescu, Virgil Ierunca, Sorin Ilieşiu, Gail Kligman, Monica Lovinescu, Nicolae Manolescu, Marius Oprea, H.-R. Patapievici, Dragoş Petrescu, Andrei Pippidi, Romulus Rusan, Levente Salat,

Stelian Tănase, Cristian Vasile, Alexandru Zub.

Experţi: Hannelore Baier, Ioana Boca, Stefano Bottoni, Ruxandra Cesereanu, Radu Chiriţă, Adrian Cioflâncă, Dorin Dobrincu, Robert Fürtos, Armand Goşu, Constantin Iordachi, Maria Mureşan, Germina Nagâţ, Eugen Negrici, Novák Csaba Zoltán, Olti Agoston, Cristina Petrescu, Anca Şincan, Virgiliu Ţârău, Cristian Vasile, Smaranda Vultur.

La redactarea Raportului au mai colaborat: Gheorghe Boldur-Lăţescu, Igor Caşu, Adriana

Fleancu (corectură), Mihaela Ghimici (traducere), Lázok Klára, Shlomo Leibovici-Laiş,

László Márton, Nagy Mihály Zoltán, Cristina Spătărelu (secretariat tehnic), Ioan Stanomir, Cătălin Augustin Stoica, Marian Zăloagă.

…………………………………………………………………………………

Urcând pe un flanc de interese antiromâneşti şi antidemocrate, elitele promoscovite alimentează astăzi, ca şi odinioară, atacurile la principalele realizări concrete obţinute de poporul român împotriva regimurilor neocomuniste care au târât România în dezastrul actual, începând imediat după 1989.

Cele trei redute de atac propagandistic funcţionează non-stop prin intermediul scenelor media aflate în proprietatea trusturilor şi prin radicalizarea spaţiilor de presă, până ieri democrate (vezi şi recentul caz de la Cotidianul, – când jurnaliştii moderaţi, democraţi, cu practică îndelungată în discursul liberal, au fost eliminaţi, iar în locul lor a fost adusă o echipă condusă de unul din cei mai abjecţi gazetari neoceauşişti, ce practică un discurs de procuror bolşevic).

Ce au în comun aceste fronturi?

Obsesia antiamericană şi antidemocrată conţinută în ideologii obscure şi bazate pe ură, nu în proiecte utile comunităţii şi cetăţenilor. Resentimente ilogice, intoleranţă şi iraţional, prejudecăţi arhaice şi o crasă ieşire din timp: aceasta campanie este construită în laboratoare ce nu mai văd realităţile româneşti (de aici vine şi periculozitatea lor), în arsenalele ideologiilor ce repun în operă instrumentele de tristă faimă ale Gulagului.

Avem de a face, aşadar, cu un numitor comun al fronturilor de luptă media-politice, care este orientat să creeze în România un antiamericanism şi un antibăsescianism furibund şi pătimaş, fenomen care ar putea genera, ulterior (prin subtilă manipulare a electoratului abrutizat de trusturile media neobolşevice), un transfer de voturi dinspre Traian Băsescu – candidatul numărul 1 pentru reuşita la Cotroceni -,   către ceilalţi aspiranţi la candidatură.

În cadrul acestor campanii, eminentul profesor român Vladimir Tismăneanu este supus unui tir de o abjecţie rară, fabricată în laboratoare propagandistice de tristă amintire. Personalitatea şi opera Profesorului au deranjat tectonica îndelung sedimentată de discursul resentimentar din România: în timp ce alţii fac dizertaţii populiste fără cap şi fără coadă, Profesorul enunţă;  în timp ce logica urii, practicată de alţii,  subordonează şi invită la gesturi aproape antisociale, logica Profesorului invită la juxtapunere de idei şi la polemici utile, iară nu la fratricid. În timp ce Profesorul s-a dedicat recuperării Adevărului şi recuceririi unei demnităţi pentru România şi pentru cetăţenii români în confruntarea cu arhitecţii Gulagului recent şi viitor ,  alţii – din cei care acum îl vânează -, se ocupă cu eliminarea trecutului din memoria colectivă sau de arhivă. Vladimir Tismăneanu este astăzi demonizat, de către aceiaşi ideologi care ţintesc către Traian Băsescu şi către Raportul Final, iar toate aceste realităţi vin să submineze sacrificiile uriaşe făcute de România pentru integrarea în U.E. şi N.A.T.O.

Este cât se poate de evident faptul că interesele cercurilor ce se află în spatele acestor campanii murdare anti-Traian Băsescu, anti- Raportul final şi anti-Vladimir Tismăneanu sunt orientate, aşadar, împotriva adevăratelor interese ale poporului român şi ale ţării noastre. Pe blogul său, de real şi de mare succes, Vladimir Tismăneanu explică, o dată în plus, de ce nu este de acord ca ura şi recăderea în primitivismul comunistoid să invadeze din nou spaţiul românesc:

http://tismaneanu.wordpress.com/2009/08/13/precizari-autobiografice/

Adaug, la finalul acestei zile : campaniile anti-Băsescu şi anti-Tismăneanu vin de pe flancurile stepelor pe care Kremlinul şi-a întemeiat mecanismele sclavagismului roşu în care a fost târât şi poporul român în ultimele decenii. Faptele  vorbesc, însă, cât se poate de clar : niciun român nu emigrează în Rusia sau în alte ţări ce cochetează cu totalitarismul, toţi românii doresc modernizarea României, iar cei care emigrează, aleg ţările civlizate : America, Australia, Canada, Occident. Câtă irosire, aşadar,  din partea cercurilor politice care cred că-i vor putea încolona din nou pe români, fie şi prin forţa trusturilor de presă antiromâneşti,  şi vor dirija acest popor din nou înspre beciurile fascismului asiatic…

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s